FoodPro Preloader

Kako narediti fotografski telefon z lastnimi rokami: mojstrski razred, zanimive ideje in priporočila


Če imate radi fotografsko hrano ali predmetno fotografijo, se dobro zavedate, da je ena najpomembnejših sestavin dobre slike pravilna in lepa ozadja. Poleg tega, če se uporablja od posnetka do posnetka, je to lahko ozadje, ki lahko postane fotografska vizitka. Kakšno ozadje uporabiti Za fotografije lahko uporabite lahke homogene površine ali originalne teksture: v tečaju lahko uporabite staro leseno mizo, teksturirano tkanino z originalnim vzorcem, opeko in celo umetni marmor. No,

Če imate radi fotografsko hrano ali predmetno fotografijo, se dobro zavedate, da je ena najpomembnejših sestavin dobre slike pravilna in lepa ozadja. Poleg tega, če se uporablja od posnetka do posnetka, je to lahko ozadje, ki lahko postane fotografska vizitka.

Kakšno ozadje uporabiti

Za fotografije lahko uporabite lahke homogene površine ali originalne teksture: v tečaju lahko uporabite staro leseno mizo, teksturirano tkanino z originalnim vzorcem, opeko in celo umetni marmor.

No, če fotografski studio že ima originalne teksturirane površine, in če ne, kako narediti fotophone z lastnimi rokami. Zelo pogosto fotografi uporabljajo umetne ali prave dele različnih materialov. Vendar se postavlja vprašanje shranjevanja takšnih predmetov. Vendar pa obstaja še en način: originalne foto telefone lahko izdelamo samostojno, medtem ko bodo denarni stroški minimalni in jih je enostavno shraniti in premakniti.

Kako narediti fotografski telefon iz lesa z lastnimi rokami

Lesena ozadja so danes med najbolj iskanimi. Najpogosteje se uporabljajo v hrani fotografije, kot tudi za ustvarjanje fotografij v slogu ravne položiti. Leseno ozadje je mogoče izdelati samostojno z uporabo najpogostejših plošč. Da bi poudarili teksturo, lahko končno površino prevlečemo z akrilno barvo ali madežem.

Metoda izdelave

Če ne veste, kako narediti lesen fotofon z lastnimi rokami, lahko uporabite enega od najlažjih načinov. Potrebovali boste več lesenih desk, tekočih nohtov, brusnega papirja, posebnega mat laka za les ali lesa.

Plošče se žagajo v skladu z dimenzijami želenega rezultata, če je potrebno, jih je treba brusiti s smirkovim papirjem. Če želite, je lahko drevo kar se da staro, s čiščenjem površine s čopičem za čiščenje lesa.

Ko so table pripravljene, jih je treba speti. Če želite to narediti, je najbolje uporabiti tekoče nohte, še posebej, če morate narediti dvostransko ozadje. Plošče se položijo ena poleg druge s sprednjo stranjo navzdol (naj bo kvadrat ali pravokotnik). Tekoče nohte nanesemo pravokotno na prvi sloj, drugi sloj plošč pa fiksiramo (prav tako pravokotno navzgor). Ko se tekoči nohti posušijo, je treba površino ozadja obdelati z madeži.

Če ste razmišljali o tem, kako narediti fotofon iz lesa z lastnimi rokami, potem vejte, da je vaše ozadje skoraj pripravljeno. Po presoji madež lahko uporabite večkrat, kar omogoča, da se posuši vsako od plasti. Da bi poudarili površinsko strukturo, morajo biti plošče temeljito brušene z brusnim papirjem. Dvostransko ozadje je mogoče barvati v dveh barvah. Na koncu je vsaka stran prekrita z mat lakom v dveh slojih, tako da je površina zaščitena pred maščobo, vodo, itd.

Kako narediti fotografski telefon pod betonom z lastnimi rokami

Fotophone je zanimiv za številne fotografe, lahko pa je odlična lokacija za široko paleto slik. Takšno ozadje izgleda precej estetsko, ne odvrne pozornosti od glavnega modela streljanja, medtem ko ga popolnoma zasenči.

Hiše iz odpadnih materialov, kot je ozadje, da bi bilo zelo preprosto. In čeprav ime vsebuje besedo "beton", vendar za takšno ozadje boste potrebovali le kiti na les. Poleg tega je uporabna »barvna shema« - to je črnilo določene barve, ki bo v ozadju dala poseben odtenek. Recimo, da bi ozadje sivo, morate kupiti kit, lopatico in barvno shemo v črni barvi. Pri mešanju belega kita in črnih barvil dobite siv odtenek, ki ga nanesemo na leseno podlago.

Potrebni materiali in proizvodni koraki

Če želite ustvariti ozadje za fotografijo pod betonom, morate pripraviti:

  • leseno ozadje;
  • kozarec kita za les;
  • Potrebna je barva Kohler;
  • spatula.

Ko razmišljate o tem, kako narediti fotofon z lastnimi rokami, morate najprej izbrati osnovo, za te namene pa lahko uporabite liste iverne plošče, vezane plošče itd. v nasprotnem primeru bo kite padel. Enako se bo zgodilo, če se na leseni podlagi pojavijo mastne madeže. Pre-ozadje lahko zdravimo s premazom - to bo izboljšalo trdnost kita z ozadjem.

Nato morate uporabiti kiti. Nanaša se v tanko plast, ki pokriva vse razpoke in razpoke. Zato se morate soočiti z ravno površino.

Druga plast kita na ozadju ustvari sliko. V tem primeru lahko delate z belim kitom ali ga razredčite s črno barvo, da dobite siv odtenek. Ozadje je prekrito z majhnimi gibi, drevo pa ne sme biti vidno.

Ko je delo končano, je ozadje 5-10 minut, da se posuši. Nato se lopatico navlaži v vodi in ponovno preide čez površino, da se na njej oblikujejo madeži. Ne smete jih oblikovati previsoko, dovolj bo razmazov z višino približno 0, 3 cm, pripravljeno ozadje pa se bo pustilo sušiti približno 1-2 dni pri sobni temperaturi.

Papirnati ozadji

Če govorimo o papirju, je to verjetno ena izmed najbolj proračunskih možnosti. Idealen je za redke posnetke in domačo uporabo. Če ne veste, kako narediti fotofon s svojimi rokami iz papirja, potem se ne bojte, ker ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled. V delu se najpogosteje uporabljajo zvitki tapet, papir za risanje, valoviti papir itd.

Papir je lahek, enostaven za namestitev, shranjevanje in transport, njegova glavna pomanjkljivost pa je pomanjkanje moči in marzoti. Če je takšno ozadje na tleh, bo najverjetneje za enkratno uporabo, saj so lise in oznake na fotografijah zelo opazne.

Če ne veste, kako narediti fotofon iz lepenke z lastnimi rokami, lahko uporabite najbolj običajno ozadje, da naredite ozadje doma. Poleg tega jih ni mogoče zajeti na kakršen koli način, saj danes obstajajo ozadja s široko paleto tekstur in risb, ki bodo na fotografijah izgledale zelo lepo. Seveda, nakup celotnega zvitka za več posnetkov je nepraktično, vendar lahko najdete potrebne trim tapete doma, saj po popravilu, mnogi so tako obrezovanje.

Tkaninski fotofon

Tovrstna podlaga za ozadje ali tkanina z vzorcem, natisnjenim na njem, se pogosto uporablja. To ni presenetljivo, saj je dovolj močna, da jo obdeluje železo in je precej enostavno prenašati. Poleg tega je tkanina podlaga precej enostavno popraviti, medtem ko je videti lepo na fotografijah, ne razpršuje svetlobe in ne odraža. Potrebno je le ugotoviti, kako s svojimi rokami narediti fotofon iz tkanine.

Tkanino ozadje ali platno lahko preprosto potegnete na lesen ali kovinski okvir, in vaše prenosno ozadje je pripravljeno. Najbolje je, da izberete teksturirano tkanino, seveda lahko najdete tkanino z vzorci, vendar se je treba spomniti, da bi moralo ozadje ostati ozadje, vzorci pa ne smejo biti preveč vidni (predmet snemanja ni mogoče prekiniti).

Pomanjkljivost tkanine so lahko njene pregibe in nepravilnosti, ki jih ploskev ne predstavlja. Prednost je v tem, da je takšen fotofon lahko popolnoma poljuben, lahko pa ga pritrdimo na steno, vrata itd.

Kako hitro narediti fotophone: najlažji način

Da bi dobili lepo fotografijo, ni potrebno izdelati ozadja iz lesa, papirja ali tkanine. Če vas zanima, kako hitro in brez stroškov narediti fotofon z lastnimi rokami, bo ta metoda za vas odlična rešitev.

Brez veliko težav, lahko dobite ozadje različnih barv in tekstur, medtem ko jih je mogoče narediti zelo veliko, saj ta ozadja ne zavzemajo veliko prostora.

Samo pripraviti morate fotoaparat z dobro ločljivostjo in počakati na dobro vreme. Glavna naloga je izbrati potrebne teksture. Lahko posnamete sliko stare ograje, škropilnice, velike ovire itd. Fotografije morajo biti jasne, ostre in ne izpostavljene.

In potem zadeva tehnologije ...

Doma ostane samo ogled fotografij. Izbrati morate samo tista področja, ki so primerna za ozadje. S pomočjo Photoshopa lahko odstranite vse nepotrebne (listi, kamni itd.) In ustvarite ustrezno ozadje z različnimi filtri, toni, kontrastom itd.

Dokončane datoteke lahko pripišete tiskarni in jih natisnete, tako da izberete ustrezno velikost. Vendar pa je za uporabo fotofona pri nadaljnjem delu potrebno uporabiti dovolj debele liste papirja za tiskanje.

Če ugotovite, kako sami naredite fotokopirni telefon, lahko dobite impresivno možnost. Vendar pa se je treba zavedati, da dobro ozadje in prisotnost profesionalne kamere ne bodo postali osnova za čudovito sliko. Poleg tega morate slediti osnovnim pravilom fotografije, razmisliti o kompoziciji in vnesti idejo v fotografijo, nato pa bodo fotografije zanimive ne samo vam, ampak tudi drugim.