FoodPro Preloader

Kraljeva noša: zanimive ideje in priporočila za izdelavo


Kraljevi kostumi so lepi in spektakularni. Trgovina pa bo za to zahtevala veliko denarja, obrtniki, ki znajo šivati, bodo lažje in ceneje izdelali sami. Na prvi pogled se lahko to delo zdi zapleteno, če pa se spomnimo, kaj je kostum, potem bo vse veliko lažje. In mojstrski tečaji po korakih bodo le olajšali delo. Splo

Kraljevi kostumi so lepi in spektakularni. Trgovina pa bo za to zahtevala veliko denarja, obrtniki, ki znajo šivati, bodo lažje in ceneje izdelali sami. Na prvi pogled se lahko to delo zdi zapleteno, če pa se spomnimo, kaj je kostum, potem bo vse veliko lažje. In mojstrski tečaji po korakih bodo le olajšali delo.

Splošna priporočila za izdelavo kostuma

Da bi naredili novoletni kostum kralja, morate poznati njegove glavne sestavine. Iz tega je treba začeti pri delu. Karnevalski kostumi so najpogosteje sestavljeni iz:

 • bela srajca;
 • kratke hlače;
 • jakna;
 • čevlji ali čevlji;
 • plašč;
 • krono.

Glavne podrobnosti, ki razlikujejo kralja od drugih znakov, so krona in plašč, pod katerim lahko nosite vse hlače in belo srajco. Da bi bila slika bolj spektakularna, se srajca svetle barve prenaša preko pasu in se opara s širokim pasom.

Kraljevi kostum: kako šivati ​​ogrinjalo

Izrežite plašč je dovolj preprost Če začnete z barvo snovi, lahko izdelek postane knežev plašč ali kraljev plašč. Izdelava kraljevega kostuma z lastnimi rokami izbere tkanino iz rdeče, zlate ali modre barve z okraski in jo okrasi z belim krznom.

Če želite ustvariti plašč, morate pripraviti debelo rdečo tkanino, belo umetno krzno, broško ali bleščeči gumb, podlogo tkanine.

Delo se začne z gradnjo vzorcev. Potrebno je narisati polkrog, katerega polmer mora biti enak želeni dolžini izdelka. Drugi polkrog se potegne iz istega središča, katerega polmer se izračuna tako, da se obseg vratu deli z dvojnim 3.14.

Ogrinjalo je izrezano iz rdeče tkanine in dodano 1, 5 cm z vseh strani. Ločeno na belem krznu izrežemo ogrinjalo. Nadaljnje podrobnosti je treba speti. V območju vratu, morate opraviti sponko: naredite zanko in šivajte svetel gumb ali lepo broško. Zdaj je kraljev kostum skoraj pripravljen, stvar je še za majhnega - za izdelavo pokrivala.

Izdelava krone

Na otroški matineji kraljevega kostuma za fanta ni mogoče predstavljati brez krone. Najlažji način za nakup ready-made, vendar bo otrok veliko bolj zanimivo in bolj koristno, da bi ga sami (s pomočjo očeta ali mame). Krono lahko izdelamo ne samo iz lepenke ali papirja, temveč tudi za ta namen. Čudovit izdelek bo dopolnil celosten videz in fantu dal individualnost in prefinjenost.

Najbolje je, da uporabljate karton v delu. Je bolj gosta in bolje je ohraniti svojo obliko. Dobra ideja je, da uporabite predlogo ali primer lepega izdelka. Okrasite krono z umetnimi kamni, ki jih lahko najdete v nakitnih trgovinah.

Odlična alternativa za krono je lahko rdeč klobuk, okovan z enakimi umetnimi kamni, kupljenimi v šivalni delavnici.

Originalna čipkasta krona

Tako svetel element bo kraljevi kostum original, otrok ga bo zapomnil za dolgo časa. Tudi podoben pokrivala je kot nalašč za kostum male princese. Za izdelavo rafinirane in nenavadne krone morate pripraviti:

 • čipke;
 • Bižuterija;
 • srebrna ali zlat akrilna barva;
 • krtače, svinčnik, škarje, trak, skleda;
 • želatina;
 • kartonska ali kartonska cev.

Prvi korak je pripraviti kos čipke zahtevane dolžine. Konice šivajo in ojačajo izdelek. Da bi to naredili, 1, 5 tsp želatine razredčimo s toplo vodo in pustimo nabrekniti 30 ali 40 minut. Nato se masa segreje v vodni kopeli, čipko pa postavimo pol ure.

Nato morate izdelati kartonsko podlago. Dolžina dela je enaka dolžini krone, širina je približno 10 cm, da bi dobili valj, se konci preprosto pritrdijo z lepilnim trakom.

Čipko položite na papirno podlago in jo postavite v mikrovalovno pečico 30-40 sekund pri najvišji temperaturi. Po zaužitju zdravila položimo drugo plast želatine in jo spet pošljemo v mikrovalovno pečico. Takšne ukrepe je treba ponoviti vsaj 7-8-krat, dokler krona ni dovolj toga.

Krono odstranimo iz kartonske baze in zadnjič sušimo v mikrovalovni pečici približno 30 sekund. Ko se izdelek posuši, ga je treba pobarvati s čopičem v zlati ali srebrni barvi. Krono pustimo, da se posuši na okenski polici ali na prostem. Ko se barva dobro posuši, je končni izdelek okrašen z lahkim nakitom (okrasni kamni, kroglice itd.).

S kraljevim kostumom si morate sami prizadevati, da veste o njegovi glavni prednosti: ta obleka je primerna tako za 4-letnega otroka kot za starejše otroke ali mladostnike. Izbira te slike je odlična možnost, da izgledate svetlo, elegantno in spektakularno.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami? Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje. Možnosti