FoodPro Preloader

Enostavna shema verižnega šiva in njegove variacije


Pri vezenju se vzorec verižnega šiva šteje za enega najpreprostejših. Gre za zelo starodavno tehniko, ki se še vedno aktivno uporablja pri ročni uporabi. Ta šiv je primeren za zapolnitev praznih prostorov v oblikovanju, kot tudi za sledenje obrisov različnih listov, cvetov in drugih elementov vezene slike. Presen

Pri vezenju se vzorec verižnega šiva šteje za enega najpreprostejših. Gre za zelo starodavno tehniko, ki se še vedno aktivno uporablja pri ročni uporabi. Ta šiv je primeren za zapolnitev praznih prostorov v oblikovanju, kot tudi za sledenje obrisov različnih listov, cvetov in drugih elementov vezene slike. Presenetljivo je fleksibilen in plastičen: vse okrogle oblike in spiralne loke je mogoče izdelati z verižnim šivom. Kljub temu se številne obrtnice izogibajo uporabi v svojih delih. Če niste zelo prepričani v tehniko vezenja, boste verjetno potrebovali navodila in podrobna navodila za šivanje verižnega šiva. Ta preprost element lahko dosežete na tri načine.

Navaden šiv

 • Začnite s preprostim šivom na pripravljeni tkanini. Potrebujete običajen šiv majhne velikosti - specifični parametri nimajo posebnega pomena, vendar njegova dolžina ne sme presegati 6-7 mm. To bo prva "povezava" prihodnje verige. Za izvedbo preprostega šiva prebodite tkanino z iglo z notranje strani, jo speljite na sprednjo stran in jo prepeljite skozi tkanino na kratki razdalji od prvega vboda.
 • Naredite prvi očesce, ne da bi zategnili šiv do konca in ga prešli skozi nastali lok. Posledica tega je, da bo začetni del šiva osnova prihodnje verige, novo punkcijo pa bo treba narediti stran od nje - levo ali desno. Vzorec verižnega vboda vključuje večino in pompe, tako da, če je prva zanka preozka, jo boste morali razširiti s konico igle za vezenje. Nit prenesite v šiv tako, da zagotovite njeno zmerno napetost (če pretiravate, lahko nenamerno zmečkate tkanino).

Nadaljevanje

 • Iglo položite na sprednjo stran tkanine na istem mestu, kjer ste naredili drugo punkcijo. Nato z očesom izmerite dolžino začetnega šiva in sledite smeri očesca. Šiv bo imel obliko tesnih ovalov, ki so med seboj povezani - značilne vezi ene verige.
 • Vrnite se na območje pod vrhom vsakega od šivov, da zložite naslednje.
 • Za dokončanje vezenja pritrdite zadnjo »povezavo« z običajnim šivom »naprej«. Mora biti zelo majhna, da ostane vzorec verižnega šiva nedotaknjen in nepoškodovan.

Surround šiv

 • Delo se začne na enak način kot pri enostavnejši, klasični različici vezenja. Volumetrična možnost je najbolj primerna za oblikovanje slikovitih silhuet in "težkih" meja. Za začetek izvedite prvo zanko nespremenjeno.
 • Metoda se razlikuje od prejšnje, začenši z drugo "povezavo". Začne se kot običajno, toda za dokončanje zanke morate iglo z nitjo prenesti skozi prvo povezavo, ampak skozi začetni šiv na dnu šiva. Igla po tem mora biti umaknjena na prejšnjo punkcijo.
 • Tretja povezava gre skozi prvo in drugo. V ta namen se igla hkrati drži pod obema prejšnjima zankama. To je zelo pomembna točka, od katere je odvisna celotna shema verižnega vboda v razsutem stanju. Od te faze ne morete več paziti na začetni šiv.
 • Zgornje korake ponovite, dokler ne dosežete želene dolžine vzorca. Vsakič, ko povlečete iglo na sprednji strani tkanine, jo prepeljite skozi zadnji dve zanki. Če pozorno sledite navodilom, se na platnu pojavi debela veriga, ki se zdi zelo močna in impresivna.

Vrvni šiv

Vezenje verižnega šiva, katerega sheme so precej preproste, skriva zanimive nianse oblikovanja slik. Mnogi kvalificirani delavci so sposobni opraviti le klasični šiv, nekateri - njegovo skupno različico. Obstaja pa malo znana različica »tamburja« - tako imenovane »vrvne« verige, ki po videzu spominja na pravo vrv ali celo na vrv. Učenje šivanja samega sebe ni tako težko, kot se zdi.

 • Če že dobro veste, kako šivati ​​verižni šiv, ne dovolite, da vas nova tehnika igle zmede. Da, običajno pred začetkom vezenja sledi začetni šiv, iz katerega se verige dosledno raztezajo. Vendar pa za ustvarjanje "vrv" učinek, morate le, da iglo na sprednji strani tkanine.
 • Navo ovijte okoli igle blizu konice. Iglo obrnite tako, da je pred navojem in naredite en polni obrat, zategnite robustno zanko okoli orodja.
 • Na iglo zberite majhen kos tkanine. Če želite to narediti, preluknite platno nedaleč od prvega vboda in na noben način ne potegnite niti, pripeljite iglo na napačno stran na določeni razdalji.
 • Iglo položite na delovni navoj. Imaš prvi šiv.

Vezenje s verižnim šivom, tudi v svoji vrvi, se nadaljuje po enakih linijah. Ko boste obvladali vse tri vrste dekorativnega vezenja, boste lahko ustvarili le celovečasto sliko z enim verižnim šivom.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča