FoodPro Preloader

Pas za orodje z lastnimi rokami: izbira materiala in dodatkov, vzorec, stopnje dela


Za tiste, ki potrebujejo več naprav hkrati za popravilo doma ali drugo delo, je torba za orodje za pas popolna. Priročno in praktično, in kar je najpomembnejše, vam ni treba iskati ničesar in vsakič se sklonite navzdol ali se spustite po stopnicah. Verjetno vsakdo ima to, da je dal nekaj na polico, in potem ga ne moreš najti na tem mestu. Zato

Za tiste, ki potrebujejo več naprav hkrati za popravilo doma ali drugo delo, je torba za orodje za pas popolna. Priročno in praktično, in kar je najpomembnejše, vam ni treba iskati ničesar in vsakič se sklonite navzdol ali se spustite po stopnicah. Verjetno vsakdo ima to, da je dal nekaj na polico, in potem ga ne moreš najti na tem mestu. Zato vam predlagamo, da se seznanite s tem, kako lahko to storite doma.

Kaj je to?

Vreča za orodje (zlahka jo naredite z lastnimi rokami) vključuje šivanje organizatorja s celicami različnih velikosti. Lahko sprejmejo različne naprave, ki so pogosto potrebne za manjša popravila. Takšna naprava bo pomagala prihraniti čas pri iskanju potrebnega izvijača ali kladiva. Največje število žepov - 10, ni več priporočljivo. Velika obremenitev hrbta lahko vpliva na vaše zdravje, še posebej povzroči težave s hrbtom. Seveda, vrečko ali pas za orodja je mogoče najti v trgovini, vendar cena ne vedno prosim, da ne omenjam kakovosti. Poleg tega funkcionalnost, ki je ne ustreza vašim potrebam. Torej, prihranimo, več stroškov je majhen, in obstaja veliko koristi. Nahaja se na pasu - udobno in praktično, ni potrebe po odlomku od dela.

Take naprave imajo lahko več sort:

 • pas;
 • telovnik;
 • torba;
 • predpasnik

Kje najti vzorec?

Za šivanje pasov za orodje z lastnimi rokami morate imeti vzorec. Tiskanje pripravite ali fotografirajte sami. Glavna naloga je funkcionalnost. Če se odločite, da to storite sami, je vredno določiti glavne točke:

 • celotna velikost pasu ali vreče;
 • število žepov;
 • velikost in namen vej - za določeno orodje je pomembno, da pravilno izračunate, da ne pade.

Materiali

Ne manj pomembno vprašanje pri šivanju pasu za orodje z lastnimi rokami je izbor materiala. Konec koncev mora biti trajna in zanesljiva, sicer se lahko v najzgodnejšem trenutku pokvari. Najbolje je, da uporabite gosto tkanino - denim, najlon, usnje, imajo optimalne lastnosti za tak izdelek. Prav tako bodite pozorni na takšen parameter, kot je vodoodpornost, tako da vse, kar je tam, ostane suho v vsakem vremenu. Poleg tega ni edina stvar, ki je potrebna za nadaljnje delo. Potrebovali boste:

 • Škarje;
 • vzorec;
 • ravnilo ali centimeter;
 • marker za šivanje, milo ali kredo;
 • šivalni stroj;
 • niti;
 • dodatki - karabini, ključavnice, velcro, kovice;
 • zaključni materiali.

Po pripravi vseh potrebnih materialov in naprav lahko nadaljujete na naslednjo stopnjo.

Šivanje

Rezanje pasu za orodje z lastnimi rokami je potrebno v skladu z vzorcem. Vse elemente je treba razširiti na napačno stran izbranega materiala in jih obrezati z kredo, milom ali šivalnim markerjem. Ne pozabite dodati dodatkov za šiv - v tem primeru se bo izkazalo, da je izdelek prave velikosti, če ne, bodo žepi in vsi deli pasu manjši. Na končanem vzorcu dovoljenja se lahko že doda - bodite pozorni na to. Takšen odtenek lahko vpliva na njegovo funkcionalnost in praktičnost.

Začnemo od samega pasu, na katerem bodo locirani predelki. Širina izdelka, bolj kot je bolje, morate tudi skrbeti za togost, dolžina je izbrana glede na obseg pasu. Za prilagoditev morate uporabiti posebno strojno opremo - ključavnice ali karabine. Prav tako bo lepo videti Velcro, če je potrebno, ga je enostavno zamenjati z novim. Vse možnosti je mogoče najti v trgovinah s pripomočki za šivanje in se posvetovati s prodajalcem.

Zdaj nadaljujte z oblikovanjem žepov pravilno:

 • rob enega prostega roba s ciljno črto;
 • končna obdelava materialov.

Ta možnost obdelave ne dopušča, da bi se robovi na tkanini vzpenjali v različnih smereh. To pa lahko privede do izgube orodja, ki bo zelo neprijetno. Za krepitev žepov je treba uporabiti kovice.

Ko končate s pripravo vseh oddelkov, jih morate namestiti na pas, ko bo videti končni rezultat. Če želite preizkusiti, vse podrobnosti s pomočjo nožic pripnite, če vam vse ustreza, lahko začnete šivati ​​na pisalnem stroju.

Kaj iskati?

Preden začnete šivati ​​pas za orodje z lastnimi rokami, razmislite o nekaj točkah. Za vas so lahko zelo pomembne, zato vam predlagamo, da se z njimi podrobneje seznanite:

 1. Na strani pasu naredite žepe, kjer imate delujočo roko - v tej različici bo orodje bolj priročno. Za jasnost, da bi skico, ne morete niti enega.
 2. Če pri delu pogosto uporabljate ne le majhna orodja, temveč tudi nekaj več, potem morate za njih poskrbeti za pritrdilne elemente.
 3. Dobro premislite, kateri žep boste imeli v enem ali drugem, vendar ne pozabite na enakomerno porazdelitev teže.
 4. Zmanjšanje obremenitve hrbta od teže orodij vam bo pomagalo pri razkladanju pasov.

Naslednje preproste smernice vam bodo pomagale udobno delati kjerkoli. Če kupite pripravljen pas, vrečko ali telovnik za dodatke, potem bodite pozorni na to, kako varno so pritrjeni vsi predali in kakovost ključavnic, tako da vse ostane na svojem mestu.

Drugo življenje za stare stvari

Pas za orodje iz starih kavbojk je preprost in preprost. Za to morate uporabiti hlače, ki so že dolgo v mirovanju. Glavni del bo zgornji del hlač, saj so že pripravljeni žepi. Če vam to ni dovolj, lahko povečate njihovo število, vendar ne pozabite na omejitev - 10 kosov. Prav tako je vredno poskrbeti za sponko - biti mora zanesljiva, hkrati pa se upreti odkrivanju, da ne bi vložili veliko truda, preverite, ali se ne bo odprla. Čim večja je teža telesa ali torbe, tem bolj varno je zapah.

Izvirne ideje

Pas lahko zašijete za orodje z ali brez vzorca. Zamisli za to je treba vzeti iz interneta ali pa samostojno pripraviti nekaj novega. Na primer, vzemite stari pas, pritrdite na to debelo tkanino in šivajte žepe iz aktovke ali hlače, ki so že dolgo nedejavne. Ta možnost je zanimiva in ne zahteva veliko časa in denarja. Vsi v omari so neprimerni za nošenje stvari. Tako jim lahko daste drugo življenje in se znebite nepotrebnega.

Dobra možnost za pas za orodja (vsakdo lahko z lastnimi rokami) majhna in stara moška torba bo majhna. Ročaj je treba odrezati na sredini in pritrditi karabinke ali ključavnice. Ta možnost praktično ne zahteva nobenega napora od vas, ker so vsi oddelki pripravljeni in iščejo vzorec, vam ni treba ničesar šivati.

Kot lahko vidite, obstaja veliko možnosti, glavna stvar je izbrati najbolj optimalno za vas.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike