FoodPro Preloader

Vrednost ruskih kovancev: apoeni in opis


Vsak dan ducat, včasih stotine kovancev preide skozi naše roke. Plačujemo jih v kioskih in trgovinah, v javnem prevozu in kavarni. Tudi brez pozornosti do njihovega videza, preostanek vržemo v breme sina ali hčerke za različne otroške stroške. Čeprav nekateri od njih zaslužijo šopirjenje v posebnem albumu za zbiratelje kovancev. Konec kon

Vsak dan ducat, včasih stotine kovancev preide skozi naše roke. Plačujemo jih v kioskih in trgovinah, v javnem prevozu in kavarni. Tudi brez pozornosti do njihovega videza, preostanek vržemo v breme sina ali hčerke za različne otroške stroške. Čeprav nekateri od njih zaslužijo šopirjenje v posebnem albumu za zbiratelje kovancev. Konec koncev so ruski kovanci vrednosti. Takšni redki primerki včasih stanejo na desetine ali celo na tisoče rubljev.

50 kopeckov 2001

Kateri ruski kovanci so dragoceni? Prvič, tiste, ki niso nikoli vstopile v splošni promet. Na ta način lahko označimo edinstvenih 50 kopeckov leta 2001. Znano je, da je ta denarna enota izkopana v Moskvi. Na nek način je del stranke, kar je zelo majhen, prišel na trg. Numizmatiki so takoj cenili redko osebo - le na njej pod konjskim kopitom lahko najdemo dragoceno črko "m", zaradi katere je bil kovanec cilj lova za vse zbiratelje. Narejena je iz zlitine cinka in bakra - medenina. Na sprednji strani je George Victorious. Sedi na svojem zaupnem krokarju in s kopljem spere glavo pošasti. To je izvirni 100-120 tisoč rubljev.

Poznavanje vrednosti vzorca, goljufi poskušajo na gotovini na ponaredkov. V ta namen porabijo 50 kopeckov, vendar le v letu 2004, kjer se številka 4, ki je za navadne državljane lepo in neopazno, popravi za cenjeno. Toda tudi ponarejen kovanec je relativno drag. Za kakovost ponaredek boste morali plačati 3-4 tisoč rubljev.

5 rubljev 1999

Imenuje se tudi najbolj zaželen kovanec v Rusiji. Obstaja samo en uradno izdan izvod. Našli so ga že leta 2009. Zato je dražji od drugih dragocenih ruskih kovancev. Seznam edinstvenih numizmatičnih vzorcev vodi natanko 5 rubljev leta 1999. Še vedno obstajajo govorice o zgodovini njegovega nastanka, razprave se nadaljujejo. Ali bi lahko kovnica St. Petersburgu izdala kovanec samo v enem samem izvodu? Karkoli je bilo, drugi analogi pa do danes niso bili najdeni.

Sprednji konveksni, prikazuje dvoglavega orla. Na hrbtni strani - vejice stilizirane rastline. Značilne lastnosti - črke, katerih robovi so narisani v obliki koničastih korakov. Kot tudi zaokroževanje prvih pet v zgornjem levem kotu. Kovanec je narejen iz bimetala: bakra, na vrhu katerega je položena skodelica nikljevega srebra. Vrednost ruskih kovancev lahko zavide njegovo vrednost. To je preprosto astronomsko - 250 tisoč rubljev.

1 rubelj 2001

Govorimo o preprostem rublju, ne o jubilejnem. Samo v letu 2001 je moskovska kovnica, v čast deseti obletnici obstoja Skupnosti neodvisnih držav, izdala spominsko priznanje. Seveda je lahko tudi okras za vašo zbirko. Ampak to ni zelo drago in redko. Naklada številke je 10 milijonov izvodov, ki jih je mogoče zlahka najti in kupiti.

Toda lov za 1 rubelj leta 2001, ki je bil narejen po modelu iz leta 1997, bo neučinkovit, saj je znanih le nekaj izvodov. Ti kovanci se ne bodo uradno sprostili na trg, vendar jih je nekaj še vedno padlo v zasebne roke zbirateljev. Kot vsi sodobni ruski kovance vrednosti, stane, oziroma - 30 tisoč rubljev. Njegov videz je podoben prejšnjemu kovancu: orel z dvema glavama in lepa ukrivljena vejica. Kovanec je narejen iz zlitine niklja in bakra, ki je ne privlači magnet. Barva bankovca je srebrna.

2 rublji leta 2001

Iz prejšnjega kovanca je ta vrednost še večja. Cena se giblje od 30 do 50 tisoč, odvisno od videza in stanja ohranjenosti. Kot drugi dragoceni ruski kovanci, katerih seznam je objavljen v tem članku, je zelo redka in edinstvena. Ni znano, kakšni so bili razlogi, zaradi katerih so uradniki začeli s proizvodnjo 2 rublja leta 2001 v proizvodnjo, in nato odložili celotno serijo blaga, da bi zbrali prah v skladišču. Nekateri primeri so se začeli uporabljati, vendar je težko določiti samo natančno število. Ta kovanec ima običajno podobo - barva je belo-srebrna, robovi so vidni na robovih. Podoba tradicionalnega dvoglavega orla je na eni strani, po drugi strani pa poimenovanje, okrašeno z drevesno vejo.

Zbiralci trdijo, da je iskanje prave kopije težko. Zato denarni vzorci, ki niso sproščeni v svet, so zaklad za vsakega zbiratelja kovancev. Mimogrede, pozorni so na različne jubilejne dragocene ruske kovance. 10 rubljev z napisom "Čečenska republika", na primer, so narejeni iz poceni kovin. Toda zaradi dejstva, da je bankovci časovno določena za določen dogodek, se cene letno povečujejo, kar pomeni, da se povpraševanje povečuje.

Olimpijski kovanci

Niso tako dragi kot zgoraj opisani primerki, vendar so zelo srčkani in lepi. Prikazujejo simbole olimpijskih iger v Sočiju: beli medved, leopard in zajček. Nominalna vrednost prazničnega kovanca je 25 rubljev. Njegova dejanska cena je 5-6 krat več. Objavil denarno značko Moskva Mint na predvečer dogodka 2012.

Poleg tega je bila izdana cela serija kovancev, namenjenih zimskim športom in drugim značilnostim dogodka. Na primer, 3 rublje - biatlon, drsanje, hokej in smučanje; 50 rubljev - bob in curling; 100 - "ruska zima"; 1000 - "Flora" in tako naprej. Kopija z nominalno vrednostjo 25 rubljev pod imenom "Emblem iger" je bila izdelana v barvi. Ime mesta Soči in obroči, simbol vsake olimpijade, so namreč obarvani v modri, rumeni, zeleni in rdeči barvi.

Paraolimpijske igre so osvojile tudi svoj denar. Kovanec v apoenih po 25 rubljev, na katerem so upodobljeni Ray of Light in roke Snowflake, je prišel v obtok marca 2014.

10 rubljev. Gagarin

To je ime bankovca, ki je leta 2001 izdal dve kovnici naenkrat: Moskva in Sankt Peterburg. Njegov promet je bil ogromen - 2 milijona. Kljub temu velja, da je vzorec dragocen, ker je namenjen velikemu dogodku v državi: 40. obletnici osvajanja prostora. Njeni robovi so v zlati barvi, osrednji del srebrnastega odtenka. Na eni strani je portret legendarnega sovjetskega pilota - Jurija Gagarina, na drugi strani - nominalna vrednost 10 rubljev.

V specializiranih prodajalnah stane približno 200-300 rubljev, še manj pa na dražbi. Kljub temu zasebniki prodajajo Gagarin na desetine, včasih tudi na stotine tisoč rubljev. Previsoka cena je neupravičena, saj so se pri proizvodnji vzorca uporabljale najpogostejše nizkocenovne kovine. Toda kovanec je spomin na obletnico, zato lahko govorimo o njegovi kulturni vrednosti za družbo, kar je prav tako pomembno. Kovanci, kot je ta, bodo vredni okraski vaše numizmatične zbirke in prijeten spomin na obletnico slovesnega dne.

Drugi vrednostni ruski kovanci

Če je vse preprosto z redkimi in spominskimi kopijami, kako ugotoviti pomen in edinstvenost redno izdanih bankovcev? Tukaj so tri možnosti, ki bodo pomagale zbiralcem novincev, da natančno izolirajo od skupne mase dragocenih sodobnih ruskih kovancev:

  • Širok rob. Če je prisoten v kovancu, ga je mogoče pripisati edinstvenemu. Na primer, rubelj, izdan v Moskvi leta 1997, ima široko obrobo. Na dražbi se lahko proda za 10 tisoč rubljev.
  • Kopije brez oznake kovnice. Vsi sodobni vzorci imajo kratice MMD ali SPMD, možne so skrajšane različice - "M" in "CP". Možnosti za iskanje kopije brez teh oznak so majhne, ​​zato so zelo cenjene in priljubljene pri zbiralcih. Na primer, 5 kopecks iz leta 2002, na katerem ni mint mark, strošek 4-5 tisoč rubljev.
  • Bankovci majhne valute. Zaradi majhne količine so v povpraševanju med zbiralci kovancev. Njihov strošek je drugačen - od nekaj tisoč rubljev do več deset, včasih pa celo več sto.

Načrti kovnic za leto 2015

Lahko rečemo, da so zelo obsežni. Najvrednejši ruski kovanci, ki bodo izdani, bodo izdelani iz plemenitih kovin. Na primer, vzorci iz serije George the Victorious: 3 rublje iz čistega 999 zlata, 50 - iz srebra 925. Obnavlja se tudi serija »Izjemne osebnosti«. Slikane bodo srebrne kopije, posvečene umetniku Serovu, skladatelju Čajkovskemu in pianistu Richterju. Kovanci v čast arhitektov Shechtel in Rinaldi bodo izdelani iz iste kovine. V seriji »Shrani naš svet« bo pod splošnim naslovom »Elk« vključenih še sedem vzorcev. Tudi zlati in srebrni kovanci bodo izdani v čast 70. obletnici zmage ZSSR v drugi svetovni vojni.

Kar se tiče neplemenitih kopij, so načrti skromnejši. Serija "Mesta vojaške slave" je dopolnjena z osmimi naselji. Prikazani bodo namreč: Mozhaisk, Taganrog, Khabarovsk, Kovrov, Lomonosov, Petropalovsk-Kamchatsky, Kalach-na-Donu in Maloyaroslavets. En bankovec bo namenjen Mordoviji kot subjekt Ruske federacije, številni kovanci pa se bodo pojavili v čast Velike zmage.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami