FoodPro Preloader

Nekaj ​​preprostih nasvetov, kako obesiti ptičjo hišico


Vsakdo pozna stavek, ki ga potrebuješ za naše manjše brate. In pri ohranjanju te teme zdaj, se bo razpravljalo o tem, kako pravilno obesiti ptičjo hišico. Malo zgodovine Ljudje niso zgradili hiš za ptice. Torej so ptičje hiše v odprtih prostorih naše države nastale pred 300 leti, v 17. stoletju. Zamisel

Vsakdo pozna stavek, ki ga potrebuješ za naše manjše brate. In pri ohranjanju te teme zdaj, se bo razpravljalo o tem, kako pravilno obesiti ptičjo hišico.

Malo zgodovine

Ljudje niso zgradili hiš za ptice. Torej so ptičje hiše v odprtih prostorih naše države nastale pred 300 leti, v 17. stoletju. Zamisel o njihovem ustvarjanju je prinesla Evropa. Vendar pa so bile takšne hiše zgrajene ne več za ptice, temveč za same državljane, ki so ljubili meso teh ptic. Zato je vsak kuhar vedno želel imeti nekaj takih ptic in njihovih jajc za hitro sprejemanje in kuhanje mesa. Ptičje hiše so bile pripeljane v naše dežele v času vladanja Petra I., ki je bil zelo všeč vsem vrstam novih in zanimivih stvari. Tradicija izdelovanja hiš za ptice se je s svojo lahkotno roko ohranila do danes.

O prednostih ptic

Vsako živo bitje na planetu je nekaj koristnega. Enako velja za škorce. Zanimiv podatek se zdi, da mnogi, da je samo ena zalezovanje škorca v samo 5 dneh lahko jedo celo tisoč majskih hroščev (vključno z njihovimi ličinkami) in drugimi škodljivci. Torej je dobro namestiti takšne hiše v podeželskih hišah, da bi prihranili vaš pridelek s pomočjo teh plemenitih ptic.

Domači material

Preden začnete ugotoviti, kako obesiti ptičjo hišico, morate povedati nekaj besed o tem, kakšen idealen dom bi morale biti te ptice. Zato je dobro narediti breza za izdelavo ptičje hiše, lahko pa se uporabljajo tudi druge plošče, tudi če niso nujno nove. Pomembno je reči, da je kategorično prepovedano izdelovanje ptičjih hiš iz iglavcev, saj lahko vsebujejo smolo, ki je zelo škodljiva za ptice. Prav tako je bolje, da ne uporabljate obdelanega stisnjenega lesa, ker je lahko lepilo strupeno in škodljivo za ptice. Če je verjetno, da bo zunaj hišice za ptice polirana (zaradi lepote), potem mora v njej ostati prvotna nepravilnost, zato bodo ptice tam veliko bolj udobne.

Višina

Končno smo prišli do glavnega vprašanja: kako obesiti ptičjo hišico. Zato je potrebno pravilno določiti višino. Če se hišica za ptice nahaja daleč od človeških oči, v gluhih parkih ali zaprtih vrtovih, se lahko dvigne na višino približno 3-4 metrov. In na kakšni višini visi ptičja hiša v stanovanjskih območjih? V tem primeru so hiše za ptice običajno obešene na višino 4-5 metrov. Prav tako je pomembno, da jih mačke ne dosežejo, ki so v vsakem trenutku pripravljene jesti meso te ptice. Da bi zaščitili domove ptic pred mačkami, jih lahko obesite na žico, tako da se hiše rahlo zibajo. Torej se žival ne upa vzpenjati po plenu. Druga možnost: na podlagi ptičje hiše se lahko pritrdi vezan krog (ali listov), ​​ki z vso svojo spretnostjo, ta žival verjetno ne bo premagala. Prav tako je dobra za ohranjanje ptičev stran od mačk, tako da visijo ptičje hiše daleč od debelih drevesnih vej.

Kako kravato

Naslednji nasvet je, kako obešati ptičjo hišico: za to uporabite mehko žico. Lahko je iz aluminija ali žarjenega jekla. Če jih ni, lahko pride do enostavne sintetične vrvi ali vrvice (pomembno je, da so dovolj debele). Vendar pa se je treba zavedati, da je strogo prepovedano prilegati hišico za ptice na drevo, zlasti spomladi, ko se sok premika vzdolž debla. To ne bo samo poškodovalo rastline, temveč bo oviralo tudi prosto odstranitev hiše, če jo je treba očistiti ali premakniti na drugo, bolj primerno mesto. Še en odtenek je, kako pravilno obesiti ptičjo hišico: postavite jo rahlo nagnjeno naprej (tega ne boste morali storiti, če je hiša nekoliko neravna, ožja spodaj in nekoliko podaljšana navzgor). Če bo hiša za ptice postavljena nekoliko nagnjena nazaj, se ptice vanje nikoli ne bodo premaknile in bo ves čas prazna.

Namestitev

Naslednji nasvet je, kako obesiti ptičjo hišico, oziroma v katero smer naj se usmeri jamica. Torej, smer jugovzhod je bolje kot severozahod. In vse zato, ker v tem primeru poševne deževje ne bodo zmožne napolniti hiše, uničiti stanovanja za ptice. Prav tako je bolje ne usmerjati zareze v smeri ulic, poti, po katerih se ljudje lahko sprehajajo, zato bodo ptice bolj udobne. Če so v bližini že ptičje hiše, je treba naslednjo namestiti najmanj 20 metrov od nje. Za ptice bo to dovolj. Naslednji, da visi več gnezdiščih ni priporočljivo, ker so teritorialne ptice in ne marajo bližnji soseski.

Slikarstvo

Prav tako je treba povedati, da je začetna barva ptičje hiše zelo pomembna. Zato morate to storiti, da zaščitite plošče pred hitrejšo obrabo. Vendar pa mora biti barva za hišo za ptice zatemnjena, mirna. Bolje je izbrati naravne odtenke. Primerne zelene in rjave barve, ki so zelo znane pticam.

Preveri

Ko ste ugotovili, kje viseti ptičjo hišico in kako vse narediti pravilno, morate biti sposobni spremljati stanovanja teh ptic. Jeseni je pomembno preveriti, ali je tam živela družina ptic. Če ne, in to se je zgodilo enkrat - ni pomembno, če pa se škorci niso naselili v loži dve leti zapored - to je treba premakniti, najverjetneje, to je le slabo mesto za gnezdenje. Občasno je pozimi boljše, hiše za škorce je treba očistiti, saj jih lahko ptice napolnijo do samega vhoda v samo nekaj letih. Samo se morate znebiti vsega, kar se je tam nabralo. Navsezadnje se ptice pogosto ne naselijo v starih hišah, saj lahko tam živijo gnezdiški paraziti (okužijo se v travo in vejicah, ki jih ptic uporabljajo med bivanjem). Ptice bodo spet spet odletele nazaj v prazne hiše. Če v hišici za ptice obstajajo določene vrzeli ali luknje, jih ni treba zapirati, ptice to naredijo veliko hitreje in bolje.