FoodPro Preloader

Kanzashi Tulipani: Dodatna delavnica


Japonska tehnika zlaganja cvetja iz kosov omogoča ustvarjanje nenavadnih stvari, s katerimi lahko okrasite svoje lase, oblačila, detajle notranjosti ali pa samo prijetne malenkosti kot darilo ljubljeni osebi. Nato bomo poskušali narediti kanzashi tulipane v mojstrskem razredu in okrasiti magnet z njimi. P

Japonska tehnika zlaganja cvetja iz kosov omogoča ustvarjanje nenavadnih stvari, s katerimi lahko okrasite svoje lase, oblačila, detajle notranjosti ali pa samo prijetne malenkosti kot darilo ljubljeni osebi. Nato bomo poskušali narediti kanzashi tulipane v mojstrskem razredu in okrasiti magnet z njimi.

Prvi koraki

Za ustvarjanje magneta bodo potrebni naslednji materiali:

 • 2, 5 cm saten trak v roza, bež in zeleni barvi;
 • pincete;
 • Škarje;
 • sveča ali vžigalnik;
 • pištolo za lepilo;
 • železni vladar;
 • nit z iglo;
 • spajkalnik;
 • prašniki;
 • kroglice;
 • čutil;
 • Magnet premera 4 cm

Zdaj lahko zaženete mojstrski razred. Kanzashi tulipani na magnetu bodo izdelani v naslednjem vrstnem redu:

 1. Na eni cvetni lističi odrežemo del 3, 5 cm od rožnatega traku, skupaj pa bo v šopek prišlo 5 kanzaševih popkov tulipanov, vsakih po 6 listov. To pomeni, da potrebujemo 30 praznih mest.
 2. Vzamemo en segment, zložimo na pol navpično in izrežemo vzdolž zgornjega roba loka, tako da dobimo ovalni cvetni list, ki izgleda kot tulipan.
 3. Pečemo robove tkanine z vžigalnikom, upogibamo trak navznoter. Na obeh straneh se upognemo in sestavimo dno. Izkazalo se je okroglo listje.
 4. Držite rob s pinceto, še enkrat ogulite, pritrdite trak v ta položaj. Na eni roži naredimo 6 takih cvetnih listov.

Ustvarjanje šopeka

Ostaja, da dodate listje in sestavite izdelek:

 1. Iz zelenega traku izrežemo dolžino 8 cm, iz enega detajla pa dobimo 2 listi. Vse kar potrebujete za izdelavo 10 kosov različnih oblik. Zložite trak na polovico, obrnjeno navzgor, vodoravno.
 2. Postavili smo na diagonalno črto in narisali spajkalnik, ki je oblikoval list. Če ni spajkalnika, lahko list rezate s škarjami, držite s pinceto in ga pritrdite z vžigalnikom.
 3. En del traku bo takoj pritrjen, okrogla plošča se bo iztekla, druga pa bo zložena v oster kot, zaporedno zlaganje stranic trikotnika. Pripravite, držite s pinceto, morate obrezati in ožgati svečo.
 4. Zložite polovico treh prašnikov črne barve, nanesite lepilo na konico in se rahlo pomaknite s prsti, tako da bodo pritrjeni.
 5. Pršilce s pištolo zalijemo z enim od cvetnih listov. Del žice naj ostane zunaj, zato ga držimo. Dodajte dva cvetni lističi, ki ju držita skupaj, dokler ne oblikujemo brstiček. Potem je razporedil še 3 cvetne liste.
 6. Odrežite odvečno žico, nalepite lepilo na cvet in ga vstavite v list, ki je bil pritrjen s spajkalnikom. Naredi 5 teh cvetov.
 7. Zbiramo šopek, sprijemamo prva dva, nato pa tri drugice. Iz tega izhaja dva dela. Ne spravite jih skupaj.
 8. Dodajte preostale liste, jih pritrdite kot lepilo. Eden je postavljen med kompozicijo dveh barv, pomagaj si s pinceto in dve - na njih ob straneh.
 9. Pritrjen na sprednji del treh zbranih brstov. Na obeh straneh je še dve listi, narejena pa je cvetica tulipanov iz kanzaških trakov.

Oblikujemo lok

 1. Vzamemo bež trak in odrežemo 30 cm, ki nasmejejo konice, tvorimo lok. Šivamo, naredimo več šivov v sredini in nato zategnemo nit.
 2. Konca loka odrežemo diagonalno in jo zapremo s svečo.
 3. Na konico šopek tulipanov položimo kapljico lepila in zlepite lok.
 4. Obračamo obdelovanec in zalepimo zadnji del z obilnim lepilom, da pritrdimo magnet. Lahko se dopolni z dekorativnim trakom.
 5. Preostanek je, da postavite kroglice v sredino loka, da ga okrasite.

Tako smo naredili šopek kanzashi tulipanov. Glavni razred izdelave magnetov je konec.

Ustvarjanje pripomočka za lase

Lahko naredite kup tulipanov z elastičnim trakom in ga uporabite kot okras za lase. Barve za popke izbirajo vse, ni nujno, da so vsi rože enake.

V cvetici - 9 cvetov. Najlažji način, da bi kanzashi tulipani, kot za magnet, z uporabo iste tehnike. Latice so narejene iz traku širine 2, 5 cm, listi pa so potrebni le okrogle oblike z vdolbino za cvet. Poleg tega smo se založili z gumijastim trakom za lase in kosom klobučevine.

Master razred: kanzashi tulipani z elastiko

Ko bodo vsi cvetovi za šopek pripravljeni, vzamemo kvadratni klobuček 4 x 4 cm in odrežemo tri vogale, da naredimo »kapljico«. Zložite ga na pol in naredite dva vzporedna reza, da pritrdite elastiko. Nato damo gumo, odrežemo majhen pravokotnik filca in ga zlepimo, da zavarujemo veliko gredico. Robove pravokotnika potisnemo v reze na »padcu« in zlepite konce.

Začnemo zlezati popke enega po enega, tako da oblikujemo šopek. Na loku boste potrebovali trak dolžine 17 cm, ki ga bomo zašili na sredini in ga prilepili na obdelovanec, okrasili center s brošo ali kroglico. Po želji lahko iz tanke trakove zelene barve narežemo več manjših listov in jih dodamo sestavi, robove pa predhodno zapremo s cigaretnim vžigalnikom.

Tulipani s tehniko kanzashi se lahko uporabijo za izdelavo topiarij, cvetličnih košar, broš in drugih izdelkov. Ni jih potrebno izdelovati samo iz satenastih trakov: navadne tkanine, vinil in usnje se uporabljajo kot material za iglo. Glavna stvar - ne omejujejo domišljijo!

Vojaška oprema naredi sam iz odpadnega materiala. VzorciNaredi si sam paradižnik: zanimive idejeVzorec klobučevine je osnova za najljubšo igro ali dekorMojster razred kako narediti lotus origamiObleka v grškem slogu z lastnimi rokami. Ekspresna možnostKonopljina vrv ali ChuniObrt iz zgoščenk. Kaj narediti za CD-jeTkanje iz vrbe za začetnike korak za korakom: tehnologija, mojstrski tečaj, sheme, zanimive ideje in priporočila