FoodPro Preloader

Kvačkanje z biseri: mojstrski tečaj za začetnike


Delo z biseri, veliko rokodelci verjetno soočajo s potrebo, da ustvarite gosto in široko vrv. Obstaja več načinov, da ga tka, in pletenje kvačkanje beaded kabel je eden od najlažjih in najhitrejši. Kakšen material izbrati Med ogromno paleto kroglic, ki jih ponujajo proizvajalci, obstajajo izdelki zelo različne kakovosti. Za neka

Delo z biseri, veliko rokodelci verjetno soočajo s potrebo, da ustvarite gosto in široko vrv. Obstaja več načinov, da ga tka, in pletenje kvačkanje beaded kabel je eden od najlažjih in najhitrejši.

Kakšen material izbrati

Med ogromno paleto kroglic, ki jih ponujajo proizvajalci, obstajajo izdelki zelo različne kakovosti. Za nekatere vrste je značilna plastika ali steklo visoke trdnosti, obstojnost barv in, kar je najpomembnejše, enaka oblika in velikost vseh elementov. Njihova cena je precej visoka, vendar jo številne obrtnice prepoznajo kot upravičeno.

Druge vrste so neenakomerne in neenakomerne kroglice, katerih stroški so bistveno nižji. Vendar njihova uporaba za proizvodnjo izdelkov z jasnimi konturami ni priporočljiva. Takšni predmeti praviloma temeljijo na geometrijsko pravilnih oblikah in za njihovo tkanje je potrebno določeno število kroglic. Uporaba neenakih elementov bo onemogočila ustvarjanje jasnih linij in silhuet.

Kvačkanje s kroglicami v spirali spada v kategorijo dela, za katero je izjemno pomembna skladnost z določenimi parametri. Premer snopa ne sme biti neenakomeren, vzorec je popačen, zato so češke kroglice najboljša izbira. Velikost je lahko drugačna, npr. 8/0 se zelo dobro prilega. Ta parameter kaže, koliko kroglic, ki so nanizane na nit, je dolg en centimeter.

Kvačkanje bo zahtevalo uporabo močne bombažne niti (šarenice ali druge tanke merceriziranega bombaža) in kavelj št. 1 ali št. 1.5.

Bead set

Da bi naredili pas, morate zbrati kroglice na nitko. Za usposabljanje je lahko dovolj 30-40 centimetrov, za izdelavo polnopravnih izdelkov pa je potrebno izračunati dolžino niti za komplet. Velikost kroglic, ki so navedene na embalaži, pomaga pri tem. Na primer, za izdelavo snopa dolžine 50 cm od kroglic 8, morate zbrati kroglice na nit z dolžino 50x8 = 400 cm.

Če delate na enem samem izdelku, s setom ne bo težav. Če pa se kvačkanje s kroglicami uporablja za izdelavo snopa z ornamentom, je pravilen komplet ključnega pomena za uspešno izvedbo idej obrtnika.

Zaporedje nanizanih krog se prepozna po posebnih shemah. Njihovo upoštevanje zagotavlja oblikovanje načrtovanega vzorca.

Enostavne zaposlitvene skrivnosti

Vpeljava sorazmerno debele nitke za pletenje v ozko oko igle z zadrgo je precej problematična. To težavo lahko odpravite na dva načina:

  1. Nitko v očesu igle na obeh koncih majhnega kosa tanke ribiške vrvice pusti zanko na hrbtni strani. V tej zanki naj nit skozi nit za pletenje, nato pa povlecite skozi uho linijo z zgibano nit na pol in še naprej kvačkati z biseri v skladu s shemo. Če ta metoda ni primerna, uporabite naslednje.
  2. Konec pletilne niti vezati s koncem zelo fine niti ali ribiške vrvice. Vendar pa mora biti vezana tako, da se vozel tvori le s tanko nitjo, sicer ne bo šel v uho. Prav tako je učinkovit način oblikovanja zank obeh niti, kot je prikazano na sliki.

Oblikovanje kroglic na tanko nit, se lahko enostavno premakne na debelejši.

Nadaljnja navodila o tem, kako ustvariti kroglico, bo ilustriral mojstrski tečaj o pletenju.

Oblikovanje prve vrstice

Na splošno je pletenje pasu enako kot preprosto pletenje v krogu s kvačkami ali pol-stebri. Samo tukaj morate pobrati kroglico in pletiti vsak stolpec tako, da ostane zunaj pasu.

Najprej morate narediti prvo zračno zanko in jo pritrditi na kavelj, nato pa premaknite kroglico na kavelj in za naslednjo zračno zanko zgrabite nit za kroglico. Tako se zbira število zračnih zank, ki so potrebne za oblikovanje ene vrstice, to število je običajno označeno v zgornjem desnem kotu diagrama.

Potrebnih je na primer šest zank, sedmo pa brez kroglic, kavelj se potisne pod nit prve zanke in veriga se zapre v pol stolpcu.

Kvačkanje s kroglico zahtevane dolžine

Nadaljnje delo obsega zaporedno izvedbo enojnih kvačkastih stebrov z zategovanjem in fiksiranjem vsakega roba. Pomembno je opazovati določeno število zank v vrstici (v tem primeru šest), kakor tudi porazdelitev barv. Če se najde napaka, naj se kvačkanje razveže, dokler se vse ne ujema z vzorcem in se ne poveže.

Pomemben nasvet: pri oblikovanju stebrov brez nakida je treba kavelj naviti z notranjim „kobilicama“ prejšnjega stolpca. V tem primeru je nit pred robom, to je pletenje na notranji površini vrvi, kroglice pa morajo ostati zunaj.

Če so vsa dejanja pravilno izvedena, naj se kroglice obrnejo navzgor. Ob pletenju se vrti ob naslednji vrsti, tako da lahko pri pregledu pasu vidite, da so kroglice zadnje vrste obrnjene na stran. To se bo spremenilo, ko bo njihova serija postala osnova za naslednje.

Rezultat je takšen snop.

Različice uporabe barvnih kroglic

Da bi dobili lep oprtnik z gradientnim prehodom barve, mojstri uporabljajo zelo preprosto metodo: uporabljajo prozorne kroglice in melange nit.

Izdelava okraskov katere koli stopnje kompleksnosti postane mogoča, če obvladate osnovno kvačkanje z biseri. Sheme številnih zanimivih vzorcev vključujejo dve ali več kontrastnih barv kroglic.

Lahko eksperimentirate ne le z barvo, temveč tudi s teksturo materiala. Uporaba kroglic različnih velikosti vam omogoča, da dobite tridimenzionalni, reliefni ornament.

Znan je tako imenovani »slepi« sklop, v katerem so v mešanici nanizane kroglice različnih barv. Končni oprtnik je obarvan ali melanž, odvisno od kontrasta uporabljenih materialov.

Opisan mojstrski razred pletenja kvačk je univerzalen. To je osnova za oblikovanje katere koli barve ali trdnega proizvoda.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja