FoodPro Preloader

Uporaba "Žaba" papirja: kako narediti z otrokom


V vrtcu otroci pogosto uporabljajo vloge, origami in druge papirne obrti. Ta ustvarjalni proces razvija vztrajnost in neodvisnost, natančnost in potrpežljivost, fine motorične sposobnosti rok. Otrok se nauči ustvariti nekaj z lastnimi rokami, najti drugačne in enake dele, razložiti celostno podobo v elemente, razviti domišljijo. Tudi

V vrtcu otroci pogosto uporabljajo vloge, origami in druge papirne obrti. Ta ustvarjalni proces razvija vztrajnost in neodvisnost, natančnost in potrpežljivost, fine motorične sposobnosti rok. Otrok se nauči ustvariti nekaj z lastnimi rokami, najti drugačne in enake dele, razložiti celostno podobo v elemente, razviti domišljijo.

Tudi pri najmanjših otrocih je mogoče obravnavati aplikacijo. Po enem letu, s pomočjo odraslih, lahko otrok na list papirja vstavi različne elemente: barvni papir, naravne materiale, tkanine, dodatke in tako naprej. Starejši kot postane otrok, manj potrebuje pomoč staršev ali skrbnikov v tem ustvarjalnem procesu.

Priprava na proces ustvarjalnosti

Če se odločite za prijavo z otrokom (na primer žabo), morate najprej pripraviti material, orodje in delovno mesto. Potrebovali boste: lepilo in škarje, svinčnike ali flomastre, karton in barvni papir: svetle in temne odtenke zelene, rumene, roza, modre barve. Delovno mesto mora biti prekrito z oljno krpo. Na mizi ne bi smelo biti dodatnih stvari, da nič ne bi motilo ustvarjalnega procesa.

Narišite in izrežite žabo

Če želite oddati vlogo, morate najprej narisati ali natisniti žabo, ki vam bo pomagala, da se otrok drži na bazi. Čudovito žabe je zelo preprosto. Najprej s svinčnikom označite telo bodočega značaja ruske ljudske zgodbe. Nato povlecite “ušesa” na vrh (to bodo žabji veki) in izbrišite črto, ki ločuje “ušesa” in telo. V vsakem "ušesu" narišite zenico ali veliko oko z šarenico. Nato narišite princeso žabji nasmeh in sprednje noge, nato dodajte hrbet. Zaporedje risanja pravljice princesa Žaba na sliki spodaj. Glavni element za aplikacijo "Žaba" je pripravljen.

Lahko narišete še eno žabo, bolj kot resnično. Lahko preprosto natisnete sliko žabe za barvanje ali jo vzamete iz barve. Samo v zadnjem primeru naj otroka najprej prosi, naj barvo žabe, in šele nato še naprej zmanjšati del za Frog appliqué.

Priprava podlage za prijavo

Nato morate pripraviti osnovo, na kateri bo otrok držal žabo. Vzemite list modrega, rumenega ali belega kartona. Vsaka barva bo naredila, vendar je potrebno, da se po vstavitvi podrobnosti aplikacije Tsarevna Frog jasno vidi pravljica.

Na kartonu, morate narisati (ali palico podrobnosti iz papirja) reke ali močvirje, trstje, sonce, oblaki, puščico, ki je padla na Princess Frog. Lahko ločeno ločimo vodno lilijo, na kateri bo sedela žaba.

Zdaj je ostalo, da preprosto prilepite na papir zelo junakino ruske ljudske pripovedi - aplikacija Frog je pripravljena!

Žaba iz papirja kos za kosom

Ne morete odrezati celotne žabe kot celote, ampak ločeno noge, glavo, velike oči in telo. To je varianta papirne žabice za starejše otroke, ki že vedo, kako sliko postaviti v podrobnosti in delati z manjšimi detajli za ustvarjalnost.

Na papirju je potrebno narisati dva hrbta in dve prednji strani žabe, ovalno telo s poslikanim nasmehom, dve veliki rumeni očesi. Izrežete lahko tudi zelene papirne trakove in pravokotnike z zaobljenimi robovi rjavega papirja in naredite trstje. Dodate lahko tudi vodne lilije, kačji pastir, metulje, cvetje, zelišča ali kakršne koli druge podrobnosti v aplikacijo Žaba.

Vašemu otroku lahko ponudite, da sami okrasijo obrt, saj je na voljo veliko možnosti za uporabo, na primer Tsarevna žaba s puščico, ki je prišla do nje na močvirje, žaba v travi z metulji in gosenicami in tako naprej. Z dežnikom lahko naredite celo smešno žabo. Vse je omejeno le z domišljijo otroka.

Otroka je treba opozoriti, da je po končanem delu na aplikaciji potrebno odstraniti delovno mesto, odvreči papir in druge materiale v smeti, zložiti označevalce, svinčnike, barvni papir in karton, postaviti vse na svoje mesto.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča