FoodPro Preloader

Igrača, izdelana ročno. Kako šivati ​​mehko igračo z lastnimi rokami: vzorci za začetnike


Upoštevajoč priljubljenost in povpraševanje po ročno izdelanih izdelkih, bo igrača, ki je prišita z lastnimi rokami, odlično darilo ne samo za otroka, ampak tudi za odrasle osebe vseh starosti: lahko ga predstavimo kot spominek ali notranjo opremo. Taka stvar je enostavna. Glavna stvar - izbrati preprost vzorec, v skladu z njihovimi izkušnjami. Prilju

Upoštevajoč priljubljenost in povpraševanje po ročno izdelanih izdelkih, bo igrača, ki je prišita z lastnimi rokami, odlično darilo ne samo za otroka, ampak tudi za odrasle osebe vseh starosti: lahko ga predstavimo kot spominek ali notranjo opremo. Taka stvar je enostavna. Glavna stvar - izbrati preprost vzorec, v skladu z njihovimi izkušnjami.

Priljubljene možnosti izdelka

Igrača, šivana z lastnimi rokami, je lahko v obliki tekstilne lutke ali živali, izdelki, izdelani izključno za dekoracijo, in tisti, ki imajo tudi uporabno funkcijo, izgledajo dobro. Iz spodnjega seznama lahko izberete ustrezno možnost:

 • zelo nežne in romantične lutke iz tilde;
 • srčkane in smešne igrače za kavo;
 • funkcionalne in zabavne blazine v obliki mačk in sov.

Pravzaprav obstaja več vrst igrač, vključno s tekstilnimi lutkami. Zgoraj so najbolj priljubljene in najlažje narediti.

Materiali in orodja

Da bi naredili lepo in gladko igračo, ki jo izdelate sami, se prepričajte, da uporabljate naslednja orodja in materiale:

 • predlogo, prazno, vzorec (lahko je natisnjen na tiskalniku);
 • papir za vzorce;
 • svinčnik, radirka;
 • Škarje;
 • tkanina;
 • zatiči;
 • kreda;
 • igla z navojem;
 • polnilo (sintetični olje, holofiber);
 • šivalni stroj;
 • dekorativni elementi (kroglice, gumbi, končne plastične oči in nos (za živali), satenasti trakovi itd.

Kot lahko vidite, ni zahtevano nič zapletenega in dragega (razen če stroj). Najverjetneje je že na začetku šivalka že naštela vse zgoraj navedeno.

Kako šivati ​​mehko igračo z lastnimi rokami: zaporedje dela

Ne glede na model ali vrsto igrače, ki jo izberete, bodo koraki naslednji:

 1. Poiščite ustrezen vzorec in ga natisnite v želeni velikosti (1: 1) ali pa ga sami izdelajte na papirju.

 2. Izrežite dele obdelovanca.
 3. Postavite predmete na stranski del tkanine in sledite obrisom s kredo ali ostankom. Ne pozabite zapustiti dodatkov za šiv.
 4. Rezani deli tkanine.
 5. Ustrezne elemente povežite s sprednjimi stranmi navznoter.
 6. Vrzi skozi šive.
 7. Šivajte skozi šive na stroju, pri čemer pustite majhno vrtljivo luknjo.
 8. Če ima del dela veliko filetov, ga zelo pazljivo premešajte, da ne poškodujete šiva in reže. To ne bo omogočilo, da se tkivo po iztekanju zvije.
 9. Izvedite obrnjeno obratovanje od napačne strani naprej.
 10. Izpolnite obrazec s polnilom.
 11. Nepozabno zašijete luknjo, ki jo držite ročno. Če je igrača sestavljena iz več ločenih elementov, pomeni, da je vsaka izdelana ločeno, potem pa vse šivate v končni objekt.
 12. Šivanje dodatnega dekorja. Oblikujte ali pritrdite končne oči, nos in druge podrobnosti. Igrača je pripravljena.

Torej si se naučil šivati ​​mehko igračo. S preprostimi rokami je enostavno izdelati preproste izdelke. Seveda bo pri izdelavi vsake gizmo lastne nianse, na primer, morda bo treba belo tkanino barvati v želeni barvi za obraz, roke, noge in trup. Pri izdelavi kave ali, tako imenovane, podstrešne igrače, je ta operacija obvezna. Tkanine je možno barvati pred rezanjem in po njem. To je odvisno od števila elementov, pripravljenih za barvanje in udobja dela na tak ali drugačen način posebej v vašem primeru. Poleg tega lahko lase lase, recimo, iz preje. Na oblikovanje osebe, ki govori na splošno ločeno.

Lutke iz tekstila

Če se odločite za šivanje mehke igrače z lastnimi rokami, bi morali vzorci izbrati najbolj preprosto (seveda, če nimate dovolj izkušenj). Tekstilne lutke so zdaj zelo priljubljene. Narejene so v obliki realističnih ljudi in humaniziranih živali. Nekateri izdelki so lahko sestavljeni le iz dveh delov - prednje in zadnje polovice telesa, v katerih sta glava, roke in noge izdelani v enem kosu. Oblačila se šivajo posebej ali so na splošno narejena brez odstranitve, tudi brez vzorca. Če izkušnje in čas dopuščajo, je bolje izbrati možnosti, ki jih sestavljajo posamezni elementi, to je, da se vsi deli telesa izvajajo samostojno, potem pa se iz njih zbira lik. Takšne igrače so bolj realistične in čiste.

Živali

Vse, kar je bilo povedano v prejšnjem oddelku, velja tudi za izdelavo malih živali. Za šivanje mehke igrače z lastnimi rokami, vzorce je mogoče zgraditi samostojno. Če ne rišete zelo dobro, vendar ne želite uporabiti že pripravljene predloge, poskusite ustvariti poenostavljen vzorec živali in bolje je, da so vsi elementi izrezani v enem kosu s telesom.

Igrače za kavo

Želite izvedeti, kako šivati ​​igrače z lastnimi rokami (za začetnike ni nič zapletenega, zato ne bodite prestrašeni), ki bo še vedno aromatiziran? Potem je ta del za vas. Vzorci za te izdelke so najbolj preprosti. Smešne in srčkane stvari so običajno sestavljene iz dveh delov. Material osnovnega materiala je bela bombažna tkanina. Igrače kave se imenujejo tudi podstrešje, saj spominjajo na spominke, zatemnjene od časa, ki so jih našli v starem prsnem košu. Da se tkanini zagotovi ustrezen rjavkast odtenek, se material ali odrezani deli hranijo v izlivu kave ali čaja. To poleg barve daje izdelku tudi prijetno aromo. Pogosto so te igrače pobarvane z akrilnimi barvami s predhodnim premazom barvane tkanine, na primer PVA lepila. Tanek čopič črpa izraz obraza (praviloma živali to počnejo v tej tehniki), lahko pa uporabite tudi različne smešne napise.

Kako šivati ​​igrače z lastnimi rokami: vzorci za začetnike

Ta razdelek predstavlja več različic najpreprostejših vzorcev. Na prvem slepem je preprosto šivati ​​tekstilno lutko. Dovolj je, da naredite nekaj delov telesa in štiri roke in noge, nato pa nadaljujte po zgoraj navedenih navodilih.

Če imate raje znake živalskega sveta, uporabite eno od spodnjih možnosti. Mačka z naslednjo shemo se lahko spremeni v udobno in simpatično blazino, če naredite podrobnosti ustrezne velikosti.

Na naslednjem kosu lahko šivamo sovo. Uporablja se lahko tudi kot vzglavnik ali kot majhen spominek.

Kot lahko vidite, igrače, zašiti z lastnimi rokami, ne le izgleda lepo, ampak je tudi sešiti enostavno. Torej, da bi takšna darila ali izdelke za dekoriranje vašega doma ni težko, tudi za začetnike iglo.