FoodPro Preloader

Pletenje nogavic iz neobdelanih nogavic: sheme. Vzorci za nogavice


Zaman, mnogi menijo, da je pletenje nogavic nezanimivo in žalostno vajo, popolnoma nepovezano s kreativnostjo. To ni tako! Z malo spretnosti, prizadevnosti in potrpežljivosti lahko ustvarite ne le nogavice, ampak resnično mojstrovino, ki poudarja staro resnico: lepota je povsod. Tudi pletilne nogavice lahko obravnavamo kot ustvarjanje najljubšega dodatka ali izključno darilo, ki bo dobrodošlo. Tore

Zaman, mnogi menijo, da je pletenje nogavic nezanimivo in žalostno vajo, popolnoma nepovezano s kreativnostjo. To ni tako! Z malo spretnosti, prizadevnosti in potrpežljivosti lahko ustvarite ne le nogavice, ampak resnično mojstrovino, ki poudarja staro resnico: lepota je povsod.

Tudi pletilne nogavice lahko obravnavamo kot ustvarjanje najljubšega dodatka ali izključno darilo, ki bo dobrodošlo. Torej, tema tega članka je pletenje openwork nogavice, oziroma, izbira ustreznega vzorca.

Nasveti za prejo

Ni skrivnost, da so odprti vzorci, tudi najpreprostejši, vedno izvrstni in ne marajo debele preje. Zato je nit za pletenje mora biti srednje, bližje tanke. Referenčna točka je metrično območje sto gramske hank: dolžina navoja v njem, ki je optimalna za dober les, je 500-600 metrov. Nogavice takšne debeline bodo zmerno tanke in tople. Sestava niti je lahko katera koli, vse je odvisno od vaših želja, vendar izkušeni obrtniki priporočajo izbiro kakovostne volnene preje z dodatkom poliamidnih vlaken za krepitev izdelka in podaljšanje življenjske dobe.

Danes obstajajo posebne serije nogavic preje, ki jih proizvajajo številni proizvajalci, s sestavo 70-75% volne in 25-30% poliamida. Upoštevajte, da mojstri podpirajo to kategorijo in o njej govorijo zelo pozitivno. Poraba materiala - približno 100 gramov na par nogavic.

Zahtevana orodja

Opravljajo delo na petih iglih za pletenje (imenujejo se tudi igle, ker na njih ni fiksatorjev). Pri tankih prejah morajo biti orodja sorazmerna, zato so igle št. 1.5-2 najprimernejša možnost. Med delom so lahko potrebni posebni označevalci, kot so sponke za papir, večbarvni ostanki preje itd.

Izbira vzorcev za nogavice

Pri izbiri vzorca za pletenje nogavic, ki sledijo, sledi več pravil:

• risba ne sme biti velika;

• odprti elementi se izmenjujejo z gostimi odseki;

• spodnji del nogavice, toe in pete se izvaja z enakomerno, gosto obrazno gladkostjo.

Približno taka slika je predstavljena na drugi fotografiji - trak rombov, ki je poudarjen z majhnim kobilicem, ki je obkrožen s tanko potjo na robu. Članek bo obravnaval več možnosti za vzorčasto pletenje nogavico: popolnoma openwork, teksturirane poti, izmenjavo kite z openwork črtami.

Pletenje nogavic iz neobdelanih nogavic: sheme

Začnimo z najpreprostejšimi risbami, ki tvorijo preproste proge. Ker tudi najbolj primitivna odprtina bistveno krasi pletenine, je za začetne pletence najboljša možnost. Tako se ukvarjamo z vprašanjem, kako pletene nogavice plesti s pletenimi iglami.

Sheme ozkega in širokega proge:

• V ozkem traku odprtine je vpletenih 5 zank, vendar je na platnu treba izbrati vzorec, ki se na vsaki strani doda po notranjosti zanke.

Posnetek se izvaja na naslednji način:

- 1 p: 1 nakid (N), od 2 zanke vezati en obraz (VL), 1 oseba., 2 VL, 1 N.

- 2. in vse v nadaljevanju celo krožne (ker je nogavica pletena v krogu) so vrstice pletene po vzorcu.

- Od 3. do 7. vrstice: 1 oseba., 1 N, 3 VL, 1 oseba.

- Iz 9. vrstice se vzorec ponovi. Na diagramu je nastala proga z robom obrobljena z majhnim jezičkom iz prekrivanja dveh zank. Število vrstic presečišča je odvisno od glavne enote.

• Širok pas odprtine lahko služi kot samostojen vzorec, ki popolnoma zavzame platno. Na fotografiji - prav to možnost. Vzorec »srca« dobimo s ponovitvijo traku, ki je sestavljen iz 13 zank. Risba poročil - 16 vrstic. Splošno sprejeta simbolika zank, ki se uporablja v shemi, bo pomagala pri samem obravnavanju vzorca.

Pletene nogavice s podobnimi vzorci (vzorci pletenja so predstavljeni v pregledu) so preprosti za izvajanje in so povsem sposobni začeti obrtnice.

Vzorec "letakov"

Sodobni mojstri spretno uporabljajo odličen okras tega vzorca v mnogih modelih. Nogavice niso bile zapuščene. Na predstavljeni fotografiji so prikazane bele nogavice z osrednjim trakom, ki je narejen z vzorcem »Letaki«.

Spoznajmo vrstni red izvajanja te preproste, a zelo učinkovite risbe.

Ponovitev vzorca je 10 vrstic in 27 zank, ki skoraj popolnoma pokriva sprednji del nogavice. Iz tega se ujema:

- 1 p: 9 obraza, 2 VL, 1 N, 2 osebi., 1 od., 2 obraza, 1H, 2 VL, 9 oseb.

- 2 p: 8 ven., 2 zanke pletene izn. (VI), 2 of., 1 N, 1 of., 1 osebi., 1 of., 1 N, 2 of., 2 VI, 8 of.

- 3 p: 7 obraza, 2 VL, 1 oseba., 1 N, 3 osebe., 1 oseba, 3 obraza, 1 N, 2 VL, 7 oseb.

4 p .: 6 of., 2 WI, 3 of., 1 H, 2 of., 1 spredaj, 2 of., 1 H, 3 of., 2 WI, 6 of.

- 5 oseb: 5 oseb, 2 VL, 2 osebi, 1 oseba, 4 osebe., 1 oseba, 4 osebe., 1 oseba, 2 osebi., 2 VL, 5 oseb.

6 p .: 4 of., 2 WI, 4 of., 1 H, 3 of., 1 oseba., 3 of., 1 H, 4 of., 2 WI, 4 of.

- 7 p: 3 l., 2 VL, 3 osebe, 1 N, 5 l., 1 izhod., 5 ls, 1 N, 3 l., 2 VL, 3 l.

- 8 p .: 2 of., 2 VI, 5 of., 1 H, 4 of., 1 spredaj, 4 of., 1 H, 5 of., 2 VI, 2 of.

- 9 r: 1 l., 2 VL, 4 l., 1 N, 6 l., 1 od., 6 l., 1 N, 4 l., 2 VL, 1 spredaj.

- 10 r: 2 VI, 6 out, 1 N, 5 out, 1 oseba, 5 out., 1 N, 6 out., 2 VI.

Iz naslednje vrstice se vzorci spet začnejo plesti. Tak cvetlični vzorec v osrednjem delu izdelka je zelo dobra izbira, ki združuje preprostost izvedbe in glamur končnega izdelka. Ta vzorec olajša pletenje nogavic s pletenimi iglami in opis načina vodenja sredinskega traku.

Prekrivanja, pletenice in pletenice v pletenih nogavicah

Pri pletenju nogavic se vzorci iz odprtin pogosto dopolnjujejo z različnimi tkaninami - pletenicami, srednje velikimi arani, raztegnjenimi zankami in drugimi dekorativnimi tehnikami.

Lahko navedemo veliko primerov uspešne kombinacije azhurja in pletenice, vendar je nemogoče povedati vse številke v enem članku in ni potrebno. Modeli, predstavljeni na fotografijah, jasno ponazarjajo možnost kombiniranja različnih prepletov z odprtimi vložki ali črtami.

Pogosto obstajajo majhne pletenice, v presledkih med prekrivanji, ki jih mojstri izdelujejo v odprtinah. Včasih se uporabljajo precej ozki arane, ki dajejo dodatno gostoto izdelku in kontrastirajo z občutljivo teksturiranimi potmi.

Z eno besedo lahko vzorce za nogavice izdelamo v različnih variacijah. Še eno pomembno pravilo: delo je treba opraviti previdno, poskuša z enako močjo, da zategnejo delovni nit, tako da je platno enakomerno in enako gosto. S spoštovanjem teh preprostih pogojev bodo odprte nogavice z iglami za pletenje, vzorci vzorcev, ki smo jih pregledali, izvirni in edinstveni.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča