FoodPro Preloader

Plastelinski polž: kako slepiti


Praktično vsakdo lahko naredi polž iz plastelina. Tisti, ki sodelujejo pri modeliranju, se bodo s to nalogo spopadli v nekaj minutah. Kar se tiče tistih, ki se samo preizkušajo na takšnih delih, imajo lahko težave. To še posebej velja za majhne otroke. Dejansko je ena stvar videti živega polža, ki sedi na letaku, in še eno, da ga poskuša ponovno ustvariti iz plastelina. Dejstvo j

Praktično vsakdo lahko naredi polž iz plastelina. Tisti, ki sodelujejo pri modeliranju, se bodo s to nalogo spopadli v nekaj minutah. Kar se tiče tistih, ki se samo preizkušajo na takšnih delih, imajo lahko težave. To še posebej velja za majhne otroke. Dejansko je ena stvar videti živega polža, ki sedi na letaku, in še eno, da ga poskuša ponovno ustvariti iz plastelina. Dejstvo je, da za slepe ni tako težko. Glavna stvar - v skladu z zaporedjem. Torej, kako narediti polimera iz plastelina?

Prva metoda

Za izdelavo polžev iz plastelina morate slepiti telo in lupino. Za izvajanje načrta je izbrati gline. Traja le nekaj barv. V tem primeru je bolje uporabiti oranžno in bež ilovico.

Poleg tega boste potrebovali več zobotrebcev ali šib, kot tudi material za oči. Za to je bolje uporabiti belo, modro in črno glino. Tudi za delo z materialom je treba uporabiti klešče za olje in posebne sklade.

Postopek oblikovanja

Da polž iz plastelina izkaže, čeden in lep, morate skrbno zmehčati material. Moralo bi biti malo toplo, nato pa gnetiti. Od oranžnega plastelina je roll majhno žogo, nato pa tanek in dolg pas. Iz nje morate narediti lupino. Za to morate zaviti dolg sveženj v spiralo. Plastelinski polž je skoraj pripravljen.

Druga krogla mora biti tudi valjana v snop, vendar krajša in debelejša. To bo malo telo polža. Podnožje telesa mora biti sploščeno, tako da se dobi nekakšen otok z nazobčanimi robovi. Tukaj morate postaviti hišno lupino.

Ustvarjanje oči

Polimer iz plastelina bo videti bolj privlačen, če narediš njene oči. Ne pozabite, da se nahajajo na majhnih rogovih. Lahko jih zamenjate s šibami ali zobotrebci. Torej, za začetek je vredno valjanje kroglice bele gline. Po velikosti morajo biti podobne velikim kroglicam. Na nastalo praznine je treba priložiti majhne kroglice temne gline. To bodo učenci.

Oči so pripravljene. Ostaja, da jih pritrdimo na telo s pomočjo žogic ali zobotrebcev. Plastelin je pripravljen.

Drugi način

Obstaja še en način, da naredimo hišno lupino. To bo zahtevalo material katere koli barve. Izbirate lahko med različnimi odtenki. Iz materiala je potrebno zviti kroglico, nato pa še stožčasto dolgo vrv. Nato je treba obdelovanec zaviti v spiralo, ki je podobna zvitku, začenši z najožjega konca. To bo hišna lupina.

Kako narediti polža iz gline? V tem primeru potrebujete nekaj kroglic materiala. Eden je potreben za telo, drugi - za glavo. Prvi del gline je treba zaviti v majhen valjček in poravnati. Na enem robu podrobnosti morate namestiti hišno lupino.

Iz drugega dela naj zavijemo gladko žogo - to bo glava. Prav tako ga je treba namestiti na obdelovanec, rahlo dvigniti rob telesa. Polž je skoraj pripravljen. Zdaj morate narediti oči in rogove. Lahko so izdelani iz zobotrebcev in gline.