FoodPro Preloader

Zakaj so video igre boljše od knjig: 8 nenavadnih razlogov


Izkazalo se je, da imajo video igre zelo nepričakovane prednosti za vsako osebo. Pomagajo v boju proti slabim navadam, izboljšujejo stanje in celo združujejo. Igre pomagajo odpraviti slabe navade Slabe navade oblikujejo nagrade: nihče ne želi pakiranja cigaret ali pakiranja sladoleda, ker sovražijo, kako jih čutijo nikotin ali sladkor. Venda

Izkazalo se je, da imajo video igre zelo nepričakovane prednosti za vsako osebo. Pomagajo v boju proti slabim navadam, izboljšujejo stanje in celo združujejo.

Igre pomagajo odpraviti slabe navade

Slabe navade oblikujejo nagrade: nihče ne želi pakiranja cigaret ali pakiranja sladoleda, ker sovražijo, kako jih čutijo nikotin ali sladkor. Vendar, čeprav v lekarni v bližini hiše lahko najdete različne droge, ki vam bo omogočilo, da se znebite takšnih akutnih telesnih želja, ne boste mogli znebiti duševnih želja s pomočjo zdravil. Ena dokazana rešitev: igrajte računalniško igro. Kot del študije iz leta 2014 je bilo ugotovljeno, da bi kadilci, ki so opustili nikotin, lahko znižali željo preprosto tako, da bi igrali računalniško igro za dve osebi ali zlagali sestavljanko s svojim partnerjem. Zakaj to deluje? Glede na MRI skeniranje, kooperativna igra in skupna rešitev ugank aktivira iste centre v možganih, ki so odgovorni za nagrajevanje, ki ga ima nikotin.

Igre ublažijo bolečino

Haters lahko kritizirajo računalniške igre kot poskus pobega iz težav resničnega življenja, vendar je za mnoge igralce pravilnejši izraz "olajšanje". V okviru poskusa so bile uporabljene slušalke z navidezno resničnostjo za bolnike, ki so se opomogli od hudih opeklin, s katerimi so lahko igrali igro Snow World. V tej igri so lahko raziskovali obsežen tridimenzionalni svet, ki ga sestavljajo skrite ledene jame, vesel snežaki in prijetne bujne snežinke, tudi v trenutku, ko so medicinske sestre opravile boleče postopke. Pacienti, ki so igrali to igro, so poročali, da bi lahko 92 odstotkov časa prezrli bolečino, medtem ko so tisti, ki niso igrali, 100 odstotkov časa porabili za zavedanje o svojem trpljenju.

Bolšji trgi in starinske trgovine: beograjska rabljena turneja

"Ali bo moj otrok odšel z neznancem": rezultati socialnega eksperimenta

V primeru apokalipse: kaj je v luksuznem bunkerju za milijonarje. Fotografija

Igre vam omogočajo boljši nadzor nad svojim spominom.

Če aktivirate možgane, da bi rešili zapleteno uganko, lahko ne le takoj ublažite fizično bolečino, temveč lahko tudi bolje nadzirate boleče spomine o pretekli poškodbi. Da bi to dokazali, si lahko ogledate vrsto študij, v katerih je bila uporabljena priljubljena ruska igra, v kateri je treba postavljati bloke različnih oblik in velikosti - Tetris. Udeležencem študije so pokazali vrsto podrobnih grozljivih slik za simulacijo posttravmatske stresne motnje, nato pa so bile razdeljene v dve skupini. Predstavniki ene skupine so igrali Tetris deset minut, predstavniki druge skupine pa niso storili ničesar. Ko so se udeleženci testirali po enem tednu, so raziskovalci ugotovili, da je prva skupina doživela dvakrat manj boleče spomine kot drugi, njeni predstavniki pa so pokazali bistveno manj simptomov posttraumatske stresne motnje.

Igre se znebijo tesnobe

Glodalci radi zanihajo v viseči mreži: znanstveniki so izvedli raziskave

Reakcija je munja: zaradi dotika različnih tekstur se človeški možgani spreminjajo

Ali je otrok nespoštljiv? 4 nasveti za spremembo

Zdaj, ko veste, da vas igre lahko razbremenijo bolečin in posttravmatske stresne motnje, verjetno ne boste presenečeni, da lahko tudi pomirijo vaše otroke, preden obiščejo zdravnika. Raziskovalci so ugotovili, da otroci, ki so lahko pred operacijo igrali igre na mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku, skoraj niso imeli nobene skrbi. Še več, ko so se zbudili po anesteziji, so se otroci, ki so pred operacijo igrali igre, počutili dvakrat manj kot tisti, ki so dobili le zdravila. Zakaj to deluje? Tako kot pri poskusih s Tetris in Snow World, je to zmanjšanje anksioznosti posledica premika v mentalnem fokusu. Otroci, ki so se osredotočili na igro, so mu vrgli vse možganske vire in ni ostalo nobenih sredstev za skrb.

Igre vas lahko motivirajo za vadbo.

Če želite izgubiti težo, ampak preprosto ne more prisiliti, da gredo v telovadnico po delu, tukaj je nepričakovana odločitev: prva praksa praktično. V skladu s študijo so udeleženci, ki so preučevali, kako so se virtualne različice ukvarjali z tekalno stezo, poročali, da imajo veliko več samozavesti, da se lahko oblikujejo in potem preživijo v telovadnici. eno uro več kot tisti udeleženci, ki so preprosto pogledali, kako so njihove virtualne različice stale na zaslonu. Zakaj to deluje? Ta poskus ponuja udeležencem takojšnje zadovoljstvo s takojšnjo virtualno izgubo teže. Če trenirate z virtualno dvojico, lahko takoj vidite rezultat, ki je v realnem svetu nemogoč.

V Angliji si privoščite jogo in alpake

Bodybuilder Babica: 68-letna Angela bodisi časti ali se boji ljudi

Pink razpoloženje: okrasite hišo s cvetjem kot strokovnjak

Igre pomagajo v boju proti depresiji

PopCap Games, ki je ustvaril tako uspešne igre kot Plants Vs. Zombija, Bejeweled in Peggle vedo, da je zabava težko delo. Kot del raziskave svojih igralcev je to podjetje spoznalo, da 77 odstotkov igralcev želi imeti koristi od duševnega ali čustvenega zdravja od iger, priložnostne igre pa so učinkovito orodje za boj proti stresu, izboljšanje razpoloženja in odpravljanje tesnobe. Zakaj to deluje? Da bi odgovorili na to vprašanje, se je podjetje povezalo z znanstveniki, da bi spremljali spremembe v možganski aktivnosti v glavah občasnih igralcev. Rezultati so bili osupljivi: po samo dvajsetih minutah igre so igralci pokazali povečano variabilnost srčnega utripa, povezano z zniževanjem stresa in povečanjem duševne stabilnosti, ter zmanjšanjem alfa valov v levi frontalni korteks, ki je povezana z izboljšanim razpoloženjem, igralci pa so to potrdili z odgovori v raziskavo.

Igre vas naredijo bolj odporne in optimistične

Družina vsako leto izdeluje enako fotografijo sedemnajst let zapored.

Ponudili so ji 65-kratno poroko, Marija pa je izbrala mirno in srečno življenje.

Mama postavlja denar pod smeti, v upanju, da bodo otroci začeli čistiti

Vsaka oseba, ki je kdaj vzela upravljavca ali miško, ve, da je »konec igre« začasen pogoj. Če ne morete prestopiti posebej težkega nivoja, vam bo večina iger dala takojšnjo priložnost, da poskusite znova, kljub temu, da imate zdaj več znanja, izkušenj in veščin, ki so potrebne za uspeh. Za mnoge igralce v resničnem življenju je vse enako. Skupina znanstvenikov je izvedla študijo in poročala, da imajo ljudje, ki porabijo približno devet ur na teden za igranje računalniških iger, večjo količino sive snovi na območju možganov, ki je odgovorna za obdelavo nagrad. Z drugimi besedami, igralci računalniških iger imajo več možganske moči, ki jih lahko usmerijo v osredotočenost, motivacijo in optimizem kot ne-igralci.

Igre vam omogočajo boljše razumevanje s tujci.

Za otroka so potencialni partnerji za igro. To je srečni pogled na življenje, ki s starostjo izgine. Vendar pa je po mnenju raziskovalcev to pogled na življenje, ki ga je mogoče vrniti le s pomočjo računalniških iger. Znanstveniki so se združili s študenti in upokojenci, da bi izvedli vrsto tedenskih tridesetminutnih iger na srečo. Ni presenetljivo, da so se študenti in upokojenci po šestih tednih igranja skupaj šteli za svoje prijatelje. Ampak to še ni vse: tako študenti kot upokojenci so poročali, da imajo precej manj strah pred nasprotno skupino, prav tako pa so povedali, da bodo zdaj bolj verjetno komunicirali s predstavniki druge skupine, če bodo imeli priložnost.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami