FoodPro Preloader

Otroški šali za kvačkanje: sheme. Kako vezati kvačkani otroški šal


Nič ne daje toliko prostora za ustvarjalnost, kot so ročno izdelani otroški šali (kvačkani). Lahko so vezani pod vsako novo jakno ali klobuk. Set klobukov in rute Vzorec za njih, lahko izberete najlažje. To bo opisano spodaj. Vrhunec tega sklopa je kombinacija treh podobnih odtenkov po intenzivnosti. Bolj

Nič ne daje toliko prostora za ustvarjalnost, kot so ročno izdelani otroški šali (kvačkani). Lahko so vezani pod vsako novo jakno ali klobuk.

Set klobukov in rute

Vzorec za njih, lahko izberete najlažje. To bo opisano spodaj. Vrhunec tega sklopa je kombinacija treh podobnih odtenkov po intenzivnosti.

Bolje je, da kvačkate otroške šale in kape iz preje, ki vključuje volno in akril. In za zimo boste potrebovali še eno notranjo kapico. Za njo bodo koristne niti njihovega bombaža in akrila.

Risba zahteva niz verig od takega števila zank, tako da je razdeljena na štiri. V prvi vrsti, da bi vzpon treh zank. V drugem, da povežete tri dvojne kvačkanje, na četrti - samo en tak stolpec. Nadaljujte s pletenjem do konca vrstice ali kroga.

Druga vrsta potrebuje dviganje dveh zank. Na vrhu enega stolpca, povezave tri, in kjer jih je bilo tri, bi moral biti le eden. Vsi naslednji vrstici ponovijo ta vzorec.

Za nenavaden učinek, morate pletene vsako vrstico z novo barvo, to je, nadomestiti vse tri izbrane odtenke.

Potrebno bo samo plesti notranjo kapico iz preprostega dvojnega kvačkanja. Nato jih šivamo in zavezujemo čipkasti trak v krogu.

Po kvačkanju otroškega šala, vam je to uspelo, prav tako ga je bolje okrasiti z odrezanim trakom. In videti bo bolj učinkovito, če bo ta trak izdelan po celotnem obodu.

Nagnjen kvadratni šal

Kljub navidezni kompleksnosti, je še vedno preprosta otroške rute (kvačkanje). Sheme (za fant ali dekle, izdelek je namenjen - ni tako pomembno) sestavljajo zraka zanke, ki povezujejo in stebri z dvema nakida.

Vzorec se ponavlja vsake štiri vrstice. Njegov diagram je prikazan na spodnji sliki.

Zračni šal za pomlad

Smer pletenja gre iz središča v krog, tako da mora biti veriga zank dolga. Ker bodo gotove otroške rute (kvačkane) po tej shemi nekoliko daljše od klicne verige, je treba to upoštevati. Vzorec se ponovi vsakih 6 zank, tako da bi bilo treba njihovo skupno število deliti s šestimi.

Preje na takih otroških šalih (z diagrami) je treba izbrati tanke, na primer dolžine 370 metrov in tehtajo 100 gramov. Hook za to bo moral vzeti številko 1, 75.

Prva vrstica je sestavljena iz izmenjav petih zračnih zank in priključnega priključka, priključenega na vsako šesto začetno verigo.

V drugi vrsti, po treh zankah za dviganje v prvem loku, kravato 8 dvojnih kvačk, v drugem loku - en povezovalni enojni stolpec, 5 zrak, drugi povezovalni eni s tretjim lokom, še naprej plesti isti vzorec, le dvakratne kvačkine v vsakem prvem loku morajo biti na 9. Plesti tako v krogu. V vogalih je treba zaokrožiti pet zračnih zank.

Tretja vrstica (dvigalo - 3 zanke) je sestavljena iz dvojnih kvačk, ki se izmenjujejo z eno zračno zanko, v loku verige zračnih zank pa bo na voljo povezovalna palica.

V četrti vrsti, v vsakem vrhu dvojnega kvačkanja, izvedite povezovalni stolpec, med seboj povežite 5 zračnih zank.

Peta vrstica: povežite prva dva loka enako, v tretjem loku povežite 9 kvačk. Nadaljujte vzorec loka in ventilator do konca kroga.

Zadnji je šesta vrsta: nad vsakim ventilatorjem, priključite 9 stolpcev izmenično z eno zračno zanko, v loku zračnih zank naredite eno povezovalno.

Dodate lahko še eno vrstico, sestavljeno iz posameznih kvačk, ki se izmenjujejo z eno zračno zanko.

Baktus šal

Opisana tehnika vam omogoča, da dobite nenavaden nazobčan rob. Podobno je z odprtim ustom zmaja. Takšni otroški šali (kvačkani) bodo navdušili male modne mojstre in ne bodo pustili svojih mamic ravnodušne. Navsezadnje je dovolj, da povežemo večji model, da dobimo originalen šal za najstnika ali žensko.

Da bo izdelek dovolj velik in lahek, boste potrebovali tanko nit. No, če ima naslednje značilnosti: teža - 60 gramov, dolžina - 260 metrov. Hook je bolje izbrati številko 5 ali 6.

Začetek vsake vrstice je vzpon petih zračnih zank. So enaki enemu stolpcu s tremi nalepkami.

Osnova pletenja je veriga 5 zank. V prvi vrstici izvedemo stolpec s tremi nalepkami v prvi zanki dial verige. Vrstica je končana. Izkazalo se je, da je sestavljen iz dveh velikih stolpcev.

Drugič: po dviganju povežite 2 stolpca s tremi nalepkami na vrh drugega stolpca prejšnje vrstice.

V tretjem in vsakem naslednjem neobičajnem vrstnem redu do središča šala pletimo prvi stolpec s tremi nalepkami na dnu vzpona, nato pa na takem stolpcu v vsaki zanki.

V vseh poznejših celo vrstah je treba dvojni stolpec s tremi nakidami plesti iz zadnje zanke.

Od sredine šala do zmanjšanja. Namesto dvojnega stolpca ene baze, pletite dve s skupnim vrhom.

Če želite v takem otroškem šalu privezati nazobčan rob, morate povezati na sprednji strani izdelka:

  • 7 zračnih zank;
  • povezuje, brez nakida, polklip z dvojnim kvačkanjem v prvih treh zankih;
  • zrak;
  • dvojno kvačkanje, z dvema kvačkanjem, s tremi - v naslednjih treh zankah;
  • povezovanje v prvi stolpec krpe šalnega šala.

Ta vzorec ponovite po celotnem kotnem robu baktusa.

Šal

Otroške rute (kvačkane) lahko pletite v obliki šala z različnimi tehnikami. Ena izmed njih je bosansko pletenje.

Temelji na pletenju s preprostimi povezovalnimi stebri. Najpomembneje je, da jih vedno izvedete na isti steni zanke. Na primer, samo sprednji ali le zadnji. Risba prednje strani je enaka napačni strani.

Toda vzorec teh tehnik se zelo razlikuje. Priporočljivo je, da povežete poskusne kvadrate, da bi razumeli, s katerim bi želeli privezati otroški šal.

Šal s preprostim vzorcem za fanta ali dekleta

Morate jih začeti pletenje iz verige toliko zanke, tako da je njegova dolžina enaka širini prihodnje šal. Hkrati pa naj bi bilo skupno število zračnih zank. Ker vzorec ima ponavljajoči se del, ki temelji na dveh zankah.

Nato ponovite vrstice, ki ponavljajo isti element vzorca - lok dveh dvojnih kvačk in zračne zanke med njimi. Ta shema je podrobneje prikazana na sliki.

Šal-LIC

To so zelo preprosti pleteni otroški šali (kvačkani). Običajno ni problemov s shemami. Ker so sestavljeni iz povezovalnih, pol-stebrov, stebrov z enim ali dvema nalepkama. Te elemente zlahka reproducira vsaka igralka.

Če shema vsebuje zračno zanko, potem, ko pletenje, morate preskočiti eno zanko v spodnji vrstici, da bi dobili vrzel.

Začni pletenje v nizu verig zank, katerih število je deljivo s 16. Za izvedbo vrste povezovalnih šivov na njih.

Prva vrstica vzorca: zrak, trije sklepi, zračni, pol-stebrični, zračni, dvojni kvačkani, zračni, dvojni kvačkani, zrak, nato pa palice gredo v obratnem vrstnem redu kot eno povezovalno. Med drobci z naraščajočo višino stolpcev je treba oblikovati tri povezovalne. Te diapozitive nadaljujte do konca vrstice.

Druga in tretja vrsta vzorca so sestavljeni iz povezovalnih stebrov. V peti vrstici plesti isti hrib, vendar tako, da je njegov vrh padel na vdolbino, in na vrhu gore prejšnjih vrstic - tri povezave.

Šesti in sedmi - ponovite drugi in tretji. In tako na želeno širino postelje.

Enostavni šal z resicami

Fantje in dekleta so lahko vezani šal, v katerem so vse vrstice enake in sestojijo iz ponavljanja istih palic. Na primer pol-stebri ali posamezne kvačkane.

Glavna dekoracija takih otroških rut je preja, ki se lahko obarva delno. Na koncu se lahko povežejo z dolgimi resami. Da bi to naredili, je dovolj, da izvedete potrebno dolžino verige in jih pritrdite ob robu šala. Izdelani bodo zelo visoki loki, od katerih bo vsak igral vlogo enega niza resnic.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti