FoodPro Preloader

Starine so privilegij za bogate ali donosne naložbe za vse?


Koncept, ki ga označuje beseda, je precej širok. Starine - je stara stvar, ki ima pomembno vrednost in je predmet zbiranja in trgovanja. Ta beseda prihaja iz latinskega antiquusa - "starega", "starodavnega". Po tem konceptu se lahko kombinirajo skoraj vsi predmeti, najpogosteje pa je to pohištvo, barvanje, knjige, gospodinjski pripomočki in gospodinjski predmeti. Ra

Koncept, ki ga označuje beseda, je precej širok. Starine - je stara stvar, ki ima pomembno vrednost in je predmet zbiranja in trgovanja. Ta beseda prihaja iz latinskega antiquusa - "starega", "starodavnega".

Po tem konceptu se lahko kombinirajo skoraj vsi predmeti, najpogosteje pa je to pohištvo, barvanje, knjige, gospodinjski pripomočki in gospodinjski predmeti.

Razlika med starinami in redkostjo

Kakšna bi morala biti starost, ki bi jo lahko šteli za starinsko? Ta parameter je odvisen od države. V večini držav so starine stvari, ki so stare vsaj šestdeset let. V Združenih državah in Kanadi ta kategorija vključuje samo predmete, izdelane pred letoma 1830 in 1847.

Vendar pa za nekaj ni dovolj biti samo star in imeti določeno starost. Eden od znakov, s katerim se ugotavlja, da je stvar starine, je povezava z določenimi zgodovinskimi obdobji, nepozabnimi dogodki, odsev modnih trendov vseh obdobij, redkosti in edinstvenosti, kulturne, umetniške in materialne vrednosti.

Mnogi zamenjujejo pojem "starine" in "redkost". Beseda "redkost" pomeni redkost, tj. To je skoraj kos, izdan v majhnih izdajah, lahko pa je star in sodoben.

Razlogi za priljubljenost starin

Danes je posedovanje starin prestižno, saj gre za ekskluzivne predmete, ki pogosto obstajajo v enem izvodu. Posedovanje takega subjekta daje določen elitizem, ki ne pripada le razredu bogatih ljudi, temveč je namenjen poudarjanju prefinjenega okusa. Prav tako lahko starine služijo kot povezava med generacijami, navdihujejo ponos, so spomin na njihove prednike.

Starine so veličastna notranja oprema. Posebno vrednost antikvarnih objektov je mogoče dati s posebno tehnologijo izdelave, ki se trenutno ne uporablja ali izgublja.

Nakup ali prodaja

Trg je v antikih povpraševanja. Nakup ni privilegij izredno bogatih ljudi. Nakup starin je lahko le muhavost, breme za zbiranje ali naložba denarja, nekakšna naložba. Prav tako mnogi menijo starine kot podjetje in odtrgajo svojo lastno trgovino s starinami.

Najbolj obetajoča je naložba v slikarstvo in kiparstvo. Sledijo navodila, kot so rabljene knjige (nabiranje knjig) in numizmatika (zbiranje kovancev). Na drugem mestu po prodaji so izdelki za notranjo opremo in pohištvo, nakit in vintage avtomobili.

Lastno podjetje za prodajo in nakup starinskih predmetov je lahko zelo donosno. Po prihodku je to podjetje na tretjem mestu po trgovanju z nafto in diamanti. Vendar pa natančnega zneska ni mogoče navesti, ker je večina prodaje zaupna. To poslovanje je lahko precej tvegano, saj število ponarejenih starin na trgu doseže 50%. Zato morate najprej imeti veliko znanja in izkušenj ali pridobiti podporo strokovnjaka. Celo majhna napaka lahko povzroči velike finančne izgube. Prav tako ne pozabite na dober ugled in osebne povezave, saj je večina strank v skladu s priporočili.

Zbiranje je donosna strategija

Zbirka starinskih predmetov je vrednotena precej višje kot ena postavka. Seveda so lahko nekatere stvari tudi drage, vendar je odvisno od njihovega števila na svetu. Redkejši izdelek, višja je cena. Najbolj priljubljeni predmeti za zbiranje starin so denar: kovanci in menice. Poleg tega je razširjena zbirka znamk, gospodinjskih predmetov, jedi, igrač. V slednji kategoriji se lutke najpogosteje obravnavajo kot zbirateljske starine. Avtomobili so prav tako priljubljeni med oboževalci. Ta zbirka zavzema malo prostora in je v notranjosti ugodna.

Moda za zbiranje starin

Tudi v takšnem poslu, kot je prodaja starin, obstajajo modni trendi. Nemogoče jih je napovedati in vsaka država ima svoje nacionalne razlike. Trend lahko močno vpliva na vrednost stvari. Na področju starin je moda hitrejša kot drugje. Današnje stvari, ki so včeraj priljubljene, morda nikomur niso zanimive in celoten naložbeni potencial se izgubi. Do danes so najbolj priljubljene starodavne slike in orožje. Vendar pa še vedno obstajajo znane starine, katerih cena se iz leta v leto povečuje, in ne izgubijo pomena. Res je, da cenik takšnih eksponatov ne bo prestrašil samo zelo trdnega investitorja.

Starine so cel svet, ki vključuje zgodovino, umetnost, estetski užitek in nekatera tveganja. Ni potrebno imeti bogastva, da bi se pridružil svetu starin. Lahko začnete majhno.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami