FoodPro Preloader

Snud v enem obratu napere: velikost, vzorec in širina


Že vrsto let modne ženske in modne mojstre po vsem svetu raje ogrejejo s tako elegantnim dodatkom, kot je Lt. Razlika od običajnega šala je v tem, da je ni treba vezati, konci čevljev pa sta povezani v en topel in prijeten prstan. To ne pomeni, da ni možnosti za eksperimentiranje, tak šal ima veliko možnosti, kako ga nositi. Lahko

Že vrsto let modne ženske in modne mojstre po vsem svetu raje ogrejejo s tako elegantnim dodatkom, kot je Lt. Razlika od običajnega šala je v tem, da je ni treba vezati, konci čevljev pa sta povezani v en topel in prijeten prstan. To ne pomeni, da ni možnosti za eksperimentiranje, tak šal ima veliko možnosti, kako ga nositi. Lahko zamenja kapuco, ogrinjalo na ramenih, ga lahko tesno ovijete okoli vratu ali pa s tem ustvarite modno priložnostno podobo.

Snood lahko kupite v kateri koli trgovini kot množično proizvodnjo in luksuzni segment, vendar veliko lepše ustvarite dodatke z lastnimi rokami. Takšne stvari so vedno edinstvene, popolne za vas v barvi in ​​velikosti. Z nastopom hladnega vremena, je čas, da ugotovite, kako vezati Loose v enem obratu z iglami, in ne samo.

Ledni modeli

Šali so razdeljeni ne le v svetlobo za izven sezone, ampak tudi toplo za zimo, pa tudi dolgi in kratki, ozki in široki. Ena zanka (Single Loop), ali LIC v enem obratu, pletene ali kvačkane pletene zelo hitro, je priročno, da ga nosite, ker vam ni treba zaviti okoli vratu. Tak šal izgleda kot cev, pokriva celoten vrat. Nekateri modeli lahko celo nosite na glavi namesto naglavne rute ali kapuco, so širši.

Obstajajo tudi daljši snoods, da lahko ovijete okoli vratu ali večkrat. Preveč dolgi šali niso zelo udobni za nošenje, izgledajo okorno. Mere igel v dveh obratih so običajno 90-100 cm.

Različne sheme vzorcev za šale vam omogoča, da ustvarite edinstveno dodatno opremo. To je lahko občutljiva čipka, in groba "grunge" pletenina, vse je odvisno od vaših želja in osebnega sloga.

Katero prejo izbrati?

Če ste plesti šal za pomlad ali zgodaj jeseni, lahko bombažna preja je idealna možnost, v kombinaciji z akril. Ni tako topla kot volna in v sobi ne boste vroči. Poleg tega je naravno, ne draži občutljivo kožo in ne povzroča srbenje.

Pozimi ne morete brez toplega volnenega dodatka. Res je, da je naravna volna lahko bodeča, zato izberite prejo mešane sestave, na primer volno + akril ali moher + akril. Najbolj prijetne vrste preje za nošenje: občutljiv otroški moher, alpaka, merino, angora, kašmir.

Pletene igle pletenine

Ko se odločite za vrsto preje, izberite igle za pletenje. Kakšno orodje, da se odločite za vezanje LIC v enem obratu z iglami? Za delo lahko uporabite tako preproste ravne igle kot krožne. V prvem primeru je treba konce čevlja speti ali združiti s kavljem, v drugem primeru pletenje poteka v krogu in proizvod se dobi brez šivov.

Debelina igel, izberite na podlagi priporočil za izbrano prejo. Toda če želite, da je šal mehkejši in bolj krhek, vzemite igle za pletenje eno ali dve debelejši od priporočenih. Enak nasvet lahko dobite tudi, če je dodatna oprema iz moherja.

Material za igle, izbirajte med svojimi željami: plastika, kovina ali bambus. Glavna stvar je, da so ravne in nimajo nobenih zank. V krožnih igel poskrbite, da je kabel trdno pritrjen na dno napere, in sklep je bil močan brez vrzeli, drugače preje puffs ni mogoče izogniti.

Kako izbrati velikost šala?

Širina čevlja v dveh obratih igel je običajno od 30 do 50 cm, večja velikost pa je primerna za šal v enem obratu. Takšne sanje se lahko položijo na glavo, zamenjale bodo kapo ali kapuco. Ta dodatek izgleda zelo ženstveno in ne pokvari las. Izberite visoko kakovostno naravno prejo, da las ne poškodujete in elektrificirate.

Bolje je, da ni dolgega in kratkega šala preozek, saj se ne bo dobro zaprl in ogrel vratu.

Shema pletenje dolg šal

Najbolj idealna zasnova za dolg spanec je obojestranski, ki na obeh straneh izgleda lepo. Če je notranjost slike grd, je treba dodatno opremo trajno popraviti, tako da notranjost ni vidna. Lepo videti "biser" vzorec, kot tudi skoraj vse vrste gum - angleški, francoski, poljski. Slednje izgleda najbolj izvirno.

Kako vezati LIC v dveh obratih pletenje poljske gume? Da bi dobili šal 100 cm dolgo, tip na krožne igle od 60 do 80 zank (odvisno od debeline preje) in pridružite pletenje v obroč. Rapportna risba je 4 zank, tako da mora biti število izbranih zank večkratnik 4.

 • V prvi vrsti izmenjujemo tri sprednje zanke in eno žuborenje.
 • V drugem smo plesti dve obrazi, nato eno žuborenje in eno obrazno zanko.
 • Tretja vrstica ponavlja prvo.
 • Četrti je enak drugemu.

Pletene po tej shemi, dokler dimenzije jeza z napere v dveh obratih doseže želeno glede na vašo idejo, idealno 40-50 cm.

Pletenje vzorec kratek šal

Snood v enem obratu z iglami lahko povežemo s čudovitim vzorcem. Napačna stran izdelka ne bo vidna, zato dvosmernost vzorca ni bistvena. Idealna dolžina takega šala je 50-60 cm.

Openwork vzorci so najbolje plesti iz preje srednje debeline, približno 300 m na 100 g.Tudi za delo potrebujemo okrogle pletilne igle (št. 4-4.5) primerne za prejo in zanko vzorec z igle za pletenje. Dve vrsti bo na šal ali eno, za openwork ni pomembno, takšni vzorci videti lepo na poljubno dolžino šal.

Skladnost tega vzorca je 15 zank za 16 vrstic. Ker pletenje poteka v krogu, se vsaka vrstica sheme bere od desne proti levi.

 • V igle vnesite število zank, ki so večkratniki 15, na primer 165.
 • V prvi vrstici morate plesti dve Žuborenje zank, enajst obraznih zank, tri zanke z naklonom na levo, nakid, obrazno zanko, nakid. Taka pot nadaljujemo do konca serije.
 • Drugi in vse poznejše celo vrvice pletemo po vzorcu.
 • Začnemo tretjo vrstico z dvema žuborenjima zankama, nato s sedmimi obraznimi zankami, tremi z naklonom na desno, LP, kapo, PL, N, LP.
 • V peti vrstici smo plesti dve PI, pet LP, tri zank z naklonom na desno, dve LP, N, LP, N, 2 LP, 2 PI.
 • Začnemo tudi sedmo vrstico z 2 PI, nato 3 LP, 3 zank z naklonom v desno, 3 LP, N, 1 LP, H, 3 LP, 2 PI.
 • Deveti štart z 2 IR, H, 1 PL, N, 3 P z naklonom na levo, 9 PL.
 • V enajsti vrsti pletenina 2 PI, 1 PL, N, PL, N, PL, 3 P z vklj. levo, 7 lp.
 • Začnemo trinajsto z 2 PI, nato 2 LP, N, LP, N, 2 LP, 3 P z vklj. levo, 5 lp.
 • Petnajsto pleteno 2 PI, 3 LP, N, LP, N, 3 P z vklj. levo, 3 lp.

Nadaljujte s tem vzorcem na želeno širino.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami? Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje. Možnosti