FoodPro Preloader

V foto modelu in vodniku fotografa: TFP prepis


Ta članek bo zanimiv za začetnike (in ne samo) fotografe in modele, ki ne vedo, kaj pomeni transkript TFP. Ta kratica se vse pogosteje pojavlja na forumih fotografov, vendar številni, celo izkušeni fotografi in modeli, ki na tem področju delajo več kot leto dni, pogosto padejo v nered. Da ne bi prišlo do nesoglasij in nesporazumov, razumimo ta koncept. V dru

Ta članek bo zanimiv za začetnike (in ne samo) fotografe in modele, ki ne vedo, kaj pomeni transkript TFP. Ta kratica se vse pogosteje pojavlja na forumih fotografov, vendar številni, celo izkušeni fotografi in modeli, ki na tem področju delajo več kot leto dni, pogosto padejo v nered. Da ne bi prišlo do nesoglasij in nesporazumov, razumimo ta koncept.

V drugih državah se koncept fotografiranja TFP že dolgo zaveže in tega nihče ne more presenetiti. Tako deluje veliko število fotografov in modelov. Malo zaostajamo za svetovnimi trendi ali pa ne želimo, da bi se pojavili novi trendi.

Zato obstajajo nerodni trenutki, ko fotograf povabi model za snemanje v TFP, se z veseljem strinja, vendar na koncu ne prejme nobenega denarja. Obstajajo primeri in obratno: kadar model, ki najame fotografa, določi, da se snemanje izvaja v formatu TFP. V tem primeru fotograf ne bo prejel pristojbine. Vprašate se: "Zakaj tako?" Tu se moramo ukvarjati s tem konceptom.

Kaj pomeni ta kratica?

Torej, dekodiranje TFP. Vse ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled. Tu ne bomo našteli vseh možnih možnosti za dekodiranje, ki se uporabljajo v različnih državah, če pa jih povzamemo, bo izgledalo takole: »Čas za tisk«, kar pomeni »čas za fotografije« ali »čas za izpis«, in to v bistvu ista stvar.

Izraz »čas za tisk« in »čas za CD« se danes vse pogosteje pojavlja v blogih in na forumih, namenjenih fotografski umetnosti. Sodobni fotograf mora razumeti te koncepte in ne spadati v nerodne situacije.

Medsebojna poravnava

Dekodiranje TFP pomeni naslednje. Kot model ne fotografirate ničesar. Po drugi strani vam ne bo ničesar plačal. Dober način, da dobite kakovostne fotografije brezplačno in skoraj neboleče, je fotografija TFP. Dešifriranje te kratice namesto tega pomeni celoten proces in vzajemno porabljen čas. V tem primeru vsaka ostane v svoji korist.

Kako razumeti to?

Kot rezultat opravljenega dela model prejme fotografije s polno pravico, da jih uporabi v svojem portfelju za agencije za modeliranje itd. Fotograf za svoje delo dobi pravico, da te fotografije uporabi za svoje projekte, komercialne in nekomercialne.

V nobenem primeru ne more vzeti kot "freebie". Obe strani sta vložili svoje delo in veščine, vendar namesto denarja dobita medsebojno poravnavo.

V vsakem primeru mora sporazum obstajati. To morate storiti pred snemanjem. Če ne z besedami in zaupanjem, potem bodite prepričani, da pišete na papirju. V tem primeru se lahko izognete neprijetnim presenečenjem. To je svetovna praksa, ni nič sramotnega.

Zakaj to? Vsaka stranka v tem primeru se bo zavarovala. Takoj morate določiti, kaj se bo zgodilo z neuspešnimi ali slabimi fotografijami. To bo neprijetno, če se model vidi v sijajni izdaji pod napačnim kotom. Možno je, da bo slaba fotografija pokvarila ugled. To velja tudi za fotografa.

Zdaj že veste, kaj pomeni TFP dešifriranje in ne boste padli v nerodno situacijo.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami