FoodPro Preloader

Kako šivati ​​klobuk iz pletenin: vzorec, opis


Danes, obrt, bolj kot kdajkoli prej, v ceni. In to je precej logično, saj lahko ekskluzivne stvari, ustvarjene v enem izvodu, poudarijo individualnost in slog njihovega lastnika. Morda so najenostavnejši izdelki pokrivala. Gre za to, kako šivati ​​klobuk iz pletenin in bo obravnavano v tem članku. Tu se

Danes, obrt, bolj kot kdajkoli prej, v ceni. In to je precej logično, saj lahko ekskluzivne stvari, ustvarjene v enem izvodu, poudarijo individualnost in slog njihovega lastnika. Morda so najenostavnejši izdelki pokrivala. Gre za to, kako šivati ​​klobuk iz pletenin in bo obravnavano v tem članku. Tu se bodo šteli za najbolj preproste, a hkrati zanimive modele in dekor za klobuke. Ta članek bo obravnaval tudi možnosti za izdelavo vzorcev klobukov iz pletenin, ki jih uporabljajo mojstri ročnega dela.

Material kapa

Pletenina je vrsta tkanine, ki se dobro raztegne in ima določeno tkanje niti, ki spominja na ročno pletenje. To je stvar, ki je idealna za šivanje kape. Vendar pa je treba omeniti, da je pletenino mogoče izolirati in imeti gumijasto ali čopasto kupo in, nasprotno, biti lahko tanek in hladen na otip. Izbrati je treba material za proizvod, pri čemer je treba upoštevati letni čas, za katerega je namenjen. Torej, kako šivati ​​klobuk iz pletenin?

Vzorec - osnova izdelka

Šivanje vsega se začne z merjenjem in gradnjo vzorca na papirju. Za šivanje pletenin je potreben tudi vzorec. Za njegovo gradnjo je potrebno izmeriti obseg glave in višino od sredine čela do krone. Na podlagi teh vrednosti bo izdelana predloga izdelka. Torej narišite pravokotnik na papirju s stranicami, ki so enake višini glave in 1/2 velikosti. V zgornjem delu šablone narišite vdolbine, ki bodo zagotovile popolno prileganje izdelka. Če želite to narediti, na obeh straneh pravokotnika na črte, ki je enaka višini glave, rahlo zaokrožite črte do sredine. V središču vzorca narišite tudi majhen podolgovat trikotnik s strogo navzdol. Nato se šablona reže in se lahko uporabi za šivanje izdelka.

Kapa z reverjem

Kako šivati ​​klobuk iz majice z majhnim Riverom? Obstajata dve možnosti za šivanje podobnega pokrivala: pokrovček z enodelnim pokrovčkom in šivalnim trakom. Oglejmo si podrobneje, kako šivati ​​takšno kapico.

Možnost 1

Za prvo možnost je potrebna zadostna višina tkanine, ker je del za pokrovček izrezan iz enega kosa tkanine. Tkanina je prepognjena na pol, upoštevajoč smer navoja pletenine, nanesen je papirni vzorec in postavljen tako, da je pod spodnjo črto slepega tkanine prosti tkanine širine 3-4 cm za bodočo manšeto. V splošnem vzorci pletenih klobukov ne predstavljajo nič zapletenega, vendar morate dele šivati ​​na poseben način. Šiv lahko položite na šivalni stroj in na overlock. Detajl pokrovčka je prepognjen s sprednjo stranjo, z dolgim ​​rezom pa je šivano, nato pa je izdelek obrnjen navzven in, ko je združil manjše pikado, je prišit na napačno stran.

Možnost 2. \ T

Za šivanje kape z obračalno desko ni potrebna velika količina tkanine. Če želite ustvariti takšen izdelek, lahko uporabite tudi pletene kosmiče, ki med seboj združujejo zanimive vzorce. Kako šivati ​​klobuk pletenin, vzorec katerega ima rezalno palico?

Najprej morate izdelati glavno risbo s standardnimi meritvami. Glede na to, kakšna gostota mora biti izdelek, se iz tkanine izrežeta dva ali štirje deli, za rever pa je potrebno izrezati pravokotnik širine 8-10 cm in dolžino, ki je enaka obsegu glave. Prvič, delajte z glavnimi deli, šivajte najdaljši rez in zavijte krono. Po prehodu na pritachivaniyu letvice. Prišeta je na kratke stranice in podvojena z napačno stranjo navznoter. Nato se oba sloja kombinirajo, da se povežejo, da se palica vstavi v pokrovček, in se šivajo deli. Rever se obrne v notranjost izdelka in zgrabi na več mestih.

Kape z ušesi

Nič ni lažjega kot samostojno šivanje klobuka iz pletenin, katerega vzorec je tudi zelo lahek. Tudi neizkušena obrtnica se bo spoprijela s to nalogo. In če je izdelek namenjen za otroka, potem luštna ušesa bodo odličen dekor za takšen klobuk. Težave, ki jih takšne podrobnosti ne bi smele povzročiti. Za to so iz tkanine izrezani štirje deli ustrezne oblike, ki so sešiti in zviti v parih, nato pa se praznine vstavijo v šive puščice na vrhu pokrovčka. Prav tako lahko šivate klobuk iz pletenin, katerega vzorec ima podolgovate dele za strune pod brado. Podrobnosti tega izdelka so izdelane tudi po glavni risbi.

Pokrov na estrih

Morda je najenostavnejši pokrovček v predstavi mogoče obravnavati kot enojni ščitnik s kravato na kroni. Kako šivati ​​klobuk iz pletenin, raztegnejo v obliki cvet na vrhu? Ne more biti nič lažje! Za tak izdelek, boste potrebovali košček snovi, enako po širini do obsega glave in po dolžini - višino od sredine čela do krone + 8 cm za rob dna in sklop na vrhu pokrivala. Tkanina je prepognjena s spuščeno stranjo navzdol in stranskim šivom.

Po obračanju dna izdelka in šivanju, nadaljujte z delom na vrhu pokrovčka. Prvič, robovi pletenin so obdelani s overlock, poševno pečeno ali preprosto obrobljeni ali kvačkani, nato pa se umaknite z roba 5 cm, raztegnite trak s šivom in ga zategnite. Vsa kapa s cvetličnim trakom je pripravljena! Ta izdelek je zelo primerna strune v obliki pletenice, tkane iz pletilne preje ali mavričnih vrvic.

Dekorativni dizajn izdelka

Tudi najpreprostejši šivalni izdelek bo izgledal odlično, če ga boste dopolnili z izvirnimi okraski. Vzorci otroških klobukov iz pletenin so lahko najenostavnejši, z ustrezno uporabo nakita pa se bo glavica spremenila in bo videti zelo zanimivo.

Na primer, preprost pokrovček z reverjem bo postal originalen, če bo na strani pritrjen velik tekstilni cvet kontrastne barve. Če je izdelek narejen iz temne tkanine, bo aplikacija iz kamenčkov ali kroglic na njej harmonično izgledala.

Toda na kapicah z ušesi bi bile primerne podrobnosti, kot so usta, nos in oči, ki v celoti dopolnjujejo podobo medvedka ali mačke. Pogosto na takih izdelkih za dekleta, okoli ene od ušes, je lep trak.

Za fante lahko izberete tudi lepo dekoracijo za pokrivala. To so lahko različne črte in nalepke z vašimi najljubšimi liki iz risank ali napisi.

Caps z manšete in brez njih iz črtastih tkanin videti precej zanimivo, in, kot pravilo, tak izdelek ne zahteva dodatnih dekorativnih elementov na vse, ker brez njih bo videti izvirno.

Kape za vsako sezono

Če vemo, kako šivati ​​klobuk iz pletenin, katerega vzorec je enostavno zgrajen po zgoraj opisani metodi, lahko ustvarite celo zbirko ekskluzivnih klobukov za vsak okus in sezono. Glavna stvar - samo izberite gostoto materiala.

Zimske klobuke lahko izdelate s krzneno oblogo, vendar pa s tako gosto tkanino dodajte nekaj centimetrov prostornine glave, da se izdelek prosto prilega.

Za poletne klobuke morate izbrati tkanine z visoko vsebnostjo bombaža, ta material pa vam bo čim bolj prihranil glavo pred neposredno sončno svetlobo. Toda v klobuku s sintetičnimi vlakni bo vroče in neprijetno.