FoodPro Preloader

Kako narediti cvetje iz satenastih trakov to storite sami


Obstaja več načinov, kako narediti cvet iz satenskega traku z lastnimi rokami. Razmislite o nekaj tehnikah, ki so primerne tako za začetnike kot za mojstre, ki že poznajo ta material. Poskusimo ustvariti lepo notranjo vrtnico, ki jo bo težko razlikovati od naravne. Kako narediti rožo iz satenastih trakov korak za korakom, upoštevajte v našem mojstrskem razredu. Veja v

Obstaja več načinov, kako narediti cvet iz satenskega traku z lastnimi rokami. Razmislite o nekaj tehnikah, ki so primerne tako za začetnike kot za mojstre, ki že poznajo ta material. Poskusimo ustvariti lepo notranjo vrtnico, ki jo bo težko razlikovati od naravne. Kako narediti rožo iz satenastih trakov korak za korakom, upoštevajte v našem mojstrskem razredu.

Veja vrtnice s tremi brsti

Na veji bomo naredili tri različice cvetja - odprte, napol odprte in zaprte. Vse tri vrtnice so zbrane po enakem principu, le z različnim številom cvetnih listov. Pred izdelavo cvetja iz satenskih trakov bomo pripravili naslednja orodja in materiale:

 1. Gosto, kakovostno satenasto trak širine 5 cm, barvo popkov se lahko izbere samostojno, za listje in steblo pa je priporočljivo izbrati odtenek zelene barve, ki je blizu naravnemu.
 2. Svečo, da pojejo robove traku.
 3. Šiv ali tanko iglo za pletenje.
 4. Papirnate brisače
 5. Toaletni papir.
 6. Pištola za lepilo.
 7. Folijska folija.
 8. Škarje
 9. Cvetlični trak v barvi zelenega satenskega traku.
 10. Tanka in debela floristična ali navadna žica, pokrita s florističnim trakom.

Prazni listi za majhne vrtnice

Vsi materiali so precej dostopni in večina jih je lahko najti v obrtniških trgovinah. Zdaj nadaljujte s proizvodnjo vrtnic. Preden izdelate cvetje iz satenastih trakov, pripravite prazne liste za cvetne liste. Potrebujemo jih v treh velikostih: majhne, ​​srednje in velike. Začnemo z najmanjšim. To naredite tako, da trak prerežete na dolžino 4 cm, za vsak brut pa potrebujete 7 kosov. Cvetni list je širok 4 cm, prazne pa morajo biti v kvadratni obliki, vendar ker trak še vedno ima rob, ga odrežemo približno 7 mm in pustimo majhen rob. Nato odrežemo dodatne vogale, da oblikujemo cvetni list. Zaokroževanje slepega dela s treh strani. Pridobivanje cvetja iz satenastih trakov za začetnike na ta način ni težko.

Ustvarite srednje in velike cvetne liste

Zdaj nadaljujte s proizvodnjo srednje velikih cvetnih listov. Potrebovali bodo 10 kosov za en cvet, 3 od njih - za obtyagivaniya bud. V vrtnicah so latice srajc, ki so v spodnji vrstici. To je način, kako narediti lepo cvet satenskega traku bolj naravno. Za njih lahko pripravite še tri prazne kose, kar bo roži dalo naravno obliko. Trak razrežite na segmente dolžine in širine 4, 5 cm, pustite pa še 2 mm. Oblikujte cvetni list. Nato nadaljujte z ustvarjanjem 10 velikih cvetnih listov. Trak razrežite na segmente širine 5 cm in zaokrožite s treh koncev. Če robno platno pade na vrh cvetnega lista, ga je treba odrezati, saj bo med toplotno obdelavo močno stisnilo in deformiralo platno. Na dnu tega ni nujno.

Obdelava robov

Še naprej izdelujemo cvet iz satenskega traku z lastnimi rokami. Za delo potrebujemo svečo ali vžigalnik. Ko se izrežejo vse cvetne liste, je treba njihove robove zapomniti, sicer se bo trak začel razpadati. Prav tako lahko s pomočjo ognja spremenite obliko cvetnih listov in jih upognete v različne smeri. Na ploščo položite svečo, da zaščitite delovno površino pred voskom in jo prižgite. To je način za hitro izdelavo cvetja iz satenskih trakov. Robove začnemo obdelovati z najmanjšimi cvetnimi lističi: hitro jih vodimo skozi središče plamena, tako da se saj ne oblikuje. Nežno spali robove vseh cvetnih listov. Ni jih treba upogibati. Material je precej prilagodljiv, ker ne zahteva dodatne obdelave. Ista možnost zdravljenja se uporablja pred izdelavo kanzaškega cvetja iz satenskega traku. Če želijo listi oblikovati ukrivljeno obliko, je dovolj, da jih položite na gobico in jo na vrhu pritisnete.

Srednji deli so obravnavani na enak način. Toda trije presledki za zadnjo vrsto bodo morali biti ukrivljeni na robovih in držali nad svečo. Pod vplivom temperature se bo cvetni list začel nagubati navznoter. Trdno ga pripelje do požara ni potrebno, sicer bo prišlo do opeklin. Dovolj je samo, da podložite robove. Nato obrnemo gredico in rahlo segrejemo rep, tako da je upognjena v drugo smer. Zdaj sta srednji in cvetni lističi pripravljeni. Največje praznine se lahko rahlo zvijajo do roba in ga držijo dlje nad plamenom. Ostrovo konico je treba tudi upogniti, tako da je med sestavljanjem natančneje določena latica. Po tem odstranite svečo.

Priprava na brst

Zdaj pa pojdite na zbor kale. Preden naredite preprost cvet satenskega traku, morate narediti prazno za osrednji del. Hkrati je priporočljivo, da pištolo za lepilo vklopite v vtičnico, tako da se lahko ogreje. Iz folije kroglo zvijamo s premerom približno 2, 5 cm in lahko spreminjamo velikost - odvisno od tega, katere cvetove lahko izdelamo iz satenskega traku. Za eno takšno kroglo potrebujete list toge in gosto folijo širine 30 cm, zato je priporočljivo kupiti floristični trak za obdelavo stebel. Primerno je delati z njo zaradi lepilne strani. Uporabite lahko valoviti papir, vendar ga boste morali nanesti z lepilom. Floristični trak je izbran glede na barvo listov. Bolje je, da se ne ravna po imenu cvetja - lahko se razlikujejo od različnih proizvajalcev.

Bud oblačilo s cvetnimi listi

Ko se pištola za lepilo segreje, nadaljujte z montažo cvetlice:

 1. Vzemite folijo in dve cvetni listi srednje velikosti, da se prilegajo brsti.
 2. Če vzamemo cvetni list, zlepite rob z lepilom in oblikujemo stožec.
 3. Postavite ga na žogo in položite pravo količino lepila.
 4. Robove stožca pritisnemo navzdol, ne da bi se dotaknili vrha, tako da se zgornji del krogle zapre. Lepila ne potrebujemo, ker se trak ne prilepi na folijo.
 5. Zdaj, kot s prvo cvetno lupino, prekrijemo srednji del, ga razprostremo z lepilom in ga pritisnemo proti obdelovancu.
 6. Preostale dele lepimo.

Moral bi imeti stožec v obliki rozine.

Še naprej tvorimo cvet

Sedaj vzamemo 7 prvih cvetnih listov in jih začnemo pritrditi na obdelovanec. Poskusite ne zapreti buda popolnoma in pritrdite cvetnih listov na isti ravni.

Postopek je sestavljen iz naslednjih korakov:

 1. Cvetni listek pritisnite na mesto, kjer naj bi bil, in držite s prsti zgornji del.
 2. Uporabite lepilo in ga znova pritisnite.
 3. Zalepimo ga do obdelovanca, da se robovi na vseh straneh raztezajo, da dobimo tesen brst.
 4. Drugi cvetni list je prilepljen z odmikom na stran. Lepilo se nanese spodaj in na levi strani, kar bo olajšalo nadaljnje delo. Zgornji rob mora ostati prost.
 5. Naslednji se prekriva, vendar je lepljen na dnu in na obeh straneh.
 6. Na šestem zapustimo en rob, ki je prost in ena stran sedmega se pripelje pod njo in se lepljiva prekrivata.
 7. Poizkusite enakomerno razporediti vseh 7 cvetnih listov po kali. Če želite, lahko rob zapečatite, da ga zaprete, vendar to ni potrebno.

Ena vrtnica je pripravljena - naredili smo cvet na stopnji. Za druga dva boste potrebovali isto prazno. Sepali bodo narejeni v zaključni fazi.

Ustvarite pol odprto bud

Zdaj se bomo na primeru rože naučili, kako narediti rože iz satenastih trakov. Vzemite srednje cvetne liste in opravite naslednje korake:

 1. Preprosto nadaljujemo vrsto cvetnih listov, tako da naslednji sledi prejšnjemu. Lahko ga dvignete za 2 mm višje od ostalih.
 2. Nanesite lepilo na spodnji del in na sredini ob desnem robu prvega cvetnega lista, ga nanesite tako, da je upognjen proč od kali.
 3. Leva stran ostane odprta. Nanesite lepilo na dno in pritisnite robove proti sredini.
 4. Naslednji cvetni list je rahlo pomaknjen na stran, obrnjen navzdol in na sredino nanesite lepilo.

Tako prilepite prvih pet venčnih listov. Razdalja med njima naj bo nekoliko večja kot v prvi vrsti. Središče je nezaželeno narediti popolnoma zaprto - ne izgleda zelo lepo. Peti cvetni list se ponovno napolni pod četrtim in z vseh strani zapečati. Zdaj morate zbrati na nabavo petih cvetnih listov. Pritrjeni so na enaki višini, lepljeni pa so drugače: lepilo sredinskega dela, spodnjega dela in središča enega od robov. Drugi rob mora ostati nepokrit. Pomembno je, da je cvet na isti ravni kot ostali.

Večji postane, večji so cvetni listi. Ta proces je treba poskusiti nadzorovati, da bi dobili lep in celo dvignili. Štirje cvetni listi se prekrivajo prekrivajo in zadnje gorivo pod prejšnjim. Sedaj vzamemo pet velikih cvetnih listov z ukrivljenim robom. Prvo lepilo, kjer smo končali prejšnjo vrstico, lepimo, nekoliko nižje od osrednjega dela. Razdelimo vseh pet cvetnih listov, tako da se vsi prilegajo. Priložite prva štiri prekrivanja in zadnje gorivo za prejšnje. Drugi bud - pol odprt.

Ustvarjanje odprtega buda

Za odprto rose, morate ponoviti vse korake znova, nato pa vzemite preostalih pet velikih cvetnih listov in jih začnete lepljenje le od dna, ki se gibljejo v spiralo. Če naredimo cvet iz satenastih trakov, bo na fotografiji izgledal kot pravi. Zadnji trije lističi srajce so zalepljeni v naključnem vrstnem redu. Roza bo izgledala bolj naravno in popolno. Če iz listja pade nekaj cvetnega lista, ga lahko zlepite, vendar naj se cvetni listi nekoliko odmaknejo od strani, kar povzroči učinek raztrganine.

Izdelava sepalov

Na naslednji stopnji bomo nadaljevali s proizvodnjo sepalov. Vsak brst ima 5 od njih. V ta namen zeleni trak narežemo na kvadratke dolžine 5 cm, ki jih trikrat prepognemo - iz enega kosa dobimo 3 čašice. Vzemite škarje in zaokrožite konice. Odpremo trak in ga razrežemo na tri dele. Zdaj vzemite svečo in oplavim malo gredice, tako da se izvijejo. Skupno bodo potrebovali 15 kosov. Na kali zalepite čaše tako, da se ovijejo okoli nje, to je z izbočeno stranjo navzven, in v odprtem popku - obratno.

Izdelava listov

Zdaj pa poskrbimo za liste. Na vsaki vrtnici bo en list z tri listi in na spodnjem delu veje en pet listov. To pomeni, da potrebujemo 14 listov. Za njih vzamemo tudi kvadrat iz traku 5x5 cm, listi vrtnic različnih velikosti. Na veji s petimi listi je en velik list, dva srednja in dva majhna. Na trifoliate - ena velika in dve srednji. Iz kvadrata 5x5 cm dobite 1 velik kos.

Najprej obrobite robove na obeh straneh. List ima okroglo podlago, zato je tudi spodnji del odrezan, da ga približamo naravnemu videzu. Povprečja bodo enake oblike, vendar manjša. Da bi olajšali delo, je zaželeno narediti košček sebe, na primer tako, da ga odstranimo iz pravega roža. Na listih naredite proge, lahko uporabite žlico ali kateri koli drug predmet z zaokroženo konico. Ogrevamo jo na svečo in na mehko površino z ostro stranjo potegnemo proge. Zdaj morate narediti zobe: vzemite škarje in položite majhne zareze ob robu ponjave. Vzemite svečo in obrežite robove. List je pripravljen.

Sprig sklop

Za oblikovanje listov boste potrebovali žico s premerom 0, 7 mm, prekrito s cvetličnim trakom ali pripravljene stebla. Žica je lahko poljubne barve, vendar je treba trak uskladiti z barvo listja. Za osrednji list petelinaste vejice je potrebna žica, dolga 15 cm, za ekstremne pa 10 cm, za trilaste lističe pa 10 cm oziroma 5 cm. Pripravite vse liste, jih prilepite na žico in začnite zbirati veje. Za velik list vzamemo velik, dva srednja in dva majhna listića, izrežemo kos 17 cm od cvetličnega traku in ga narežemo na pol. Razporedimo obdelovance nasprotno, upognemo žico in začnemo sestavljati vejo s pomočjo traku, ki jo dobro zategnemo. Podajte želeno obliko vejice. Vse veje zberemo na enak način.

Priprava na zbiranje vrtnice

Zdaj vemo, kako narediti cvetje iz satenastih trakov, še vedno jih je treba zbrati v eno samo sestavo. Priprava na ustvarjanje notranje vrtnice. Za pritrditev boste potrebovali najdebelejšo floristično žico dolžine 40 cm, za brste pa jo razdelite na polovico in vzemite polno velikost za glavno vrtnico. Vzamemo cvet in ga s zadnje strani preluknemo s šilo ali iglo, tako da je primerno vstaviti žico. Začnemo pritrditi čašice s pištolo za lepljenje, ki jih enakomerno porazdelimo po kali, ne da bi zapirali luknje. V notranjost nalijemo lepilo in vstavimo žico.

Kompaktiranje stebla

Centralne vrtnice nimajo tankega stebla, zato ga je treba stisniti. To lahko storite z običajno kuhinjsko brisačo. Razrežite ga na 4 dele - za eno steblo boste potrebovali 3 trakove. Fold jih v 2-krat, ne velikosti. Nato zalepimo pecelj z lepilom in začnemo navijati papir, začenši z bazo, občasno dodajati lepilo. Pritrdite konico, vzemite naslednji trak, nanesite lepilo na rob, navijte in tako steblo zgostite po vsej dolžini. Za zgostitev brstov vzamemo dvoslojni toaletni papir in ga na enak način zavrtimo, da bi ustvarili nemoten prehod.

Postavitev popkov na vejo

Odprli smo odprto dvignjeno stran in začeli zbirati brsti. Ko so pripravljeni, vzemite cvetlični trak in začnite ovijati steblo okrog njega, ki se gibljejo navzdol iz rože. Približno v sredini dodamo liste, jih pritrdimo tudi in nadaljujemo navzdol do konca. Zdaj zberemo grm. Odprta vrtnica je vedno nekoliko nižja od pol odprtega popka. Predvsem bo zaprta bud - to je značilnost vrtnic. Ker je prvi pritrdite na njega, in potem - pol odprta cvet.

Cvetlični trak je prosojen, zato ga je treba tesno prilepiti v več plasteh, rahlo se raztezajo. Če želite pritrditi brstiček, se najprej pomaknite navzdol do mesta navezanosti, nato pa se vrnite nazaj in navzdol, nato pa bo ležal ravno. Bend žico malo na stran in veter popki, tako da listi paziti. Na nivoju drugega kalika vetrujemo vejo s tremi listi. Snemamo trak navzdol in pritrdimo petokrako vejico približno 8 cm od zaprtih listov. Usmeriti jo je treba v nasprotno smer od trifoliatnih vej.

Cvetlični trak je enakopravno navit, gre navzdol in navzgor, da dobimo ravno pecelj. Zaprite rep in pojdite gor. Poleg tega lahko uporabite pištolo za lepilo. Ostaja le, da upogne liste, jim dajo obliko in rahlo upognejo popke iz osrednje vrtnice, tako da niso preveč tesni. Rose je pripravljena. Šopek lahko ustvarite tako, da naredite vejico samo iz brstov, odprete in pol odprte vrtnice ter izberete barvo cvetnih listov po vašem okusu, naredite šopek ali kakšno drugo cvetlično ureditev.

Kako kravato preprosto kvačkati šal? Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami. Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami. Obrti za novo leto