FoodPro Preloader

Lutke iz najlonskih najlonkic z lastnimi rokami. Navodila po korakih za izdelavo lutk iz kapronskih nogavic


Konvencionalne najlonske nogavice so odličen material za izdelavo zanimivih obrti. V zadnjem času je predstava otroških igrač, spominkov in notranjih predmetov iz nogavic, nogavic in sledki postala zelo priljubljeno področje uporabne umetnosti. Številne igle ustvarjajo prave "mojstrovine" najlona. Pose

Konvencionalne najlonske nogavice so odličen material za izdelavo zanimivih obrti. V zadnjem času je predstava otroških igrač, spominkov in notranjih predmetov iz nogavic, nogavic in sledki postala zelo priljubljeno področje uporabne umetnosti. Številne igle ustvarjajo prave "mojstrovine" najlona. Posebej šarmantne, svetle in elegantne lutke so pridobljene.

Kapron ima posebno elastičnost, tako da lahko s pomočjo tega ustvarite čudovite igrače, z debelimi rokami in nogami ter srčkimi, kot da bi "živimi", privlačnimi obrazi. Mimikrija takih tekstilnih lutk je presenetljiva v svojem realizmu. Tekstilne igrače so pisane in zelo smešne. V tem članku bomo govorili o izdelavi lutk iz kapronskih nogavic, delili z vami nekaj preprostih mojstrskih tečajev in razkrili skrivnosti ustvarjanja igrač in okvirjev. Upamo, da vam bodo naši nasveti koristni.

Lutke iz najlonskih najlonk: naredimo lastne mojstrovine z lastnimi rokami

Za izdelavo srčkane igrače boste potrebovali komplet materialov, vključno z:

 • najlonske najlonke;
 • zatiči;
 • dve veliki igli;
 • sintetični olje;
 • lepilo "Titan";
 • električni trak;
 • dva velika gumba;
 • kolut iz bež niti;
 • akrilna preja;
 • niti za nitke.

Pripravite tudi različne kose tkanine za izdelavo oblačil in dodatkov za punčke. Poleg tega boste potrebovali plastično posodo pod jogurtom za pitje (ali katerokoli drugo, ki spominja na obris človeškega telesa) in debelo žico. Pri izdelavi tega plovila priporočamo uporabo ne predebelih nogavic z gostoto, ki ne presega 40 dan. Ne pozabite, da so premočni izdelki z lycro slabo potegnjeni in lahko otežijo vaše delo. Prav tako vam svetujemo, da z rokami raztrgate sintetično olje in da ne razrežete s škarjami, sicer se lahko zgodi, da je površina pupke neenakomerna.

Tehnološke okvirje za izdelavo tekstilnih igrač

Torej, lutke iz kapronske nogavice z lastnimi rokami so narejeni na naslednji način. Na začetku je okvir narejen. V plastenki se vstavita dve žici, ki bosta v prihodnosti postali roke in noge lutke. Nato žico narežemo na majhne koščke, ki bodo prsti. Priporočljivo je, da poskušate obdržati razmerja in jih narediti različnih dolžin. Ti segmenti so pritrjeni na roke s trakom. Torej je žični okvir pripravljen. Nato nadaljujte z delom z oblazinjenjem. To nam bo omogočilo, da telesu naše lutke dajemo čudovite obrise. Sintetizirno olje za odmerjanje prerežemo v trakove širine 2 cm, dele telesa igrače namažemo z lepilom in začnemo ovijati prejete trakove rok, nog, trupa in celo prstov.

Skeletne lutke iz najlonskih najlonk: naredili bomo glavo z lastnimi rokami

Ko telo igrače sprejme realistične obrise, lahko začnete izdelovati glavo. Odtrgamo kos sintetičnega olje in mu damo kroglo.

Naredimo majhno izboklino - nos. Odtrgamo še en kos poliestra in ga ovijemo okoli glave. Zdaj vzamemo kapronske nogavice in od njih odrežemo pravokotnik. Plastično kroglo ovijemo v nastali segment in dodamo material od zgoraj in spodaj. Vzamemo dva krojačka in s pomočjo njih označimo mesta prepiha. Povlečemo navzdol z dvema stranema. Nato moramo oblikovati nosnice: privijamo jih diagonalno. Oblikujte krila nosu. Zdaj zaznamujemo usta in lica. Naredimo dva utyazhki, ki tvorita nasmeh. Če želite, lahko naredite in ušesa: zatiči označuje dva mesta. Utyazhki iz središča ušesa navzdol in navzgor. Oči lutke so sestavljene iz dveh enobarvnih gumbov. Učence pripravimo z modrimi in črnimi laki. Zašiti jih na obraz. Po želji zlepite cvetove na veke. Ne pozabite, da bi rob: izberite jih z dvema vodoravni utyazhki. Tukaj imamo tako nasmejan obraz.

Preoblikujte telo lutke in šivajte oblačila

Ko ste naredili očarljiv obraz, lahko kožo na telesu, rokah in nogah začnete "zategniti". Vzemite najlonsko nogavico, naredite vzorec v obliki hlač, izrežite in šivajte. Izkazalo se je, da je "koža" na nogah. Povlečemo predmet na igračo. Zdaj naredite vzorec za roke. Izrežite dele, šivajte in oblecite igračo. No, to je vse, zdaj veš, kako lahko šivaš lutko najlonskih najlonk s svojimi rokami. Potrebujemo le čudovito obleko, jo narediti iz kosov tkanine in tudi šivati ​​glavo v telo. Oblačila so lahko popolnoma katera koli - tako, kot želite. Lahko šivamo obleko ali obleko. Lahko naredite lase iz preje, niti ali kosa naravnega krzna. Zdaj veste, da ni težko šivati ​​lutke iz kapronskih nogavic. Glavna stvar je ustvariti z veseljem in veseljem. Uspešni poskusi!

Lutke-popiki: originalni spominek "za srečo" z lastnimi rokami

Iz kapronskih nogavic lahko naredite ne le okvirno lutko, ampak tudi brez okvirja - očarljivo “popiko”. Menijo, da je ta ljubek in zabavna igrača privlačna sreča in je veseli talisman. Pogosto se daje kot spominek, z željami dobrega počutja in sreče. Zdaj vam bomo povedali, kako so te ljubke lutke popiki izdelane iz najlonskih najlonk. Potrebovali boste naslednje materiale:

 • najlonska sledok ali nogavica;
 • sintetični olje;
 • bež preja;
 • Škarje;
 • dve kapljici za oči;
 • preja;
 • kosi tkanin;
 • trakovi, kroglice, bleščice in tako naprej. okrasni predmeti.

Najprej vzemite sintetični začinitelj in odtrgajte dokaj velik kos. Dajte mu sferično obliko. Sedaj bomo oblikovali majhen kos sintepona in ga navili - to bo nos lutke. Nato naredimo še dva kosa za lica. Priporočljivo je, da material zavijete čvrsto. Gobice tvorijo dve majhni progi. Iz sintetičnega začinskega okusa bomo izdelali še dve srednji krogli, ki bodo kasneje postali noge duhovnika. Zdaj vzamemo nogavico in ovijamo kroglico za glavo s kapronom. Nato potisnemo kroglo za nos v kapron in jo postavimo v sredino. Prav tako potisnite po licih in dveh trakovih za ustnice. Noge položimo v spodnji levi in ​​desni kotiček nogavice. Strgajte rob in pritrdite navoj (zavit in zategnjen). Presežek kapra je odrezan, tako da ostane le majhen "rep". Z lahkoto ga lahko skrijemo pod lase ali glavico lutke.

Izdelava utyazhki na obrazu lutke-popika: oblikovali bomo zagnan nos

Da bi oblikovali smešno prhanje nos, gobo in lice, morate narediti ličila. Začetnikom svetujemo, da z novo nitjo utripajo vsako podrobnost. Torej, nadaljujte z oblikovanjem obraza lutke z najlonskimi najlonkicami z lastnimi rokami. Prvič, vzamemo veliko iglo, ki je namenjena za šivanje pletenih izdelkov, in jo popraviti vse grudice, jih premikajo na pravih mestih. Vse, zdaj je mogoče začeti neposredno utyazhka osebe. Za to uporabljamo bež niti in iglo. Sprva bomo izdali nos lutke iz kapronskih nogavic. Navodilo je naslednje: vzemite ga, stisnite in zašite na vrh (med očmi), nato pa ga povlecite navzdol do želene debeline nosnega mostu. Nato diagonalno utripa nos, tako da tvori prvo nosnico. Potem iglo dvignite na izhodiščno točko in od tam iglo preskočite v drugo nosnico. Vrnite iglo na začetno točko. Zdaj pa pustite, da se spusti dol, prebodite mesto tik nad nosnicami, naredite šiv, vrnite se. Izvedemo še en šiv in pošljemo iglo na začetno točko mostu za nos. Nato naredite enako z drugo nosnico. Moral bi imeti čudovit nos. Ostaja malo "dvigala". Da bi to naredili, potegnemo iglo navzgor, na nosni most, poberemo tkanino in prebadamo najlon nekoliko višje, pustite iglo nazaj (na zadnji strani glave). Zahvaljujoč temu nosu se dvigne. Za glavo popravimo nit in naredimo vozel. Vse utyazhka pripravljen.

Utyazhka obraz obraz: lica in gobice

Kako narediti lepe obraze? Najprej označite točko poleg nosu in jo potisnite v iglo, naredite šiv, vrnite iglo nazaj, toda tkanino ne prebijemo v isto luknjo, temveč izberemo novo točko, malo bližje nosu, vrnemo nazaj in jo fiksiramo v vozlu. Na drugi strani nosu naredimo drugi obraz po analogiji. Pojdi na ustnice. Vzemimo debelo iglo, sintepon popravimo na ustnik. To je potrebno, da je goba sploščena. Vzemite iglo in jo preskočite na delovno točko na levem obrazu. V desnem obrazu naredimo šiv, ki piha nit med zgornjimi in spodnjimi ustnicami. Umaknemo se in oblikujemo vozlič. Zdaj pustite iglo nazaj na točko na levem licu, položite nit pod spodnjo ustnico. Rezultat je bil očarljiv ust. Prav tako morate zapomniti, da naredite priponke na nogah. Zdaj veš, kako šivati ​​najlonke. Ni težko narediti takega mini-popa, glavna stvar je, da delate z veseljem.

Kako narediti oči za lutko popik?

Ko so ustnice, nos in lica pripravljeni, lahko začnete ustvarjati oči. Lahko poberete dva lepa gumba ali kupite že pripravljene igralne oči. Pritrdite jih na obraz. Trepalnice bodo pripomogle k bolj izrazitemu videzu. Lahko so vezene z nitko (z nitko) ali pa so narejene iz že pripravljenih umetnih trepalnic. Po izdelavi obraza lahko začnete izdelovati lase. V svojem delu lahko uporabite vse razpoložljive materiale - krzno, prejo, umetne pramene. Lasje lahko bodisi prišite na glavo, bodisi prilepite z vročo pištolo. Poleg tega si lahko privoščite očarljivo glavico - klobuk, kapo ali povoj. Lasje popika- "dekleta" so lahko okrašeni s svetlimi loki in lasnicami. Prav tako morate šivati ​​trak ali pletenico na glavi lutke, tako da lahko igračo enostavno obesite.

Obleka za lutko brez okvirja

Oblačila za vašo igračo so lahko katera koli - kar želite. To je lahko etnična noša, obleka za žogo in puhasto krilo. Oprema lahko odraža nacionalno identiteto. V našem primeru se omejujemo na odprte hlačke iz bele tkanine. Ne pozabite na dekoracijo oblačil za lutke z biseri, kroglicami, bleščicami. Dajejo posebno lepoto. Upoštevajte tudi dodatke - to so kroglice, loki in trakovi. Lutke iz kapronskih nogavic so odličen način, da naredite vaš dom dekor bolj zanimiv in udoben. Poleg tega so lahko edinstvene obrti odličen spominek za otroke in odrasle.