FoodPro Preloader

Zračni označevalci: kako pripraviti? Ideje za ustvarjalnost


Ustvarjalna dejavnost je nepogrešljiv pogoj za skladen razvoj vsakega otroka. Risanje je eden od glavnih vidikov izražanja otrok. Postane orodje za komuniciranje karapuza, odsev njegovega sveta. Ko so risarske spretnosti še vedno zelo majhne, ​​otrok ne more mojstrsko uporabiti ostrine in prilagoditi pritiska svinčnika, čevlji s čopičem pridejo v pomoč začetnemu umetniku. Svetle in l

Ustvarjalna dejavnost je nepogrešljiv pogoj za skladen razvoj vsakega otroka. Risanje je eden od glavnih vidikov izražanja otrok. Postane orodje za komuniciranje karapuza, odsev njegovega sveta. Ko so risarske spretnosti še vedno zelo majhne, ​​otrok ne more mojstrsko uporabiti ostrine in prilagoditi pritiska svinčnika, čevlji s čopičem pridejo v pomoč začetnemu umetniku. Svetle in lahke bodo pomagale utelešati idejo otroka. Danes pa vam želim povedati ne o običajnih, klasičnih označevalcih, temveč o zelo nenavadnih zračnih možnostih.

Nič ne bo zmožno spodbuditi starša in otroka, da se skupaj ukvarjata z ustvarjalnim delom, kot je slabo vreme na prostem dnevu. Vendar se zračne pisala uporabljajo ne samo v deževnih vikendih, temveč tudi v sončnih dneh. Odprejo neskončne možnosti za uresničitev najbolj drznih idej. V tem članku boste izvedeli, kaj so označevalci zraka in kako jih uporabljati. Poleg tega boste tukaj našli foto ideje za ustvarjalnost.

Za kaj so zanimivi?

Ta vrsta označevalcev je zanimiva, ker s pomočjo njih ne boste mogli risati v običajnem pomenu besede. Risbe z zračnimi flomastri so upodobljene s črnilom na papir. Potrebno ga je razstreliti z razdalje približno 8-10 mm. Tako se boste zabavali z bleščicami in madeži različnih barv.

V kateri starosti lahko narišete takšne oznake?

Priporočena starost, navedena na embalaži, je od 4 do 5 let. Vendar, če je vaš dojenček je malo mlajši, vendar ste prepričani, da je že mogoče zaupati zračni označevalci brez poškodb ozadje in okoliških predmetov, nato pa bo otrok z veseljem ustvarite s pomočjo čarobne cevi barve. Z njihovo pomočjo bo ustvaril resnično nenavadne in izvirne mojstrovine.

Kako pripraviti z zračnimi označevalci?

Vsak marker za zrak je enak. V notranjosti je barva. Poleg tega ima dve kapici: prozorno in barvno. Ko so zračne pečice v zaprtem stanju, jih barvni pokrov ščiti pred izsušitvijo. Da bi pripravili nenavaden marker za risanje, morate le zamenjati kape. In lahko udarec!

Zračni markerji so material za večkratno uporabo za ustvarjalnost. Pred vsako uporabo jih je treba zbrati in po njeni uporabi. Vendar pa je to tako preprosto, da tudi vaš dojenček ne bo imel težav! Vključeni so zračni označevalci s šablono. Vendar pa je najbolje, da najprej poskusite z otrokom slikati kot običajno - brez njih, da se bo otrok navadil na nov material. Poleg tega z ustvarjanjem v prostem načinu lahko ustvarite zelo lepo ozadje za aplikacijo. Nato lahko že uporabljate šablone.

Ideja za ustvarjalnost

Poiščite vse preproste črno-bele slike, jih natisnite, jih izrežite in jih uporabite kot šablono. V procesu risanja lahko uporabite eno ali več barv: za to morate pihati na istem območju slike, najprej preko enega markerja, nato pa skozi drugega. Nato dobite čudovito mešanico barvitega razpršila. Da bi nadzorovali in prilagodili nasičenost in intenzivnost barve, lahko pihamo šibkejši ali močnejši, dvignemo peresnik nad ali spodaj pod papir, na nekaterih mestih ga zadržimo dlje. Barvni premaz lahko naredite bolj občutljiv in zamegljen ali bolj gost in enakomeren. Vse je odvisno od vaše potrpežljivosti in fantazije!

Z zračnimi označevalci lahko pokažete svoje ustvarjalne sposobnosti in eksperimentirate s končnim rezultatom, če je na primer pri slikanju del vzorca zaprt s koščkom papirja, lahko ga narišete z rahlo mokrim čopičem ali pa uporabite koščke čipke ali pletenice kot šablono. Podobno se pridobijo izvirna ozadja za prijave in razglednice. Lahko dodate na risbo, ki je pridobljena z uporabo označevalcev zraka, drugih materialov: akvarel, gvaš, barvni svinčniki. Lahko uporabite barvni papir, bleščice, barvni trak in druge materiale.

Zračni označevalci in govorna gimnastika

Ena od glavnih prednosti tega materiala za otroško ustvarjalnost je njegov koristen učinek na otrokov govorni aparat. Če se otrok redno vleče s kemičnimi svinčniki, lahko bistveno okrepi artikulacijske mišice, se nauči bolje upravljati z njimi. Pripravila bo tudi podlago za čisto izgovorjavo zvoka. Starši lahko tako zanimivo in kreativno vadbo dopolnijo tradicionalno artikulacijsko gimnastiko.

Kljub starostni omejitvi lahko te oznake priporočamo tistim otrokom, ki se še vedno učijo govoriti. V tem primeru mora lekcija nujno potekati pod nadzorom odraslih. Starejši otroci, ki uporabljajo zračne flomastre, bodo lahko izboljšali diktacijske in govorne sposobnosti.

Kako narediti lestenec iz niti z lastnimi rokami: mojstrski razredS svojimi rokami naredimo magnet na hladilniku.  Tri zanimive možnosti za to dodatno opremoMartinichka to naredite sami iz prejeKako vezati klobuk za novorojenčka.  Navodila in nasvetiCrochet letna bluza - elegantna in udobnaMojstrski tečaj, kako narediti origami 8. marca z lastnimi rokamiIzbira obleke za jesenske počitnice: Lesovičkina nošaKako hitro in enostavno šivati ​​krilo z elastiko?