FoodPro Preloader

Kako kvačkati vzorec zvezde in kje ga uporabiti?


Pri pletenju puhastih stolpcev lahko dosežete različne vzorce. Primer tega, kar lahko kvačkate, je vzorec zvezde. Izkazalo se je, da je obsežen, še posebej, če uporabljate debelo prejo ali vzemite nekaj niti. Takšen vzorec je povsem neodvisen. Dovoljeno ga je izbrati kot osnovo za oblikovanje izdelka, ki naj bi bil bučen. Kako z

Pri pletenju puhastih stolpcev lahko dosežete različne vzorce. Primer tega, kar lahko kvačkate, je vzorec zvezde. Izkazalo se je, da je obsežen, še posebej, če uporabljate debelo prejo ali vzemite nekaj niti. Takšen vzorec je povsem neodvisen. Dovoljeno ga je izbrati kot osnovo za oblikovanje izdelka, ki naj bi bil bučen.

Kako zvezati kvačkane vzorce

V verigi mora biti takšno število zank, ki ustrezajo vzorcu s ponovitvijo 4 zank plus še tri. Iz prve vrstice takoj začne (kvačkanje) vzorec "zvezdica". Poleg tega je oblikovan iz dveh vrst, ki se nenehno ponavljajo.

Prva vrstica: 4 zank za dviganje, v tretjem od kljuke veličasten stolpec treh podolgovatih zank, (*) 3 zrak. Bogat stolpec 2 zank na vrhu tistega, kar je bilo pravkar priključeno (ne zapre). Dva več od istega bujnega stolpca - na dnu prve in v 7 zanka na številčnici. Na kljuko zanka iz zadnjih dveh bujnih stolpcev in nezaprtih, in skozi njih morate raztezati nit. Potem se vse ponovi od oznake (*) do konca vrstice. Konča se s kolono z dvema nakidama v zadnji zanki verige.

Druga vrsta: 7 zračnih zank, čudovit stolpec dveh zank v četrti zanki dviga (ne zapirajte). Dva veličastna stolpca treh zank: prva na vrh zadnjega stolpca prejšnje vrstice, druga na sredino zvezdice. Povlecite nit skozi vse zanke. Naredite tri zračne zanke in ponovite vse navedene robove. Vzorec se ponavlja do konca.

Vzorec male zvezde

Začetek izdelka je pletenje gumijastega traku, ki ga varno drži na glavi. Če želite to narediti, morate poklicati 4 zračne zanke. Naredite nakid, vstopite v kljuko na skrajnem levem delu verige in potegnite nit. Ta zanka bo tista, ki bo zagotovila osnovo za naslednji stolpec. Nato znova dvignite nit in zvežite kvačkani šiv skozi zanke, ki so na kljuki. Potem spet (**) postavite pokrovček, raztezite nit skozi zanko, ki je bila narejena po stezi, in ponovno vzemite nit, privezala ste jo na kvačkanje. Vzorec ponovite z nalepke (**), dokler ne dobite dolžine traku po volumnu glave. Zaprite krog.

Nato je sam klobuk pleten (kvačkan). Vzorec zvezdice se naredi v vsakem tretjem stolpcu gumijastega traku. Število podolgovatih zank se lahko spremeni na zahtevo iglo. Če je navoj zelo tanek, potem jih lahko naredimo 4 ali 5. Za debelo prejo je dovoljena tvorba bujne kolone iz dveh podolgovatih zank. Zdaj morate plesti vzorec (kvačkanje) "zvezdico" v krogu, dokler ne boste morali zmanjšati. Poleg tega vzpon vrstic opravljajo bujni stebri brez zračnih zank.

Izračunajte število zahtevanih vrstic. Razporedite med njimi število zvezd, tako da je v zadnjih šestih. Zmanjševanje zvezd se izvaja na enak način. Prvo podolgovato zanko veličastnega stolpca mora biti vezana na njen vrh, druga dva pa na drugo. Nato se pletenje verižnika nadaljuje kot prej.

V zadnji vrstici morate v parih združiti dva vrha zvezdic z veličastnimi stolpci. Nastalo je šest vrhov, ki so bili odrezani od konca preje. Dno kapice je priporočljivo, da kravato lep vzorec.

Vzorec zvezda zveze

Najprej morate izvesti meritve in izračunati število zank verige na klic. Nato, kot ponavadi, pletemo vzorec (kvačkanje) do želene velikosti izdelka. Zdaj lahko šivate snud ali pa ga zapnete.

Druga možnost zahteva vezanje roba. Najprej zvežite tanek del ohišja s stebri brez kvačkanja. Vklopite izdelek, izvedite tudi drugo vrstico istih stolpcev. Število vrstic je treba pripeti na 6. Po drugi strani pa zavezujte isti trak, v 4. vrstici pustite le luknje za gumbe.

Vzorec za oblikovanje robov

Zvezdica ni le volumetrična, temveč tudi zračna. Izkazalo se je, da je odprt. Lahko se uporablja tudi za poletni kos ali pa je vezan na vrh steznika.

Če želite kvačkati zvezdico, morate poklicati 10 obročev. Na njej izvedite 24 stolpcev brez kvačkanja (to je 1. vrstica). Drugič: 6 zraka, dvojno kvačkanje v 3. prejšnji vrstici, 3 zrak, dvojno kvačkanje v 6. in tako naprej do konca kroga, ki povezuje palico do tretje, dviganje zanke.

Tretja vrsta: zrak, 2 dvojni kvačkani in 1 enojni kvačkani v prvem loku. Enotna kvačkasta kolona, ​​2 dvojni kvačkani in en sam kvačkanje v naslednjem loku. Ponavljajte do konca kroga. Povezovalni stolpec.

Takšna prazna mesta morajo narediti pravo količino in šivati ​​izdelek. Nato kvačkamo vzorec zvezde. Na zgornji žarek plesti dva stebra brez nakida, ločena z zračno zanko. Med žarki se naredijo loki 4 zraka in od zvezde do zvezde naredijo lok 5 zraka. Vse je vezano na kvačkanje.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti