FoodPro Preloader

Kako narediti milo doma: priporočila


Milo obstaja že več tisoč let in je še vedno najbolj priljubljeno sredstvo higiene. Postopek ustvarjanja tega izdelka iz nič je zapleten in zahteva veliko pozornosti zaradi dela z alkalijami. Toda izdelava mila na ta način ima številne pomembne prednosti: glede na tehnologijo skrbi za kožo, ne da bi jo izsušila, ne povzroča alergijskih reakcij. Sestava

Milo obstaja že več tisoč let in je še vedno najbolj priljubljeno sredstvo higiene. Postopek ustvarjanja tega izdelka iz nič je zapleten in zahteva veliko pozornosti zaradi dela z alkalijami. Toda izdelava mila na ta način ima številne pomembne prednosti: glede na tehnologijo skrbi za kožo, ne da bi jo izsušila, ne povzroča alergijskih reakcij. Sestava mila, ustvarjena na ta način, vključuje samo naravne sestavine: različna maščobna olja, eterična olja, zeliščne decoctions. Toda proces njegove izdelave je precej dolg in naporen. Začetniki v izdelavi mila redko začnejo delati z izdelavo mila iz nič. Za tiste, ki samo poskušajo svojo roko, obstaja še en, varnejši in enostavnejši način, da sami ustvarite ta izdelek. Sestava mila v tem primeru lahko izberete po lastni presoji.

Soap baza - pomočnik za začetnike

Domače milo je postalo bolj dostopno zaradi videza mila na policah obrtnih delavnic. Milo iz podlage vsebuje različne kemijske elemente, vendar je za kožo še vedno koristnejša od kupljene. Ta izdelek se peni bolje, dobro očisti, ima vlažilne lastnosti in dobro diši. Obliko, barvo, vonj, lahko sami izberete.

Večina izdelovalcev mila za začetnike ne ve, kaj naredi milo, ki je del baze. Sestava, navedena na embalaži, ne dopušča razkritja te skrivnosti, saj je sestavljena iz nerazumljivih fraz. Osnovna mila je sestavljena iz približno 80% naravnih sestavin. Vendar pa obstajajo tako imenovane organske baze. Vsebujejo veliko manj kemičnih spojin.

Mize za milo so lahko trdne in kremaste. Trdna pred uporabo, narežemo na majhne kocke in stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pomembno je zagotoviti, da osnova za milo ne zavre - potem bo izgubila veliko svojih uporabnih lastnosti. Preden izdelate milo doma, se odločite, ali želite dobiti transparenten ali neprozoren izdelek. Obstajajo temelji za oba cilja. Razlika je le v vsebnosti titanovega dioksida. Prosojna podlaga je lahko obarvana ali neprosojna z dodajanjem druge snovi.

Kaj morate narediti milo iz baze

Preden izdelate milo doma, boste morali kupiti vsaj minimalen nabor sestavin in orodij:

 • mila;
 • več barvil;
 • Arome, dišave ali eterična olja;
 • bazno olje;
 • Kalup za milo;
 • pipete;
 • posodah.

Osnovno milo lahko kupite v specializiranih prodajalnah ali v velikih oddelkih, ki prodajajo blago za ročno delo. Kot alternativa, za začetnike mila ustvarjalcev, milo za otroke je zelo priljubljena. Pri delu je na voljo več značilnosti: palice se ne topijo dobro, zato jih je treba drgniti na drobno, ter pred polaganjem na vodno kopel dodati vodo ali mleko. Baby milo ima svoj specifičen vonj, ki ga je skoraj nemogoče ubiti. Zato je bolje, da začnete delo z uporabo osnove. Z dodajanjem posebnih barv in okusov je mogoče dati vsak odtenek in vonj. Topi se hitreje in lažje, dobro ohranja svojo obliko, ne razpoka in izgleda veliko bolj privlačno kot dela, izdelana iz otroškega mila.

Okusi in barve za milo

Okusi lahko kupite sintetično - zelo so raznoliki, obstajajo celo dišave, podobne parfumom. Steklenice so zelo varčne - nekaj kapljic bo dovolj, da bo dala prijeten vonj standardnemu kosu mila. Lahko uporabite eterična olja, če lahko kupite naravno. Pomembno je upoštevati, da so ta eterična olja draga, lahko jih kupite samo v posebnih spletnih trgovinah. Poceni analogi, ki se prodajajo v lekarnah, so sintetični. Njihova uporaba ne bo prinesla koristi za zdravje in lahko celo škoduje. Preden naredite milo doma z uporabo dišav, naredite alergijski test.

Možno je, da s pomočjo zeliščnih decoctions barve pregledno podlago - to ne bo mogoče doseči svetlo senco, ampak milo bo bolj koristno za kožo. Treba je razmisliti, da je treba takšna sredstva za higieno uporabiti zelo hitro, dobesedno v enem mesecu. Barve so primerne in hrane, vendar ne morejo enakomerno porazdeliti in hitro izgubijo barvo. Za lažje merjenje zahtevanega števila barvil in okusov je vredno kupiti posebne pipete.

Kaj so bazna olja

Če se odločite za izdelavo mila z lastnimi rokami, se morate seznaniti z lastnostmi baznih olj - tekočih olj, ki se dodajajo v bazo. Če te sestavine ne uporabljate, se staljena masa dolgo ne zgosti, končni izdelek pa posuši kožo. Najpogosteje se oljčno olje uporablja kot osnovno olje - kot najbolj cenovno dostopno. Vendar je vredno poskusiti druge možnosti. Pri dodajanju različnih baznih olj se lastnosti mila spremenijo. Na primer, olje iz grozdnih pečk ima ne samo tonične lastnosti in skrbi za kožo, ampak tudi mehkejši, bolj plastični in prijeten na dotik. Mehko in vlažilno milo lahko dobite z dodajanjem nekaj kapljic mareličnega olja.

Kako izbrati posode in obrazce za milo

Uporabite lahko vse posode za izdelavo mila, vendar je treba upoštevati, da se okusi in barve pojemajo v njihovo površino in skoraj jih je nemogoče znebiti. Izberite oblike po vašem okusu - ne morete jih niti kupiti, ampak uporabite na primer posode za hrano ali plastenke. Za ustvarjanje mila pogosto uporabite komplete za peskovnik. Ampak najbolje je kupiti silikonske plesni. Iz njih je lažje odstraniti končni izdelek, ne da bi poškodovali njegovo površino. Milo se pogosto prilepi na plastiko. Da bi dobili tak zagozden bar je lažje, če potopite spodnji del obrazca v vročo vodo.

Kako narediti milo

Začetni milničarji koristne informacije spodaj. Ko je na voljo vse, kar potrebujete, lahko začnete izdelovanje mila:

 1. Pripravite delovno mesto. Zaščitite površino in roke pred nenamerno razlitimi barvami in okusi.
 2. Udobno uredite vse sestavine in orodja.
 3. Podnožje razrežite na majhne kocke in raztopite v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici.
 4. V posodo nalijte potrebno količino baze, dodajte nekaj kapljic baznega olja, barvo, okus, zmešajte maso, dokler ni gladka.
 5. Nanesite bazo v kalup in jo pustite ohladiti.

To je najlažji način izdelave mila iz baze. Ampak, izkoristiti to znanje, lahko ustvarite prave mojstrovine z združevanjem oblik in barv, dodajanje različnih polnil. Izdelava mila je pravo polje za poskuse, zato ne smete omejiti sebe in svoje domišljije,

Kako kuhati tekoče milo iz trdnega

Obstaja način za izdelavo tekočega mila doma pri otroku. Kot v primeru trdnih palic najprej najprej naribamo in stopimo v dveh litrih vode, nato mešamo, dokler ni homogena in pustimo, da se ohladi. Nato dodamo aromo, žlico glicerina, bazno olje in barvo, zmešamo in zlijemo v steklenice. Druga možnost, s katero lahko izdelujete tekoče milo doma, je bolj ekonomična. Omogoča obdelavo ostankov, ki se nahajajo v hiši.

"Zero" ročno izdelano milo: mojstrski tečaj

Izdelava mila iz nič zahteva skrb in previdnost. Če se odločite za milo na ta način, začnite z izbiro recepta in nakupom sestavin. Sestava bo vsebovala različna trdna in tekoča olja, vodo, alkalije in arome. Izkušeni ustvarjalci mila sami določijo sestavo in ustvarijo nove recepte. Kako narediti milo z lastnimi rokami iz nič? Obstajata dva načina: hladno in vroče.

Postopek izdelave mila na hladnem poteka je sestavljen iz petih stopenj:

 1. Najprej morate topiti bazno olje.
 2. Voda pred uporabo se zamrzne pri 2/3 in nato počasi zmeša z alkalijami. Temperatura nastale raztopine in stopljenega masla mora biti približno 5 stopinj.
 3. Olja in raztopina se stisnejo z mešalnikom, barvi in ​​aromam se doda masa.
 4. Mila z milom se polijejo v oblike.
 5. Obrazci so zaviti v krpo in položeni na toplo mesto 2-3 dni.

Za uporabo tega mila lahko ne prej kot mesec dni.

Kako narediti milo doma na vroči način? Ta možnost je bolj podobna izdelavi mila. Najprej morate ponoviti vse korake do tretje faze, vključno, in nato posodo z milo v pečico segreti na 50 stopinj približno 3 ure. Pripravljenost mila lahko preverite s trakom, ki določa raven Ph - svetlo zeleno. Nato dodamo ponovno mazivo - olja, ki ne bodo reagirala z alkalijami, aroma. Masa mila se razgradi v obliki. Po popolnem ohlajanju se končno milo razreže na kose. Lahko ga uporabite po enem tednu.

Varnostni ukrepi za izdelavo mila iz nič

Previdno preberite izbrani recept, da boste razumeli, iz kakšnega mila in kakšne korake sestavlja delovni proces. Ne pozabite, da je pri delu z alkalijami pomembno upoštevati previdnostne ukrepe. Ko medsebojno deluje z vodo, oddaja ostre hlape in lahko pri stiku s kožo in sluznicami povzroči hude kemične opekline. Za zaščito potrebujete posebna očala, predpasnik in rokavice. Prostor, kjer bi bilo treba ustvariti dobro prezračevanje, da se prepreči zastrupitev. Delovne površine se lahko poškodujejo tudi, če postanejo alkalne, zato je zaželeno, da jih pokrijete s filmom ali časopisi. Eterična olja so lahko nevarna v visokih koncentracijah in povzročajo alergijske reakcije. Ne dovolite njihovega stika s kožo, upoštevajte zmernost pri delu z njimi. Recept za izdelavo mila z določenimi lastnostmi običajno vsebuje podroben opis tehnologije. Vnaprej preberite vsa navodila in razumite korake za razumevanje, kaj sledi in zakaj. Napačen potek dejanj bo vodil do katastrofalnega rezultata.

Če se odločite za milo doma iz nič, morate najprej pripraviti potrebno orodje, položiti vse sestavine na delovno površino v pravem zaporedju. Preverite datume poteka. Pri uporabi izdelkov s pretečenim rokom je težko doseči zadovoljiv rezultat. Samo pretehtati zahtevano količino sestavin vnaprej, v procesu dela na to preprosto ne bo dovolj časa. Ne merite "očesa". Pri izdelavi mila sta zelo pomembni natančnost in pozornost. Uporabljajte posode in posode z zadostno velikostjo, da se mila ne bi razlila med mešanjem. Otroci in živali pri pripravi mila na hladen način ne smejo obdelovati. Udeležba otrok je dovoljena le pri pripravi mila iz baze in pod nadzorom odraslih. Milo se ne sme uporabljati za izdelavo piškotkov in kolačkov.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis. Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami? Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami