FoodPro Preloader

Zavese za naredi na balkonu: značilnosti, vrste in zanimive ideje


Vedno želite, da vsak kotiček vašega doma postane udoben. Kuhinja, spalnica, kopalnica, hodnik - mesta, kjer se redno izvajajo domače naloge. Toda balkon pogosto ostane zunaj območja udobja, če se ne spremeni v omaro, potem pa v prostor za kajenje. Ampak, če ga odstranite, popravilo, da zavese na balkonu z lastnimi rokami, potem bo ta kotiček hiše postalo udobno in udobno. Skrij s

Vedno želite, da vsak kotiček vašega doma postane udoben. Kuhinja, spalnica, kopalnica, hodnik - mesta, kjer se redno izvajajo domače naloge. Toda balkon pogosto ostane zunaj območja udobja, če se ne spremeni v omaro, potem pa v prostor za kajenje. Ampak, če ga odstranite, popravilo, da zavese na balkonu z lastnimi rokami, potem bo ta kotiček hiše postalo udobno in udobno.

Skrij se pred neželenimi očmi

Zakaj ljudje obešajo zavese na okna in balkonske odprtine? Ta tradicija je vodila že od davnih časov, kot zaščita pred zlomi. Danes pa je treba omejiti pogled na ulico - od svetlega jutranjega sonca in njegovih vročih žarkov, od nezaželenih pogledov od ulice do tujcev. In če je vrata na ulico okrašena z zavesami, potem izgleda veliko bolj udobno. Ni težko narediti zavese na balkonu z lastnimi rokami, potem pa ne bodo le postale ornament, ampak tudi vrhunec notranjosti.

Kaj zavese, da visi na balkonu?

Ljudje so vedno poskušali narediti dom lep in udoben. Šivi zavese na balkonu z rokami bodo dobili želeni rezultat. Balkonska okna lahko okrasite na različne načine, sledite tradicijam ali modnim trendom, uporabite večplastno zaščito ali le majhen namig - to je vse, kar določi dom glede na vaše potrebe in vaše mnenje o udobju.

Kaj je novega?

Modni trendi ponujajo veliko možnosti za okrasitev vašega doma. Zavese lahko na balkonu naredite z lastnimi rokami v skladu z najnovejšimi inovacijami. Tako so ti rimske žaluzije že nekaj let povpraševali po oknih. Predstavljajo platno, ki se s pomočjo vrvi dvigne na izmerjene gube ali prosto zastirko. Druga nenavadna možnost - rolete. Odstranijo se z odpiranjem pogleda iz okna, ki se valja v zvitke, iz katerih izvira njihovo ime. Zavese od sonca so lahko ne samo tkanine, ampak tudi iz papirja. Takšno zaščito lahko naredimo tudi iz običajnih ozadij, zaradi česar je neverjetno in zanimivo. Torej zavese na balkonu z lastnimi rokami, ideje, ki so lahko zelo različni - univerzalna priložnost, da okrasite svojo hišo.

Osnova - tradicija

Tradicionalne zavese na balkonskih oknih niso bile preklicane. Ravno nasprotno, so ena najbolj iskanih možnosti dekorjev. Če ni potrebe po zaščiti balkona pred svetlo sončno svetlobo, in zavese se uporabljajo samo kot način za skrivanje balkona z razgleda z ulice in mu dajejo udobje, potem bo lahek til, organza ali tančica dobrodošla. Da bi tradicionalne zavese na balkonu naredili sami, boste potrebovali:

 • venec (navaden ali venež);
 • tkanina;
 • trakovi za zavese;
 • nit.

Tkanino lahko izračunamo na naslednji način: širina odprtine balkona, kjer je treba obešati zaveso, plus 10-15 centimetrov na meter. To je potrebno, da se zavesa vleče. Na svetlobo zavese ni potrebno narediti zelo velikih gub, izgledale bodo smešno, poleg tega pa se bodo spustile. V višino zavese se vzame na višini odprtine, plus 10 centimetrov za robljenje. Lahka sintetična tkanina se ne more zamašiti in obdelati na overlock traku in zašiti trak. Še enostavnejši način je, da na ogenj zapišete tanek rob sveče ali vžigalnika, vendar morate to narediti zelo previdno, ne da bi ogenj blizu platna. To je zelo priročno za uporabo zavese trak s posebnimi zankami in zategovanje niti, to omogoča, ne samo za obešanje zavese, ampak tudi, da ga prevleči.

Praktične rimske žaluzije

Balkon mora biti udoben, tako da je usklajen s prostorom, iz katerega je izhod. Poleg tega dodatno udoben kotiček v hiši ne boli. Ustvarite potrebno ozračje bo pomagal šivane rimske zavese na balkonu z lastnimi rokami. Da bi jih naredili, potrebujete malo nege, natančnosti in natančnega izvajanja vseh priporočil. To bo pomagalo za šivanje zavese na balkonu z lastnimi rokami na mojstrskem razredu, majhna, vendar dovolj podrobna, da dobite želeni rezultat.

 1. Potrebno je izmeriti vsa vrata balkonskega okna.
 2. Kupite dve vrsti tkanine v velikosti, ne da bi pozabili na povečanje obdelovalnih robov, in to je 2 centimetra.
 3. Izračunajte gube. 4-6 kosov je običajno na nizki odprtini, manjši gubi so smešni, široki pa okorni.
 4. Po številu garnic se kupijo obroči - bolj primerno je uporabiti 2 in prednostno 3 obročke za en krat, odvisno od širine zavese.
 5. Lesene ali plastične letve za gube (čeprav ima lahko rimska zavesa proste draperije).
 6. Pritrditev strehe, kjer je potrebno zavrteti dve ali tri posebne zanke.

Rimske žaluzije so sešiti na naslednji način:

 • dve plošči, od katerih je ena spredaj, zložena navzven in šiva po konturi. Kraje, v katere se vstavijo uteži, je treba uporabiti;
 • izrežite vogale tkanine blizu črte, tako da ni gub in da je tkanina položena ravno;
 • odvijte zaveso na sprednji strani, gladko;
 • vstaviti vse uteži;
 • luknje za šivanje;
 • z bočne strani označite in ročno šivajte obročke za trak;
 • trije dolžini vrvice zavezujte ali trdno zašite na spodnjih obročkih, pustite, da vrvi prečkajo vse višine;
 • prepeljite vrvice skozi obročke na strehi;
 • povežite vrvice s pomočjo uteži - velike kroglice;
 • zavarujte streho z rimsko zaveso na mestu.

Zavese plujejo z lastnimi rokami

Še en nenavaden način za šivanje rolete na balkonu z lastnimi rokami. Ta vrsta dekoracije okenskih odprtin ima zelo zanimivo zgodovino. Žaluzije izvirajo na morskih fregatah, ali verjamejo, da so predniki takšne zaščite oken jadra morskih ladij - prav tako se zavijajo v zvitke in se po potrebi odvijajo. Načelo šivanja je skoraj enako kot pri rimskih zavesah, vendar je način, kako se sam zavese, nekoliko drugačen, saj se rolo imenuje rolo, ker se mora pri dviganju zaviti v subtilen zvitek. Razlika med dvema na videz podobnima konstrukcijama je, da je za rolete le en rep vrvi pritrjen na tkanino, nato pa se prosto giblje skozi tkanino, zaradi česar se zvija. Na sliki je jasno vidna zasnova žaluzij.

Kvačkane zavese

Za tiste, ki vedo, kako plesti, da nenavadne zavese na balkonu z lastnimi rokami ne bo težko. Tanka nit, primerna kljuka, čas za delo in primerna shema - vse, kar potrebujete za udobje. Zavese, narejene s skicami, izgledajo zelo lepo. Čeprav bo katera koli druga odprtina, ki vam bo všeč, videti na oknih lepa. Slika je lahko na primer.

In lahko uporabite za oblikovanje vsakega lista ločene zavese, narejene v skladu z naslednjo shemo.

Rustični slog

Najbolj primitivne, a srčaste zavese na balkonu, ročno šivane, so pridobljene v rustikalnem slogu. Svetlec chintz ali rezanec s cvetličnim vzorcem, izbranim tako, da se ujema z prostorom, bo dodal prostor udobju. Šivanje zaves v rustikalnem slogu je zelo, zelo preprosto:

 • širina odprtine plus nekaj centimetrov za lahke draperije - širina zavese;
 • višina okna in plus 5-7 centimetrov za robljenje - višina zavese.

Platno je preprosto obrobljeno. Ta zavesa je lahko okrašena z zavihkom, šivanjem, vezenjem. In lahko naredite okrasne držala, ki se uporabljajo, ko je treba odpreti okna.

Skrij se pred soncem

Najpogosteje tekom dneva zavese cvetijo, da bi zaščitili sobo pred sončnimi žarki, ki dajejo svetlobo in toploto. Toda, ko je sonce svetlo, bodo zavese pomagale skriti pred njim. Na balkonih lahko naredite nenavadne zavese od sonca z lastnimi rokami iz najbolj navadne papirne tapete. Vendar pa je bolje, da izberete ozadje bolj skrbno - vinil, na primer, ali fizelinovye. Potrebovali boste tudi:

 • spenjač;
 • enostranski trak;
 • dvostranski trak;
 • lesena tirnica v velikosti krila;
 • kovinski ravnilo;
 • svinčnik;
 • pisalo ali igla za pletenje;
 • Škarje;
 • Lepa okrasna vrvica, ki ustreza ozadju.

Izmerite ozadje na velikost okenskega krila, saj so te zavese nameščene ena za drugo. Spodaj vzporedno drug z drugim označite gube na razdalji 4-5 centimetrov drug od drugega. Z uporabo ne-pisalnega peresa ali igle za pletenje potegnite narisane črte skozi prvo, s sprednje strani in nato z napačne strani, tako da bodo, ko bodo zložene, videti v različnih smereh. Z brazdaste strani, nežno lepilo trak ozek trak - za trajnost. Zložite zaveso harmoniko in naredite skozi luknjo skozi luknjo. Ne da bi raztegnili platno, prepognite trak prepognjene tapete na pol, tako da je platno po potrebi zloženo. V osrednji luknji preskočite dekorativni kabel in ga pritrdite na zadnjo gubo s kosom lepilnega traku, da kabel ne bo zdrsnil. Ko ste izmerili višino kabla, na katerem se nahaja zavesa, ga pritrdite in od zgoraj navzdol, kot je prikazano spodaj. Zavesa s pomočjo obojestranskega traku se prilepi na streho. Edina neprijetnost papirnate zavese je, da je statična, ne more se niti raztopiti niti dvigniti. Po drugi strani pa je zelo zanimiva in izvirna. Ta zavesa je enostavna za izdelavo in se lahko po potrebi spremeni. Ta balkonska dekoracija daje zanimiv slog - kombinacija rimskih zaves s papirnatimi zavesami na Japonskem.

Nenavadni trenutki

Izkazalo se je, da odgovor na vprašanje, kako narediti zavese na balkonu z lastnimi rokami, ni tako zapleten. Poleg tradicionalnih zaves ali novih oblikovalskih izdelkov lahko najdete zanimive ponudbe. Na primer, ali je mogoče videti jasno nočno mesto? Če uporabite rolo, ga lahko šivamo iz debelega poliestra. Da, tak material ne bo pustil v sončni svetlobi. Toda, če je v njem izdelana luknja z označevanjem s pomočjo vroče govorice, se bo na slepem oknu sredi dnevne svetlobe pojavilo nočno mesto s svetlobo v oknih. Takšna zanimiva najdba bo okrasila vsak balkon, vsako okno, v nekaj sekundah bo spremenil beli dan v temno noč.

Še ena zanimiva podrobnost je lahko za najpogostejše zavese. Narejene so iz različnih odpadnih materialov. Obrtniki uporabljajo računalniške diske, igle za pletenje, igrače. Izdelujejo cvetje iz foamirana in izdelujejo šopke. Vsak tak obrt bo omogočilo, da okrasite primitivno zaveso, zaradi česar je balkon prijeten in udoben prostor doma. Prvotna zamisel je, da s svojimi rokami na balkonu zašijete zavese. Navodila po korakih čim bolj preprosta:

 • tkanina iz tkanine se obdeluje do velikosti krila;
 • Končana platna so togo, vendar brez napetosti, pritrjena nad in pod okvirjem;
 • v sredini se prestreže s posnetkom ali trakom.

Prinesite ogromne loke. Takšne zavese se imenujejo tudi "peščene ure". Lepo!

Zavese na balkonu, izdelane s pomočjo različnih tehnologij, bodo ustvarile edinstveno notranjost te pomožne sobe, ki je pogosto popolnoma prezrta.