FoodPro Preloader

Kako narediti cvetje iz trakov z lastnimi rokami


Zahvaljujoč tej publikaciji se bodo bralci naučili kako samostojno izdelati različne rože iz trakov. Fotografije, korak po korak opis postopka izdelave tekstilnih obrti v različnih tehnikah, podrobni mojstrski tečaji v slikah in skrivnostih izkušenih obrtnikov - vse v tem članku. Materiali za obrt Kaj je treba pripraviti pred začetkom dela? Osnova

Zahvaljujoč tej publikaciji se bodo bralci naučili kako samostojno izdelati različne rože iz trakov. Fotografije, korak po korak opis postopka izdelave tekstilnih obrti v različnih tehnikah, podrobni mojstrski tečaji v slikah in skrivnostih izkušenih obrtnikov - vse v tem članku.

Materiali za obrt

Kaj je treba pripraviti pred začetkom dela? Osnova večine tekstilnih barv - satenskih trakov različnih širin. Za majhne cedulice in brstice so potrebni ozki trakovi dolžine 1, 5-2 cm, ki bodo koristni tudi za oblikovanje sredine izdelka. Toda bujne cvetove trakovi te širine ni mogoče storiti, za to je bolje uporabiti pet centimetrov trak.

Večina trgovin za ročno delo prodaja satenske trakove različnih barv. Zahvaljujoč širokemu naboru surovin lahko obrtniki iz trakov izdelajo zelo naturalistične rože. Ampak, poleg tega, morate paziti na vezalke iz organza, žamet in rep. Te vrste trakovi niso tako svetli kot satenasti, imajo bolj pridušene, mehke tone, njihovi izdelki pa so posebni, stilizirani vintage.

Poleg trakov, ki služijo kot osnova za obrt, morate založiti tudi druge materiale:

 • niti za šivanje in pritrjevanje popkov na podlagi;
 • kroglice, kroglice, okrasni kamenčki in prašniki za okrasitev sredine cvetja;
 • cvetlični trak, žica za izdelavo stebel.

Večina mojstrskih tečajev, ki so predstavljeni v našem članku, je razumljiva in njihova izvedba ne bo problematična niti za začetnike. Rožic iz trakov ni tako težko narediti z lastnimi rokami, kot se zdi na prvi pogled, še posebej, ker ne potrebujete posebnih orodij za preproste ponaredke.

Orodje za izdelavo cvetja

Minimalni niz, potreben za delo, je sestavljen iz naslednjih elementov:

 • Škarje;
 • igle;
 • zatiči;
 • vžigalnik ali sveča;
 • pinceto.

Poleg tega ni slabo imeti pištolo za lepilo, s pomočjo katere je mogoče hitro in enostavno povezati plovila med seboj. Tisti, ki nameravajo resno narediti cvetje iz trakov, ne boli, da kupite set, kot v naslednji fotografiji.

Standardni komplet vključuje krogle različnih premerov, sekalcev in ogrevalne naprave. S temi orodji se na listih in listih oblikujejo naravne krivine in gubice.

Enostavno cvet na zvezdi

Za začetek predlagamo obvladovanje proizvodnje osnovnih obrti za začetnike. Cvetovi iz trakov, izdelani po tem navodilu, bodo zagotovo zelo srčkani. Primerni so za dekoracijo otroških pripomočkov za lase, zvezkov, razglednic, fotookvirjev in drugih predmetov.

Takšni cvetovi so narejeni iz ozke pletenice (5 mm) s praznim papirjem (okvir z zvezdico). Najprej morate pripraviti obdelovanec na petih ali sedmih žarkih z luknjo v sredini. Da bi oblikovali cvetne liste cvetnega lista, zavijejo vsak žarek zvezdice s trakom, nato pa plovilo skozi luknjo v sredini in ga odstranijo iz podnožja. Cvet lahko pustimo enoslojne ali bujne tako, da na sredino dodamo eno ali dve vrsti cvetnih listov. Za njihovo izdelavo uporabite zvezdico manjšega premera. Sredina je okrašena po vašem okusu: kroglice, gumbi ali okraski.

Kanzashi - tekstilno modeliranje

Kako drugače lahko roke izdelaš iz trakov s svojimi rokami? Kasneje predstavljen mojstrski tečaj je kratka navodila za izdelavo nakita s kanzašijevo tehniko. To je umetnost Daljnega vzhoda kompozicije, zelo podobna origamiju, toda material za obrt ni papir, ampak trakovi ali obliži različnih tkanin. V kanzašijevi tehniki je približno deset načinov oblikovanja modulov za ročne obrti, najpomembnejša pa sta dva, predstavljena sta na naslednji sliki.

Na isti fotografiji si lahko ogledate, kako narediti rdeč list. Za izdelavo kanzašijevega cvetja iz traku morate založiti satenasto kvadratko s stranicami 4 ali 5 cm, prazno pa se enkrat podvoji diagonalno, nato pa se nastali trikotnik znova upogne. Iz tako dobljenega majhnega trikotnika se oblikuje cvetni list. Če ga pritrdimo s prsti ali s pinceto, morate odrezati vrh traku, ki štrli iz dna, in ožgati rez z vžigalnikom. Ožgane robove je treba hitro pritisniti, da se robovi cvetnega lista cepijo skupaj. Število elementov v eni roži je lahko karkoli - vse je odvisno od njegove oblike in velikosti. Med cvetnimi listi so povezani z lepilom ali šivi z nitmi.

Druga različica cvetja je prav tako izdelana iz trakov (iz organze in satena), vendar, kot je razvidno iz fotografije, je procesna tehnologija nekoliko drugačna. Poleg tega so cvetni listi niso pritrjeni skupaj, in sešiti na podlagi - krog blaga.

Cvetje kanzashi ni nujno monotono. Za diverzifikacijo obrti morate sestaviti dva večbarvna kosa traku in oblikovati cvetni list "sendviča".

Roža satenskega traku

Roža je prava kraljica cvetja, ki jo mnogi ljudje ljubijo in je mogoče ne le živeti za to čudovito rastlino. Naredite lahko bučko satenastih trakov. Najlažji način je pleating.

Za delo morate vzeti kos ozkega (2-2, 5 cm) traku dolžine približno en meter. Sprva mora biti prepognjena na polovico in upognjena v sredini diagonale, da se oblikuje pravi kot. Nadaljnji repi traku se izmenično postavljajo drug na drugega, dokler ne ostanejo približno 5 cm od njihove celotne dolžine, nastali »venac« pa se stisne s prsti in potegne za en »rep«. Da se rozeta ne zlomi, jo je treba na koncu obrniti z enakim tonom. Potem lahko odrežete dodaten kos traku.

"Live" rose

Cvetje trakov ni le fantazija, ampak tudi zelo naravno in resnično lepo. Spodaj predstavljen mojstrski razred jasno kaže, kako narediti ostrino ali gobice z lepimi satenskimi rozetami. Za velik brstiček, ki je enake velikosti kot sedanjost, morate vzeti 5 cm trak, za eno rožo pa boste potrebovali približno 15 kosov 7-10 cm, da preprečite, da bi se tkanina razpadla, kose je treba zažgati z vžigalnikom ali nad svečo.

Srce je najprej oblikovano. Za ta trak je upognjen iz enega roba na napačno stran. Oblikovani vogal je treba znova zložiti proti sredini in poravnati slepo s niti. Nato se srednji zavije z preostalim prostim robom traku in končno se oblikuje notranji del brstičnega traku.

Naslednja faza dela - izdelava cvetnih listov. Tehnologija procesa za vsako od njih je enaka, zaporedje korakov je prikazano na fotografiji. Upoštevati je treba, da bo cvet bolj skrbno izšel, če bodo notranji cvetni listi uporabljali krajše segmente traku, za zunanje pa, nasprotno, tiste, ki so daljši. Vsak cvetni list vrtnice se šivajo izmenično, morate jih simetrično med seboj.

Bujni organza cvet

Naslednji halo ni izdelan iz satenske pletenice, ampak iz organze. Uporabite lahko trak ali tkanino iz razrezane tkanine. To je večplastna cvet, za katero morate pripraviti štiri vrste cvetnih listov:

 • 5-6 velikih kapljic;
 • 8-10 src;
 • 8-10 majhnih kapljic.

Vsi trakovi se izrežejo iz traku, nato se njihovi robovi zažgejo nad svečo. "Warm up" potrebujete ne le rezine, ampak tudi na sredini, zahvaljujoč temu, so cvetni listi pridobljeni z lepimi krivuljami in bolje ohraniti svojo obliko. Delo je treba opraviti previdno, saj je organza vnetljiv material.

Cvet je oblikovan od sredine, začenši z majhnimi elementi, nato pa se brstiček postopoma »razkrije« s pomočjo velikih cvetnih listov. Pod cvetom lahko dodate liste in trakove, v notranjosti pa umetne prašnike.

Izdelati dahijo iz satena

Naše matere in babice so znale narediti cvet iz traku. Na razpolago so bila taka ilustrirana navodila:

Kot lahko vidite na sliki, morate za cvet pripraviti cvetne liste, ki so sešiti na okrogli podlagi. Za to je najbolje, da uporabite tkanino, ki ne teče - čutili ali čutili. Kot rezultat, bo mojster dobil lepo bujno dahijo.

Dekorativni mak iz širokega traku

Če želite narediti cvet iz satenastih trakov, sploh ni potrebno šivati ​​niti iz velikega števila cvetnih listov. Iz reza pet centimetrskega traku dolžine 4 metre lahko naredite osupljivo veličastno halo, ki spominja na potonika v svojem videzu ali dekorativnem maku.

To plovilo je zelo preprosto:

 1. Za risanje traku z diagonalno črto mora biti korak od enega kota do drugega 8 cm.
 2. Ob označeni liniji položite šiv "naprej igla" z majhnimi šivi.
 3. Povlecite navoj čim tesneje.
 4. Oblikujte cvet, ki se spiralno nabira na traku.

Uporabite lahko tudi več vrst trakov različnih odtenkov, na primer, da bi spodnji del cedra širšega traku svetlejše barve, za vrh pa trak ožji in ton ali dva temnejša. Sredina cvetja je okrašena z eno ali več kroglicami ali pa je prišit z ohlapnimi kroglicami.

Cvetno kraljestvo Helen Gibb

Nazadnje bomo našim bralcem pokazali zbirko del resničnega mojstra - Američanke Helen Gibb. Ta ženska ustvarja edinstvene obrti iz trakov, resničnih mojstrovin. Razvila je svojo edinstveno tehnologijo izdelave različnih barv in jo z veseljem deli z vsemi.

Ideja Helenine avtorice je, da uporablja materiale naravnih odtenkov za ustvarjanje rastlinskih elementov, in da daje cvetici in pušča največji naturalizem, barve trakov v več barvah naenkrat.