FoodPro Preloader

Najboljši vzorci za pletenje otroških predmetov


Pletenje je eden izmed najbolj uporabnih in vznemirljivih ženskih hobijev doma, še posebej, če so v družini majhni otroci. Konec koncev, otroške stvari so precej drage, niti niti in potrošni material ne vzamejo ničesar. Vzorci za otroške predmete z iglami za pletenje so precej enostavni, tako da tudi začetniki ne bodo imeli težav s pletenjem. Poleg te

Pletenje je eden izmed najbolj uporabnih in vznemirljivih ženskih hobijev doma, še posebej, če so v družini majhni otroci. Konec koncev, otroške stvari so precej drage, niti niti in potrošni material ne vzamejo ničesar. Vzorci za otroške predmete z iglami za pletenje so precej enostavni, tako da tudi začetniki ne bodo imeli težav s pletenjem. Poleg tega majhne velikosti ne bodo ustvarile dolgega dela.

Izbira preje za najmanjše

Zato je treba posebno pozornost posvetiti izbiri preje za otroke. Najprej morajo biti niti iz naravnih materialov, brez sintetike ali z majhnim odstotkom (npr. 20% akril). Priporočljivo je, da izberete organski ali mercerizirani bombaž, tkano svilo ali perilo.

Volno je treba uporabljati previdno, saj lahko pri otroku povzroči alergije. Najbolje je, da dajete prednost eko-niti, merinu ali alpaki. Štejejo se za eno najboljših vrst preje za svoje visoke toplotno varčne lastnosti in so izjemne za njihovo trajnost. V nasprotju s splošno napačno prepričanje, da so volneni izdelki bodičasti in neprijetni za golo telo, je merino ali alpaka volna zelo lahka in mehka.

Pravzaprav se v kateri koli trgovini za iglo proda posebna "baby" preja, ki jo sestavljajo zgolj zgoraj navedeni materiali z majhno količino akrila.

Priprava za pletenje

Vse niti pred pletenjem je treba raztegniti, še posebej, če je prihodnja stvar - otroci. Po eni strani jih boste dezinficirali, po drugi strani pa se bodo malo usedli in videli boste pravo velikost meje.

Pred izbiro vzorcev za otroške stvari je treba prejo položiti v toplo (ne vročo) vodo in dodati milo raztopino mila za perilo, ki je naribano in raztopljeno v vroči vodi. V tej raztopini, niti nežno sperite, ne sukanje in ne drgnjenje, tako da ne kup. Ko se barva in umazanija umakneta, ju potopimo v čisto, toplo vodo in splaknemo ter večkrat zamenjamo z vodo. Potem jih je treba posušiti naravno in šele nato nadaljevati z delom.

Zdaj pa si poglejmo, katere otroške stvari s pletenjem ali kvačkanjem lahko enostavno povežemo samostojno.

Odeje

Morda je najpomembnejši in najlažji element pri delu otroškega dote pletena odeja. Uporablja se lahko kot odeja za otroško posteljico ali otroški voziček, pa tudi kot kuverto za odpust iz bolnišnice. Glede na to, v katerem letnem času se uporablja, se izbere poletna bombažna preja ali topla zimska volna.

Vzorci za pletenje otroških stvari in kvačkanje, še posebej za karirasto oblačilo, so lahko zelo raznoliki, ni omejitev. Originalne nežne barve (svetlo modra, roza, zelena, smetana in druge) z občutljivim vzorcem. Na primer, listi, rože, srca, diamanti in še več. Tanjši je vzorec za pletenje, bolj zanimivo bo odeja.

Bluze in obleke

Pletenje oblačil za dojenčke je nekoliko bolj zapleteno kot ploščati izdelek, vendar lahko izberete preproste vzorce za pletenje otroških oblačil - na primer, nogavice ali ruto, angleški gumi. Vseeno pa bo izdelek priročen in originalen.

Kape

Nepogrešljiv element oblačil za dojenčke je klobuk in ne samo v hladnem obdobju. Tudi poleti ali spomladi je uporaben lahek kvačkani pokrov. Sheme vzorcev za otroške stvari si lahko ogledate spodaj.

Nogavice

Ena najpreprostejših pletenin so volnene nogavice na nogavicah. Prvotna vrstica je običajno vtipkana v večkratnikih štirih, za otroško stopalo pa zadostuje 28 ali 32 zank. Knits s petimi igle za pletenje.

Najprej se zbere 5 vrstic sprednjih zank vrhov vrhov, sprednjo peto zvežemo s 3 iglami za pletenje, nato pa odstranimo nogavico s 6 zankami.

Poleg teh izdelkov so poletne obleke s kratkimi hlačami in kvačkano majico s kratkimi rokavi ter igle za pletenje, sandale, rokavice za zimo, kombinezone, čevlje in celo igrače z uporabo tehnike amigurumi.

Značilnosti otroških risb

Poleg pravilne izbire preje, morate upoštevati tako imenovano mehko pletenje. Vzorci za otroška oblačila z iglami za pletenje in kvačkanjem ne smejo biti pleteni preveč gosto in togo, tako da je otrok čim bolj udoben.

Prednost imajo običajno elastični trakovi (sprednje in zadnje glajenje), ki se dobro raztezajo, ne povzročajo nelagodja med gibanjem in se ne drgnejo, ali pa ne.

Adult vzorci za otroške predmete s pletenice igle, kot so pletenice, irski Aran, pletenice, so bolj primerni za vrhnja oblačila - bolero in skakalci.

Dekletne obleke in puloverji bodo okrasili risbe cvetja, metuljev, listov. Okraski, vertikalne poti, zigzagi, žakardni vzorci so bolj primerni za oblačila za dečke. Mimogrede, fantovske stvari izgledajo dobro z kakršnim koli geometrijskim vzorcem, dovolj je, da izmenjate obrazne in šivaste površine. Primer takega pletenja je lahko šahovski vzorec ali cik-cak.

Ne pozabite na dekoracijo oblačil, ki so še posebej primerni za mlade ženske. Različni pleteni loparji, pomponi, vejice, stožci, ryushki bodo odličen dodatek k odprti obleki ali tuniki. Zapleten vzorec lahko dopolnimo z gumbi, okrasnimi in bleščicami. Še posebej dobro, kot dekorativni elementi dopolnjujejo preprosto pletenje.

Na splošno, za vsako mater, ki je na porodniškem dopustu, bo prijetno ustvariti izvirno, priročno in koristno otroško stvar z lastnimi rokami. In danes je to precej enostavno, zahvaljujoč številnim lekcijam, delavnicam za usposabljanje in ogromnemu številu vzorcev in risb, ki so jih izumili mojstri.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja