FoodPro Preloader

Crochet ovalni prtički: opisne sheme za velike in majhne serviete


Nedvomno bodo kvačkani ovalni prtički okrasili vsak prostor. Ni vam treba posebej prizadevati ali imeti osupljive sposobnosti. Dovolj je, da si s temi mojstrovinami opremite svojo kvačkanje. Tehnike dela Če želite izdelati ovalne kvačkane serviete, sheme z opisom, ki jih bomo obravnavali spodaj, lahko imate začetno raven spretnosti. Tudi

Nedvomno bodo kvačkani ovalni prtički okrasili vsak prostor. Ni vam treba posebej prizadevati ali imeti osupljive sposobnosti. Dovolj je, da si s temi mojstrovinami opremite svojo kvačkanje.

Tehnike dela

Če želite izdelati ovalne kvačkane serviete, sheme z opisom, ki jih bomo obravnavali spodaj, lahko imate začetno raven spretnosti. Tudi najpreprostejši prtiček, povezan z ljubeznijo, bo izjemno darilo za ljubljeno osebo.

Kvačkanje enostavno ustvarja različne oblike. Oval se šteje za klasično na par z okroglimi in kvadratnimi. Toda delo z njo je malo težje. Zato je smiselno uporabiti različne tehnike za doseganje želenega dekorativnega učinka.

Najpogosteje so ovalni prtički, katerih kvačkani vzorci so zelo priljubljeni, izdelani z odprtimi vzorci. To velja za klasiko. Dobro izgleda in file. Ta tehnika vam omogoča, da utelešite skoraj vsako podobo, ki jo obrtnik všeč.

V zadnjem času je tunizijsko pletenje postalo zelo priljubljeno. Z njim lahko ustvarite tudi prave mojstrovine. Ampak to je samo amater.

Najlažji način

Najlažji način za začetek je kvačkanje ovalnih prtičkov s kvačkami, sheme z opisom, ki so razumljive tudi začetnikom, če vzamete za bazo ne začaran krog, ampak majhno verigo zračnih zank. Ta začetek takoj določa prihodnjo obliko izdelka. Ob pletenih vrsto stolpcev na eni strani, na koncu verige, morate narediti nekaj dodatnih stolpcev, da bi oblikovali rob v polkrogu, in nadaljevati pletenje na nasprotni strani, kot v krogu. Doseganje drugega roba izdelka, morate narediti čim več dodatnih stolpcev in s pomočjo dvižne verige iz zraka zanke iti v naslednjo vrstico.

Na tej podlagi je mogoče že oblikovati ovalni prtiček. Njeno nadaljnje pletenje je odvisno od izbranega vzorca. Ponujamo vam več preprostih. Lahko nadaljujete z pletenjem vsake vrstice z dvojnimi kvačkami. Na ta način dobite debelo brisačo, ki je idealna kot stojalo v kuhinji ali za jedilno mizo.

Ali poskusite plesti nekaj vrstic z ventilatorjem ali loki zračnih zank. To bo dalo tudi lep, a dokaj preprost vzorec.

Raztegnemo okrogel prtiček

Vsaka obrtnica želi poskusiti kvačkanje lepih ovalnih prtičkov. Sheme takšnih proizvodov so veliko manj pogoste kot okrogle. Vendar pa vedno obstaja izhod: rahlo spremenite obstoječo shemo, tako da prtiček postane ovalen.

Razmislite o tem na primeru okraskov ananasa. Zbirka vsakega pletilja ima elemente, ki temeljijo na tem znanem vzorcu. Pletite običajno prtiček z osmimi nosilci. Ko je izdelek pripravljen, ga bomo dopolnili z majhnim segmentom istega vzorca, vendar ne na celotnem območju, ampak samo na dveh diametralnih koncih. Na tako preprost način se prtiček iz okroglega dela spremeni v oval. In glavna stvar je, da vam ni treba ničesar izumljati. Eden mora vzeti enega od motivov in ga vezati po enakih linijah kot prejšnje vrste.

Otežimo nalogo

V skladu s prejšnjim načelom poskušamo predelati še en proizvod za kvačkanje. Ovalne prtičke dobimo, če okrogli diagrami niso enostavni za izvlek, ampak tudi za združevanje vseh elementov s skupnim jermenom.

Če želite to narediti, najprej vzorec vstavimo v krožni vzorec iz istega prtiča ali iz drugega, prilagodimo zahtevanim dimenzijam, nato pa pletimo v krogu s splošnim vzorcem, kot da dokončamo celoten izdelek.

Glavna stvar je, da izberete najbolj odprt in harmoničen vzorec, ki bo res cement, ki bo združil takšne različne elemente v eno celoto. Toda tudi ozek okvir je sposoben preoblikovati najbolj običajen prtiček. On postane vrhunec, ki ni imel končnega izdelka.

Pletene kvačkane ovalne velike serviete

Dober prtiček dobite, če dopolnite okrogli vzorec in naredite iz njega velik oval. Izdelek prihaja iz volumetričnih motivov, ki so pleteni s povezovanjem kvačkanih stebrov. Sledi niz verig zračnih zank. Pletenje se nadaljuje od mest z enim, nato pa z dvema kvačkanjem, ki se izmenjujeta z zračnimi zankami. Ko se doseže zahtevani premer, se vrstice kolon in verig pletene na diametralnih koncih izdelka po padajočem vrstnem redu.

Po pletenju "končnic" se vrnemo k krožnemu načelu. Prvič, vse pletimo z gosto vrsto dvojnih kvačk in nato začnemo ustvarjati vzorec.

Začetniki mojstri lahko ostanejo na tej shemi. Velikost prtičkov in tako se izkaže, da ni premajhna. Če pletilec ima malo izkušenj, bo zlahka dodala še nekaj vrstic za povečanje izdelka. Glavna stvar tukaj je, da ne pretiravajte in ne pozabite, da v vsaki vrstici morate dodati določeno število zank ali stolpcev, da se robovi prtičkov ne ovijejo.

Združujemo tehnologijo

Mi smo že obravnavali kvačkane ovalne plenice, sheme z opisom, ki se berejo preprosto in jasno. Nalogo lahko malo zakomplicirate. Če želite to narediti, pletene ločeno dva kvadratni motiv. V predstavljenem prtičku niso izdelani v krogu. Toda to ne pomeni bistvene razlike. Glavna stvar je, da je motiv vzorec kot pletilec.

Nato vzamemo shemo okroglega prtiča, vendar ga ne pletemo v krogu, temveč kot da povezujemo dva kvadratna motiva, ki se nahajata v njem na diametralnih koncih. Brez določene spretnosti to ni tako enostavno. Toda, ko so kvadrati povezani, na obeh straneh zvežemo še eno okroglo prtiček.

Da bi izdelek dobil končni videz, ga zavezujemo s skupno mejo. Ni nujno, da je njegova širina velika. To bo dovolj in majhen rob, kot je razvidno iz posebnega primera.

Filetni prtički

In nazadnje, menimo, kvačkane ovalne serviete, sheme z opisom, ki ustrezajo pletenju. Spomnimo se, da je v loin pletenje vzorec zgrajen na načelu enobarvnega križnega šiva, kjer se izmenično zasenčijo in ne osenčene celice.

Bolje je, da pleten ovalni prtiček iz središča v obe smeri. To je, najprej smo plesti prvo polovico, nato pa se vrnemo na začetek in plesti drugi del. To zagotavlja natančnejši videz in maksimalno simetrijo, saj se v obeh primerih uporabljajo isti načini zoženja mreže.

Ovalne serviete - to ni običajen klasik v notranjosti. To je majhno huliganstvo ali protest proti jasnim in jedrnatim oblikam kroga in kvadrata, ki hitro utrujajo osebo.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča