FoodPro Preloader

Krogi za slikanje po točkah: faze dela in koristni nasveti


Pikasta slika kroga se imenuje točka-točka. To je zelo razburljiva dejavnost, ki se po prvih poskusih pisanja spremeni v hobi. Lahko daste vrč s čudovitim vzorcem pik za ljubljeno osebo, prodajajo ročno blago v trgovino ali jih obdržati. Ni treba biti umetnik ali imeti posebne veščine. Absolutno lahko vsakdo dela to umetnost. Potreb

Pikasta slika kroga se imenuje točka-točka. To je zelo razburljiva dejavnost, ki se po prvih poskusih pisanja spremeni v hobi. Lahko daste vrč s čudovitim vzorcem pik za ljubljeno osebo, prodajajo ročno blago v trgovino ali jih obdržati. Ni treba biti umetnik ali imeti posebne veščine. Absolutno lahko vsakdo dela to umetnost.

Potrebni materiali

Za barvanje vrča potrebujete željo, da ustvarite nekaj lepega in nekaj orodij. Potrebovali boste:

 • konturne barve za steklo ali keramiko;
 • akrilne barve s tanko krtačo;
 • marker za keramične izdelke;
 • razmaščevalec za površino skodelice;
 • Gobice za nanašanje razmaščevalca;

 • bombažne palčke za popravljanje napak pri vlečenju;
 • shema (narisana ali natisnjena);
 • predloge (po potrebi).

Stopnje dela

Delo na risbi je izdelano v naslednjem vrstnem redu:

 1. Najprej je treba razmastiti površino keramike ali steklenih izdelkov. Na gobico nalijte aceton in namesto risbe obrišite skodelico.
 2. Priložite diagram ali sliko, ki jo boste nosili na skodelici. Če so posode prozorne in izdelane iz stekla, potem je zaprta iz notranjosti in ojačana s scotch trakom. Če je skodelica keramična, lahko predloge velikih delov vzorca izrežete iz papirja in pritrdite z obojestranskim trakom na pravih mestih. Nato po konturah obkrožite šablone in odstranite papir.
 3. Preverite vse cevi z izbranimi barvami na kartonski paleti, tako da ne boste pomotoma dobili preveč tekoče barve in risanje ne kaplja. Na istem mestu vadite točke različnih velikosti.

Zdaj začnite slikati kroge. Po dokončanju je potrebno risbo fiksirati pri visokih temperaturah v pečici.

Koristni nasveti

Začnite uporabljati vzorec, ki odhaja z roba skodelice vsaj 2 cm, tako da se ustnice ne dotikajo strupene barve.

Najprej narišite velike elemente, nato napolnite praznine in dodajte majhne podrobnosti.

Velike točke lahko naredite z bombažno palčko ali radirko, pritrjeno na konec preprostega svinčnika.

Izgleda lep simetrični vzorec z enako razdaljo med točkami. Če ste po naključju piko naključno položili na napačno mesto, barvo obrišite z bombažno palčko in jo ponovno nanesite.

Izgleda zanimivo bitno sliko, če jo dopolnjujejo tanke črte in področja, pobarvana s čopičem.

Če narišete obrise, poskusite slediti načelu vrstice, torej v isti vrstici uporabite točke istega premera.

Poslikano skodelico pečemo v pečici, segrejemo na temperaturo od 150 ° C do 170 ° C. Dovolj je, da plovilo držite na vročini pol ure, tako da se barva dolgo drži na površini.

Preizkusite se v novi vrsti ročnega dela. Uspešni začetki!

Odprta klobučasta beretka: shema in opis. Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami? Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami