FoodPro Preloader

Košarica stožcev: master-razred po korakih


V zadnjih letih postajajo izdelki iz naravnih sestavin vse bolj priljubljeni. In to ne velja le za dekorativne predmete, temveč tudi praktično. Tako lahko košaro stožcev je odlična dekoracija notranjosti dnevne sobe, kuhinje ali jedilnice in priročna embalaža za prevoz sadja, zelenjave, cvetja. Res j

V zadnjih letih postajajo izdelki iz naravnih sestavin vse bolj priljubljeni. In to ne velja le za dekorativne predmete, temveč tudi praktično. Tako lahko košaro stožcev je odlična dekoracija notranjosti dnevne sobe, kuhinje ali jedilnice in priročna embalaža za prevoz sadja, zelenjave, cvetja. Res je, da tehnika izdelave vsake od teh košar ima svoje značilnosti.

Dekorativna košarica stožcev

Vsaka hostesa želi, da je njen dom prijeten in poseben. Zato skuša notranjosti dnevne sobe, kuhinje, spalnice in celo hodnika dati edinstven slog, z uporabo starinskih svetilk, originalnih okvirjev za fotografije, elegantnih cvetličnih lončkov in drugih nenavadnih stvari. Vendar pa je najbolj nenavaden videz prostora, okrašena z domačimi predmeti, vključno s slikami, ikebana, vezenine, kot tudi vse vrste koristnih predmetov za izdelavo katerih se uporabljajo različne darove narave.

Skoraj vsaka sodobna odrasla ženska, ko je bila otrok, je oblikovala aplikacije, različne živali in celo celotne kompozicije, pri čemer je uporabila materiale, ki so bili samostojno zbrani na ulici (kostanj, žir, listi itd.). Torej, zakaj se tega še ne spomnite in ne naredite takega?! Odlična možnost bi lahko bila košara stožcev, ki bi jo naredili z lastnimi rokami. Seveda ne morete uporabiti takšne stvari za praktične namene, toda z namestitvijo v jedilnico lahko varno postavite krožnik sadja na dno in lonček cvetja v dnevni sobi. No, verjetno ni smiselno govoriti o izvirnosti take košarice!

Potrebni materiali

Stožci, žice (debele in tanke), lepilo za vroče taljenje - ti materiali so dovolj za izdelavo velike košare storžkov. Master razred za svojo proizvodnjo bo sestavljen iz več faz. To so priprava materialov, izdelava podlage, dna, ročaj in povezava vseh delov skupaj. V zadnji fazi je košara lahko okrašena z rožami, rumenimi listi, šminkami, serpentinami, trakovi in ​​številnimi drugimi dekorativnimi elementi.

Število borovcev, potrebnih za delo, je odvisno od velikosti prihodnje košare - od 50 do celo 200-300. Še posebej izvirna bo izgledala kot košarica stožcev, če bo za njeno izdelavo uporabljala odprte in zaprte elemente. Vendar je treba upoštevati, da se lahko pod vplivom toplote, ki je značilna za stanovanjske prostore, odprejo zaprti stožci, kar je za končni izdelek nezaželeno. Da bi se izognili tej možnosti, jih je treba najprej prekriti s tekočo raztopino lepila za les. To ne bo samo popravilo zaprtih tehtnic, temveč jim bo dalo tudi nekaj sijaja.

Zgradite osnove košarice korak za korakom

Povezovanje v krog je najlažji način, s katerim je mogoče izdelati košaro stožcev. Korak za korakom jih morate povezati, dokler krog ni tako velik, kot želite videti končno košaro. V ta namen se uporabi tanka žica, ki jo je treba zavrteti okoli vsakega gumba v krogu. Zaželeno je, da je žica rjava, potem ne bo izstopala in pokvarila videz končnega izdelka.

Podobne kroge je treba zbrati tako visoko, kot bi moralo biti vaše ustvarjanje. Poleg tega se mora vsak nadaljnji obroč v primerjavi s predhodnim nekoliko zmanjšati. Ko so vsi krogi sestavljeni, jih je potrebno povezati s pomočjo vročega lepila.

Oblikovanje dna

Kot dno lahko uporabite debelo kartonasto izrezano obliko in velikost kartona ali vezanega lesa. Če pa boste porabili malo časa, boste lahko dosegli, da bo košarica v celoti sestavljena iz stožcev, vključno z dnom. Če želite to narediti, morate vzeti 6 elementov približno enake velikosti in jih združiti s tanko žico in lepilom v "cvet". Če je košara smrekovih stožcev večjega premera, je treba obstoječemu »cvetju« na stičišču vsakega od obeh »listov« dodati še en element. In tako naprej, dokler premer cvetja ne doseže želene velikosti.

Izdelava ročaja za košaro

Ročaj je del, s katerim bo košarica stožčkov videti popolna. Potreben je mojstrski tečaj za izdelavo tega dela, ki ne le trdno drži, temveč je tudi lep. Torej, za izdelavo omenjenih delov košare je treba pritrditi na stožci na debelo žico, z uporabo tanke. Za to potrebujete 8-10 stožcev. Postaviti jih je treba v polkrog. Da bi bil ročaj bolj originalen, je treba ko je sestavljen, stožci obrniti z luskami, nato pa eno ali drugo.

Povezovalni deli dekorativne košare

Torej, vsi trije glavni deli košare so pripravljeni, ostaja samo, da jih kombinirate, če želite, da jih okrasite in si lahko ogledate uporabo tega originalnega pohištva. Dno na dnu stranic je mogoče pritrditi z lepilom za vroče taljenje. Najboljše je, da ročaj povežete z dnom z dvema sredstvima hkrati - žico in lepilo. V tem primeru je nemogoče nemarno kršiti celovitost izdelka.

Končna košarica storžkov bo še bolj zanimiva, če jo okrasite z umetnimi ali suhimi cvetovi, sadjem, listi, uporabite lahko tudi trakove, kroglice in druge dekorativne predmete ali lak. Zelo izvirno, lahko poskrbi košarico stožci na predvečer novega leta. Če želite to narediti, uporabite tinsel, božični okraski, snežinke in druge lastnosti tega počitnice. In to posodo lahko napolnimo z mandarinami, ki jih ljubi vsak od otroštva.

Praktična košarica

Dekorativna košarica - to je zagotovo odličen način za dopolnitev notranjosti hiše, ampak kaj o neposrednem namenu tega zabojnika - to je prenos sadja, cvetja, zelenjave in še veliko več, kar zahteva skrbno ravnanje. Seveda, za ta namen lahko uporabite običajno pleteno košaro, vendar se boste strinjali, da bo veliko bolj prijetno uporabljati svojo nenavadno različico, za izdelavo katere so bili uporabljeni stožci.

Zamislite si, koliko pozornosti boste pritegnili, če greste s takšno obrtjo, na primer na trg ali v gozd za piknik! In medtem ko je v njej, lahko skrbno dal vse, kar potrebujete. Torej, ko ste porabili malo časa za zbiranje materialov in izdelavo košare, boste dobili hkrati priročno, praktično in lepo stvar za gospodinjstvo.

Priprava materialov

Torej, če vam je ideja všeč, in ste se spraševali, kako narediti košaro storži s svojimi rokami, potem je čas, da začnete pripravljati materiale. Potrebno je najti leseno škatlo takšne velikosti, kot bi jo radi videli v prihodnji košari. Lahko je kvadratna ali pravokotna, z visokimi stenami ali nizko. Vse je odvisno samo od vaših želja, saj za nadaljnje delo ni popolnoma drugače.

Zdaj pa udarci. Idealno bi bilo, da so različnih velikosti, kot tudi zaprte in odprte, kar daje izvirnost končnemu izdelku. Število storžkov je odvisno od velikosti prihodnje košare, v vsakem primeru pa je bolje, da se jih založi v velikih količinah. Poleg tega potrebujete lepilo za vroče taljenje in trto (premera približno 2 cm).

Če želite dobiti še bolj nenavadno košarico, lahko vnaprej spremenite barvo stožcev in jih uporabite v kombinaciji z elementi naravne barve. Če želite spremeniti odtenek storžkov, ga namestite za 7-9 ur v belilo. To bo povzročilo izgubo naravne barve, vendar se bo tehtnica med tem postopkom zaprla in če želite, da so nekatere od njih odprte, jih morate posušiti v pečici ali na vročem akumulatorju.

Zgradite košaro za praktične namene

Ta košarica stožcev je korak za korakom, kot sledi.

V leseno škatlo naj bi trdno pritrdili trto. Lahko uporabite za te nohte, trdne žice, velike sponke - glavna stvar je, da je bil ročaj prihodnje košare varno pritrjen.

Nadalje je treba zunanje stene škatle po obodu prilepiti s stožci. Pomembno je, da se spomnite, da se izmenjujete med velikimi in majhnimi, odprtimi in zaprtimi, svetli in temni. Treba je omeniti, da dno ni potrebno, da se lepilo, saj elementi ne bodo tam. Ko je košara storžkov popolnoma pripravljena, ji je treba dati dovolj časa, da se posuši. Po tem se lahko uporabi po lastni presoji.

Če v bližini rastejo borovci, poskrbite, da boste vzeli čas in izdelali obrt iz stožcev. Košara je le eden od mnogih možnih okrasnih predmetov, ki jih lahko hitro in s prisotnostjo odpadnih materialov s svojimi rokami. In uporaba takšnih nenavadnih stvari bo vedno!