FoodPro Preloader

Lov na krape na izviru


Karp je ena največjih rib, ki daje ime celotni družini. Med ljubitelji ribištva je ribolov krapov na izviru zelo pogost. Med trofejami, ujetimi s pomočjo te preproste naprave, obstajajo precej veliki primerki. Med ribami družine krapov ta riba izstopa ne le po svoji velikosti, temveč tudi po odličnem okusu, saj zaradi številčnosti krvi krapovo meso spominja na govedino v okusu. Najpogo

Karp je ena največjih rib, ki daje ime celotni družini. Med ljubitelji ribištva je ribolov krapov na izviru zelo pogost. Med trofejami, ujetimi s pomočjo te preproste naprave, obstajajo precej veliki primerki.

Med ribami družine krapov ta riba izstopa ne le po svoji velikosti, temveč tudi po odličnem okusu, saj zaradi številčnosti krvi krapovo meso spominja na govedino v okusu. Najpogosteje so krapi ujeti ne za uživanje, temveč za športni interes. Navsezadnje je lov na krape zelo vznemirljiva dejavnost, ne le ribolov, ampak konkurenca na enakopravni osnovi in ​​brez kompromisov. Ta riba je ostra in previdna. Pogosto lebdi na vrh, zato je treba krapa približati zelo previdno, plaziti in ne do polne višine. In če na bregu ni naravne zaščite, na primer grmovja, je treba narediti umetno preobleko.

Karpa se lahko ujame na živo vabo, kot so ličinke žuželk ali deževniki, in na rast, kot so koruza, fižol ali grah. Stročnice, čeprav podobne naravnim krapovam, veljajo za dodatno vabo. Lovljenje krapa za grah prinaša hitre in stabilne rezultate, vendar se še vedno uporablja le občasno. Grah se pripravi za pakiranje na več načinov. Najprej ga namočimo in nato vlijemo v najlonsko vrečko, nalijemo z majhno količino vode in kuhamo na majhnem ognju z različnimi okusi, kot so lovorjev list ali semena komarčka, vendar lahko to storite brez njih. Nekateri raje kuhajo grah in v pečici stekleni kozarec napolnjen z vodo in pokrit z železnim pokrovom. Takoj ko voda izhlapi in se grah rahlo prižge, je vaba pripravljena.

Za pridneni ribolov te ribe, obstajajo posebni pripomočki: škatla, kletka. Ribolov krapa na izviru je zelo pogost. Vzmet je rešetka, izdelana iz jeklene žice debeline 1, 8-2 milimetra, valjane v vzmet s premerom 15 centimetrov. Nastala vzmet je treba zviti s pecljem s premerom približno 45 milimetrov. Za pecivo vezanih šest povodcev iz ribiške linije, lahko prenese obremenitev do dvajset kilogramov. Dolžina vrvi naj bo 6-8 centimetrov. Ni treba uporabljati premajhnih kljukic. Ker je vzmet precej težka, dodatni podložek ne velja. Izvir lahko zavržemo dovolj daleč, 60 metrov od obale.

Lovljenje krapa na vzmeti se uporablja samo v takih vodnih telesih, kjer je pretok šibak ali sploh ni prisoten. Vaba se pripravi na naslednji način. V sredini krofa stisnejo vabo iz debele predhodno kuhane kaše, v katero se pritrdijo trije trnki. Bagel je prekrit s kašo na vrhu in skrbno skrita preostala tri trnka. Namesto kaše lahko uporabite kuhano testo ali torto. Če želite vedeti, da je bil ugriz, ob koncu palice tied majhne zvonove. Za vonj včasih dodamo malo sončničnega olja.

Lov na krape na izviru se ponavadi uporablja ponoči. Ko se na kljuko, ribe vedno upreti vnetje v prvi minuti, zato, da se krap ne zlomi, vam ni treba vleči s silo. On se sprehodi, da se utrudi, nato pa ga brez truda pripelje na obalo in se izvleče s pomočjo mreže.

V preteklosti je bila krapanje na muhi zelo priljubljeno v naši državi. Makukha je torta, ki jo pridobimo iz sončnice po stiskanju olja. Običajno vzemite kos pogače velikosti v škatli s šibicami in se držite v kotih štirih kavljev. Grezilo v obliki svinčevega stožca se potisne v središče makuhe in vrže v vodo. S to metodo lovljenja kljuke zelo pogosto križajo škrge in močno poškodujejo ribe, zato se ta način lova šteje za barbarsko in je na Zahodu prepovedan. Zdaj se na zahodu širi vedno bolj humana oblika lova na krape. Ta metoda se vse bolj začenja uporabljati v naši državi in ​​postopoma nadomešča stare načine ribolova.

Včasih so krapi ujeti na popolnoma umetnih šobah, kot so pena ali pluta.
Kaj jih povzroča, da jih pogoltnejo, ni povsem jasno. Mogoče je ta riba preveč radovedna? Karkoli je že bilo, vendar še vedno lovijo krape na umetne vabe, je neučinkovito. Na splošno imajo izkušeni ribiči veliko trikov za delo s šobami, s pomočjo katerih lahko ujamejo velikega krapa.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami