FoodPro Preloader

Kako plesti nogavice kot pletene copate?


Z začetkom mrzle sezone začnemo oskrbovati omaro z novimi topli oblekami. Seveda ima vsak izmed nas najljubši pulover ali šal, kapo ali palčnike, tople nogavice ali copate. To je super, če so vse te stvari, ki jih nekdo, še bolje je, da lahko plesti sami. Vedno je donosna in poceni. Vi in vaša družina boste vsako leto imeli nova oblačila za hlajenje. Poleg te

Z začetkom mrzle sezone začnemo oskrbovati omaro z novimi topli oblekami. Seveda ima vsak izmed nas najljubši pulover ali šal, kapo ali palčnike, tople nogavice ali copate. To je super, če so vse te stvari, ki jih nekdo, še bolje je, da lahko plesti sami. Vedno je donosna in poceni. Vi in vaša družina boste vsako leto imeli nova oblačila za hlajenje. Poleg tega lahko imate copate za vsa domača oblačila. Naučite se plesti na igle vsakega.

Ljudje so že dolgo zašiti in plesti stvari. Zanimivo dejstvo je, da so moški najprej vzeli roke napere, ne žensk. V starih časih so se sami ročno prepletali z verigo, kar je bilo v zgodovini pletenja temeljno dejstvo. Potem pa ni bil le hobi, ampak tudi nujnost.

Dejstvo je, pletenje ni nič zapleteno. Kako vezati sledki kot copate? Začnite z osnovami. Ko povežete prvi šal, boste želeli ustvariti nekaj težjega, z risanjem. Ta članek se osredotoča na mokasine v zaprtih prostorih, ki jih lahko naredimo v nekaj večernih urah. Copati, podplati, igle za pletenje bodo zahtevali manj časa za izdelavo. Za razliko od nogavic, pletene veliko hitreje, in nit bo treba veliko manj.

Z dodajanjem domišljije lahko pletene copate popolnoma različnih oblik, velikosti in barv, z ali brez vzorca. Lahko tudi okrasite na različne načine: loki, okraski, kroglice, vezenine, gumbi, pom-poms. Poleg tega se lahko prijetno presenetite s šarmantnimi, mehkimi in toplimi sledki, ne samo z vami, ampak tudi s svojimi najdražjimi, prijatelji, prijateljicami.

Govori

Poglejmo pletilne igle, ki jih potrebujete za vezanje nogavic (copat). Začetniki bi morali posebno pozornost posvetiti izbiri orodij, s katerimi nameravate delati. V nasprotnem primeru izdelek morda ne bo videti tako, kot želite.

Za pletenje copat, zagotovo potrebujete prava orodja. Če boste plesti debele, debele nogavice, izberite igle za pletenje tanjše. Če je načrtovano, da bodo izdelki izdelani zračni ali odprti, je potrebno debelejše orodje. Kot lahko vidite, je izbira pletenin odvisna od vrste pletenja. Toda tudi to mora biti sposobno razumeti.

Če ne veste, kako plesti copate s podplati (debela, viskozna ali občutljiva čipka), si zapomnite, da na prejo napišejo številko, tako da lahko izberete optimalno velikost orodja. Novincem v podjetju za pletenje svetujemo, naj ne eksperimentirajo in upoštevajo priporočila proizvajalca (številka preje se mora ujemati s številom igel).

Določite velikost

Vprašanje o tem, kako vezati nogavice kot copate, se morate najprej odločiti o velikosti teh nogavic. Kako to narediti prav? Obstaja zelo preprost način, ki ga uporabljajo naše babice:

  • Stojte z eno nogo na listu papirja formata A4.
  • Obkrožite obris vaše noge s peresom ali svinčnikom.
  • Zdaj morate izmeriti razdaljo med najbolj vidnimi točkami pod in nad nogo na dobljeni sliki s centimetrskim ravnilom. Ponavadi je na drugem ali prvem prstu (vsaka oseba ima različne načine).
  • Po meritvah se določi z velikostjo. Običajno 36. ustreza dolžini stopala okoli 23 cm, velikosti 37-38 pa 24 cm, 40. pa 25 centimetrov.

Izbira niti

Zdaj obstaja velika izbira niti za vašo ustvarjalnost. Za vsako stvar morate biti sposobni izbrati pravo vrsto preje. Od tega je neposredno odvisna kakovost in splošni videz vašega prihodnjega izdelka. Da bi naredili copate (sledki), pletene z iglami, je bolje izbrati gosto, prijetno na otip, mehko prejo. Odlično za volnene copate z dodatkom akrilne in čiste volne. Takšni izdelki so najbolj topli in prijetni za nošenje. Preden uporabite takšno nit, vam svetujemo, da se prepričate, da vi ali nekdo, za katerega ste pleteni, niste alergični na volno.

V nasprotnem primeru izberite bombažne izdelke. Kako vezati nogavice kot copate iz materiala, ki se ne razteza? Vsi vemo, da je velikost proizvoda, vezana na velikost, lahko zaradi lastnosti preje raztegnjena in da se lahko tak material skrči pri pranju. V našem primeru je moher popoln, saj je mehak, lahek, topel in prijeten za nošenje.

Niti za dojenčke

In za otroke je najbolje, da uporabite poseben otroški akril. Vsekakor je hipoalergen in okolju prijazen. To je pomembno, saj imajo otroci posebno nežno in občutljivo kožo. Kako kravato pletene copate, nogavice, bomo opisali spodaj, razlika v tehniki pletenja za odrasle in otroke ni. Edina razlika je v velikosti in času. Otroške mini nogavice lahko izdelate dvakrat hitreje kot podobni izdelki za odrasle.

Kako vezati pletene copate

Za začetnike ne bo težko osebno izdelati mini-nogavic za odrasle, ki bodo ogrele ne le noge, ampak tudi dušo. Konec koncev, vsi vedo, da je stvar, ki je s svojimi rokami veliko bolj prijetno nositi sebe in dati bližnjim ljudem.

Oglejmo si, kako narediti kratke domače nogavice. Niti za ta izdelek so lahko poljubne barve in primernega materiala (ki bo najbolj ustrezal preji, opisano zgoraj). V tem mojstrskem razredu se boste naučili plesti nogavice, kot so copati za velikosti 38-39. Če ste vi ali oseba, za katero ste pletenje, večje ali manjše velikosti, preprosto povečajte število zank (+1 velikost = +2 zanke in -1 velikost = - 2 zanke). Za pletenje copat potrebujete okoli 100 gramov preje.

Torej:

  • Na igle zberemo 56 zank.
  • Prva vrstica: pletimo 27 obraznih zank, nato pa naredimo nakid (dodatna zanka). To naredite tako, da iglo preprosto navijete. Potem smo plesti 2 obraza zank, spet narediti nakid in pletene 27 zank. Ne pozabite, da prva zanka v vrsti ni pletena, ampak preprosto odstranjena na iglo za pletenje, in zadnja zanka je vedno pletena kot žuborenje. To pravilo je treba upoštevati pri pletenju.
  • Druga vrsta: pletene vse zanke Žuborenje.
  • Tretja vrsta: pletimo 28 obraznih zank, nato naredimo 2 nakida, pletemo 2 obrazne zanke in ponovno nakid, nato ponovno spet 28 zank.
  • Četrta vrsta: vse zanke pletemo kot žuborenje.

V tem vrstnem redu povežite še 10 vrstic. V središču prve vrstice ne pozabite povečati (nakid, nato 2 obraza in nakid znova). 15 vrstic brez dodatkov. 16. vrstica vsebuje samo žuborenje. 17 vrstica zavezati sedmo zanko obraz, ne doseže sredine.

Priti do pletenja podplatov naše sledke

Dodajte 14 zank za dodatno iglo za pletenje in jo zvežite na naslednji način: odstranite 1 zanko (že vemo, da je prva zanka v vrsti vedno odstranjena in ne pletena), nato pa kravato 12 obraznih zank, 1 zanka iz stranske stene in 1 centralna pletenica skupaj.

Sedaj obrnite pletenje na drugo stran. Postopno zbiranje zank s strani, še naprej plesti. Na vaših igel naj ostane 14 zank. Privežite jih v skladu s shemo 16 vrstic (opisano zgoraj). Vezite Slikes na stranske stene.

To ni edini način za prikaz pletenja copat s podplati. Nato bomo razmislili o alternativi.

2 način

Predstavljamo vam še en mojstrski tečaj, ki razlaga, kako plesti copate, nogavice z iglami za pletenje, za začetnike. To je enostavno in enostavno razumeti. Šal je glavni vzorec v tem opisu. Njegovo bistvo je v tem, da so vse vrste pletene z obraznimi zankami. Pletenje se začne s peto izdelka. Za copate velikosti 39, tip 44 zank in kravato želeno število vrstic, da zaprete peto.

Po tem zaključimo nogo izdelka in postopoma zmanjšamo zanke na obeh straneh bliže prstu. Nato se povežemo z zanko ob robu natikače in začnemo plesti njene stranice na želeno višino. Zdaj je mogoče platno zapreti, vezati in odstraniti zank z naperami.

Ko so copati pripravljeni, jih lahko začnete dekorirati. In tukaj je vse odvisno od vaše domišljije.