FoodPro Preloader

Počitnice, večer, družina, ampak za otroka ... loto!


Prihaja čas za dolge zimske večere v družinskem krogu. Čas novoletnih praznikov, srečanja okoli mize za praznike in ne samo. Ker gre za počitniško obdobje, se veliko staršev zanima za vprašanje, kako naj zasedejo svojega otroka in po možnosti s koristmi za duševni razvoj. V digitalni dobi je pomembnejša kot kdaj koli prej. Še manj la

Prihaja čas za dolge zimske večere v družinskem krogu. Čas novoletnih praznikov, srečanja okoli mize za praznike in ne samo. Ker gre za počitniško obdobje, se veliko staršev zanima za vprašanje, kako naj zasedejo svojega otroka in po možnosti s koristmi za duševni razvoj. V digitalni dobi je pomembnejša kot kdaj koli prej. Še manj lahko ujamete otroka branje in pogosteje - na monitorju telefona, računalnika, televizije.

Omeniti velja, da so današnji otroci drugačni od naših sodobnikov do vsega, vse do temperamenta. In to zelo otežuje iskanje dejavnosti, ki bodo navdušile mlajšo generacijo. In to vprašanje je pomembno pri otrocih različnih starosti.

Pogovorimo se o najmanjšem

Mlajši otrok je bolj dovzeten za učenje in vse novo. Morda zato britanski znanstveniki močno priporočajo razvoj otrok iz maternice: dajo klasično glasbo, govorijo, pojejo in berejo - da bi razvili mentalne sposobnosti, aktivirali možgansko aktivnost. Z drugimi besedami - pripraviti otroka za prihod na ta svet.

Nato se starši soočajo s težko nalogo, da mladega raziskovalca spoznajo z zunanjim svetom in mu omogočijo, da pozna vse njegove značilnosti.

Prva leta otrokovega življenja so najpomembnejša in intenzivnejša. To je poznavanje vizualnega dela, taktilnih občutkov, prvih besed, korakov.

Da otroku pomagate odpreti celo vrsto občutkov, uporabite različne predmete.

Trg za izdelke za otroke je zelo obsežen.

Zadovoljila bo zahteve vsakega potrošnika. Vendar pa obstajajo osnovne igrače, ki se sčasoma spreminjajo, ne da bi izgubile svojo funkcionalnost. Na primer, igra loto za otroke.

Ko ta stavek sliši, se v glavi naenkrat pojavi podoba lesenih sodov, platnenih vrečk in papirnatih kartic s kovanci. Toda ustvarjalni razvijalci, če lahko pokličete psihologe in vzgojitelje, ki so že leta izmišljali zanimive načine za zasedbo otrok, so šli še dlje in izumili otroško loto. Tako so igro iger na srečo XVI. Stoletja spremenili v razvojni poklic.

Obstaja veliko vrst loto za otroka

To je loto s podobo skupin predmetov ("Sesalci", "Žuželke", "Živali", "Ptice", "Zelenjava", "Sadje"), z obarvanimi geometrijskimi osebnostmi, abecednim, tujim jezikom, digitalnim. Takšna igra omogoča otrokom, da se lažje učijo in si zapomnijo nove stvari, kar pomeni, da jih bolje prilagodijo svojemu prihodnjem življenju v družbi.

Na koncu je:

Vsak igralec ima glavno sliko (fotografijo živali v kletki zoo, parcelo iz pravljice, podvodni svet ...) in kartice manjšega formata, na katerih lahko najdete del celotne podobe.

Število igralcev je lahko 2 ali 6-8 oseb. Kartice je treba premešati in položiti na mizo. Lahko pa jih zavržete v vrečko ali klobuk. Eden od igralcev izvleče kartico in pokaže prisotne. Tisti, ki ji je všeč, jo pripelje do nje. Igra se nadaljuje, dokler eden od igralcev ne napolni celotne slike.

Prednost razvoja loto za otroke

Sestavlja ga dejstvo, da je igra idealna za skupinske dejavnosti, na primer v vrtcu. Toda doma, v družinskem krogu, bo zanimivo tudi preživeti čas za podobne dejavnosti.

Lotto za otroka, odvisno od njegove raznolikosti, bo pomagal vzpostaviti stik, razvil vztrajnost, logično razmišljanje, pogled, spomin, fine motorične sposobnosti.

Optimalna starost za igranje loto je 3 leta. Lahko pa začnete že prej, eno leto in pol, če otrok izrazi zanimanje in vas posnema. Konec koncev je najboljši trening v obliki igre.

Toda loto za otroka ni potrebno pridobiti. Odvisno od interesov vašega otroka, lahko to storite sami. Postopek ustvarjanja loto za otroke z lastnimi rokami se lahko spremeni tudi v poučno igro.

Obstaja veliko tem za domače loto.

To so lahko:

  • Božična tema (ali kateri koli drug praznik);
  • mavrične barve, letni časi, oblačila;
  • umetniška dela, čudesa sveta, vsakdanji predmeti;
  • prevoz, poklic, prosto živeče živali, dinozavri;
  • zelenjava, sadje.

Na splošno, vse, kar bi lahko zanimalo malo poznavalca.

Lahko se lotite tudi loto z nalogami, v katerih kartice ustrezajo, na primer, drevesom, čipi pa ustrezajo sadju. Na primer: kartica - jablana, čipi - limona, jabolko, borov krožnik, ananas itd. Za preučevanje abecede lahko izberete črko, ki se začne s to črko (npr. »A« - lubenica). Za razvoj obzorij, izrežite iz revije slike avtomobilov in ločeno ikone iz njihovih imen, in predlagajo, da jih otrok sam prepozna. Dekleta ponujajo podobno možnost v obliki lutk iz različnih obdobij. Podpiśemo leto in razdelimo naloge, da poveżemo sliko za vsako sliko z datumom.

S številkami lahko pobirate slike s pikami, palicami, številkami v ustrezni količini. Na splošno so razlike - masa.

Prišli smo do klasičnega zaključka, da je vse, kar je novo, pozabljeno. No, ali spremenjeno. Torej, tudi zunaj okna in v dobi digitalne tehnologije, je vedno prostor za družinske večere, ustvarjalnost, kohezijo in duševni razvoj. Naučite otroke zabavno. Razredi z lotom za otroka so odličen način za zbiranje najbližjih na prijeten zimski večer.