FoodPro Preloader

Legendarna maska ​​Jasona Voerhiza: kako to narediti sami?


Jason Voorhees je priljubljen negativni fiktivni lik. Prvič se je ta junak pojavil v kultnem grozljivem filmu "Petek 13." Glavni simbol kina manijak - Jason hokejska maska, v kateri se najpogosteje pojavlja pred občinstvom. Kljub precejšnji starosti fiktivna pošast ne izgubi svoje priljubljenosti, ampak nasprotno, vse pogosteje se pojavlja v novih filmih, knjigah in stripih. Ka

Jason Voorhees je priljubljen negativni fiktivni lik. Prvič se je ta junak pojavil v kultnem grozljivem filmu "Petek 13." Glavni simbol kina manijak - Jason hokejska maska, v kateri se najpogosteje pojavlja pred občinstvom. Kljub precejšnji starosti fiktivna pošast ne izgubi svoje priljubljenosti, ampak nasprotno, vse pogosteje se pojavlja v novih filmih, knjigah in stripih. Kako narediti masko Jasona Voorheesa za kostum ali fotografijo?

Jason Voorhees - človek ali pošast z nadnaravnimi močmi?

Leta 1979 je izšel kultni horror film "Petek 13.". Njegov najbolj živ lik je Jason Voorhees. Ta junak se je rodil z resno patologijo, hidrocefalusom. Zaradi te bolezni je bila dojenčkova glava močno povečana, obraz pa je bil grd. Iz tega razloga je fant nenehno trpel zaradi napadov vrstnikov in se je trudil, da z njimi sploh ne komunicira. Jason je bil skupaj z materjo v kampu Crystal Lake, kjer je delala.

Nekega dne, po drugem ustrahovanju, se je otrok utopil v nejasnih okoliščinah. Po tej tragediji se je njegova mama razjezila in se odločila, da se bo sama maščevala svojim sinu. Med napadom je eno od možnih žrtev ubila zmedena ženska. Jason Voorhees je vstal od mrtvih in pridobil nečloveško moč. Obseden z maščevanjem, se je spremenil v neusmiljeno morilko. Jasonova maska ​​za hokej se pojavi v istem filmu, manijak jo vzame od enega od fantov, ki jih je ubil. Ta dodatna oprema je bila zasnovana posebej za snemanje. Dizajn maske je izposojen iz elementa športne opreme iz resnične hokejske ekipe Detroit Red Wings. V filmu je Jasonova maska ​​za hokej videti obrabljena in umazana. Na njeni površini je masa globokih prask.

Kako narediti masko z Jasonom?

Najpreprostejša in najkakovostnejša različica domače karnevalske maske - tehnika papier-mâché Začnite tako, da ustvarite temeljno obliko. Lahko se oblikuje iz gline ali gline. Jasonova maska ​​ima preprosto obliko. Je ovalen, z ravno površino obraza, na katerem stoji širok "sploščen" nos in obrvi. V skladu s tem je osnova lahko oblikovana v obliki poljubne shematske strani. Zaželeno je, da pripravljeno obliko ovijemo s filmom. Nato jo v več slojih zlepite z ločenimi listi papirja.

Pozor: ta hokejska maska ​​je narejena iz debele plastike in opravlja zaščitno funkcijo. Ne bodite leni in nanesite dovolj papirnih slojev. Pustite, da se vaše delo posuši vsaj en dan.

Dekor in ustvarjanje posebnih funkcij

Ko se maska ​​Jasona Voorhiza posuši, jo lahko previdno odstranite iz baze in nadaljujete z načrtovanjem. Na njem odrežite oči in nato z vrtalnikom izvrtajte luknje. Ne bodite leni, da bi videli fotografijo Jasona, luknje na maski naj bodo v posebnem zaporedju. Končna maska ​​mora biti popolnoma pobarvana belo ali slonokoščeno. Pomemben element dekorja - rdeči trikotniki. Narisati morajo samo tri: na čelo in simetrično na licih (nagnjeno proti domnevnim krilam nosu).

Imaš lepo in novo hokejsko masko. Toda kako ga spremeniti v priljubljenega manijaka za kino? Jasonova maska, narejena z lastnimi rokami, se bo iztekla čim bližje izvirniku, če ga umetno "starate". Praske lahko pustite s katerim koli ostrim predmetom. V nekaterih filmih se je Jason pojavil v maski, namazani z blatom ali krvjo. Za ustvarjanje takšnih razvez lahko uporabite barvo z ustreznim odtenkom.

Hokejske maske

Končno si dobil pravo masko Jasona. Kako naj ostane na glavi? Pravilna možnost montaže hokejskih mask je dvojna široka elastika. En gumiran trak je pritrjen približno na sredini z dveh strani. Drugi je na sredini zgornjega dela maske in je povezan s sredino prvega elastičnega traku. Priporočljivo je, da poskusite na modelu na tej stopnji na modelu in se „prilega“ čim bližje obodu. Brisalniki se lahko navijejo v posebej izdelane luknje ali zlepljeni. Čestitamo, vaša maska ​​je pripravljena, lahko varno greste na kostum za zabavo!

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike