FoodPro Preloader

Pletena lutka - tako igrače kot notranja oprema


Kljub raznolikosti lutk v trgovini z igračami se pogosto zgodi, da nobeden od njih ne ustreza vašemu otroku. Ampak želite kupiti točno tisto, ki jo potrebuje. Obstaja izhod iz te situacije - zvežite lutko z lastnimi rokami. Ta rešitev ne bo samo zabavna za otroka. Pletena lutka je lahko element notranje opreme kot otroška soba in dnevna soba. Takšn

Kljub raznolikosti lutk v trgovini z igračami se pogosto zgodi, da nobeden od njih ne ustreza vašemu otroku. Ampak želite kupiti točno tisto, ki jo potrebuje. Obstaja izhod iz te situacije - zvežite lutko z lastnimi rokami. Ta rešitev ne bo samo zabavna za otroka. Pletena lutka je lahko element notranje opreme kot otroška soba in dnevna soba.

Takšno delo se praviloma izvaja s kvačkanjem. Niti je najbolje uporabiti volno, ki ne pušča vlaken. Idealno bi bilo, da so enake debeline in sestave. Velikost kljuke mora ustrezati premeru navoja. Količina preje, ki je morda potrebna, je odvisna od velikosti lutke. Najprej morate izvesti vzorec. Če želite to narediti, tip 20 zraka zanke, razgrniti in pletene 10 vrstic z eno kvačkanje. Vzorec bo pomagal izračunati število niti, ki bodo šle na lutko, in določiti gostoto pletenja. Platno mora biti elastično. Če je vzorec ohlapen - morate vzeti kljuko na manjšo velikost. Če pletenje izkaže, da je preveč tesen - vzemite večji kavelj. Kot polnilo se uporablja vate, penasta guma ali sintetični začin.

Pletene lutke se začnejo z glavo. Zbere se 3 do 5 zračne zanke, ki se v slepe kolone povežejo v obroč. Nato je vezana z enojnimi kvačkami. Palice naj bodo 1, 5-2 krat večje od zračnih zank. V vsaki vrstici za raztezanje enakomerno dodajte stolpce brez nakida. Ko dosežemo sredino elementa lutke, se zanke začnejo enakomerno zmanjševati, tako da oblikujejo kroglo. Ko je glava skoraj pripravljena in ostane majhna luknja, je bolje, da jo takoj napolnimo s polnilom, potem pa bo težje. Da bi še naprej pletenje in trup, boste morali v vsaki vrsti enotno povečanje števila kvačk. Zaženi enostavno. V stolpcu spodnje vrstice izvedite dva stolpca trenutne vrstice. Za zmanjšanje - dva pol-stebra v eni gluhi zanki. Ker mora pletena lutka imeti podolgovato, ne pa okroglo telo, mora doseči zahtevan premer v izdelku, naslednjih nekaj vrstic pa se izvede brez povečanja števila palic. Vezamo ga naravnost na želeno dolžino, zmanjšamo premer, napolnimo telo z vato in ga dokončamo, pletimo zadnjih 3-5 pol-stebrov z enim stolpcem.

Zdaj morate izvesti roke in noge lutke. Prilegajo enakemu principu kot glava s trupom. Po tem so vsi elementi pritrjeni s skritimi šivi. Oči, nos, usta vezena na obrazu. Potrebna dolžina las za lutko se izreže in fiksira. Privezati jih je treba na stebre na vrhu in zadnjem delu glave. Pletena lutka pripravljena. Zdaj morate ustvariti oblačila za njo. Pletenje za lutke je izjemno v tem, da ga lahko naredimo s kvačkanjem in pletenjem. Oblačila se lahko pletijo iz vseh navojev. Izdelava takšnih majhnih predmetov ne traja veliko časa. Tie doll oblačila za vse letne čase, da se bolje ujemajo resničnost. To bo otroku omogočilo, da med igro spremeni igračo, razvije gibljivost prstov in hkrati uči svet.

Kot že omenjeno, lahko pletena lutka okrasi notranjost sobe. Lahko je tudi igrača v obliki risanih likov: miš, mladiček, mačka, lisica, krokodil in celo cheburashka. Da bi okrasili dnevno sobo, lahko povežete ne le lutko ali žival. Soba lahko okrasite s kvačkanim cvetjem. Velike pletene lutke lahko namestite na kavč in po potrebi uporabite kot vzglavnike.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami