FoodPro Preloader

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnja


Pletene škatle so vedno bolj vidne v notranjosti sodobnih apartmajev in zasebnih hiš. Oblikovalci so začeli več pozornosti posvetiti naravnim materialom - rotundi, trti, bambusu ali morski travi. Škatle se uporabljajo v skoraj vsakem delu sobe, pa naj bo to kuhinja, spalnica, kopalnica ali celo stranišče. Tradi

Pletene škatle so vedno bolj vidne v notranjosti sodobnih apartmajev in zasebnih hiš. Oblikovalci so začeli več pozornosti posvetiti naravnim materialom - rotundi, trti, bambusu ali morski travi. Škatle se uporabljajo v skoraj vsakem delu sobe, pa naj bo to kuhinja, spalnica, kopalnica ali celo stranišče. Tradicijo so prevzeli francoski prebivalci, ki želijo svoje stvari postaviti v majhne košare in pletene škatle.

V naši državi, ne tako dolgo nazaj, je obstajala težnja po uporabi vrbovega pohištva, vendar se je takoj zaljubila v mnoge. Razmislite, kje lahko najdete takšne originalne izdelke.

Kuhinjska dekoracija

Najprej so se v kuhinji naših hostes uporabljale protja, ker se v njih lepo shranjujejo zelenjava in sadje, saj se prezračujejo in ščitijo pred svetlobo in vlago. Lahko jih namestite na kuhinjsko površino ali vstavite v notranjost omaric na policah.

V velikih posodah lahko shranjujete zaloge krompirja ali čebule, v majhnih skimmerjih in kotalnih zatikah. Namestite kruh v pleteno škatlo s pokrovom - tako da bo trajal dlje kot v preprosti plastični vrečki.

Nekateri dekoraterji spustijo eno kuhinjsko predalnico brez vrat in jih razkrijejo v vrsticah na policah škatle, vrbovega protja ali bambusa. To se ponavadi opravi, ko se pri izdelavi kuhinjskega pribora uporablja naravni nebarvan les.

Uporaba v sobah

Običajno v odsotnosti garderobe v spalnicah so nameščeni veliki garderobni omarici, v katerih so majhne stvari primerno shranjene v pletenih škatlah, kot so spodnje perilo ali nogavice, šali ali kravate in pasovi.

Toda podjetni oblikovalci so šli še dlje in postavili velike, a nizke škatle pod posteljo. Zapreti jih je treba s krpo ali prevlekami, tako da shranjena postelja ne bo postala prašna.

V vrtec, lahko zložite v škatle igrače. Materialni materiali naravni, tako da otrok ne bo povzročil negativnih alergijskih reakcij. In v ovalnih škatlah, mlade matere pogosto postavijo otroka ob posteljo in če ima izdelek ročaje, otroka uporabljajo kot nosilca v avtomobilu ali v drugi sobi.

V hodniku so uporabljene pletene škatle za shranjevanje dežnikov in copat za goste, kreme in ščetke za čevlje ter oblačila v majhnih posodah.

Izdelki za kopalnico

V kopalnici se velike škatle s pokrovi uporabljajo za prekrivanje umazanega perila pred pranjem. Majhne pravokotne izdelke lahko pokrijemo s prevlekami iz tkanine in jih položimo drug na drugega na polico. Tam je priročno shranjevanje frotirnih brisač in različnih kozmetičnih steklenic, glavnikov, šamponov, krpic, toaletnega papirja in veliko različnih majhnih stvari.

Zelo zanimiva je škatla v omari pod umivalnikom. Za razliko od plastičnih analogov, so dobro prezračeni in vedno suhi.

Piknik polje

Pogosto uporabljate vrbove protja za stvari, ki jih potrebujete na pikniku ali ob odhodu na naravo. Izdelki so izbrani s pokrovi, v notranjosti pa je škatla, ki ima ločilni skakalec. Na ta način lahko nežno zložite posode, kozarce vina ali kozarce sokov, prtičke in hrano.

Pri izbiri škatle iz trte za potovanje v kraj počitka, boste popolnoma prepričani, da se paradižnik na cesti ne bo spremenil v paradižnikovo pasto, sendviči pa ne bodo raztreseni po vsem avtomobilu.

Neodvisna izdelava škatle

Če želite ustvarjati in delati stvari z lastnimi rokami, potem lahko poskusite izdelati protja za shranjevanje stvari z nami. Vinska trta je problematična, kot bambus, tako da bomo najprej preizkusili moč na časopisnih ceveh. Ja, da, dobro ste slišali, da je bilo na njih.

Poglejmo, kako narediti material za tkanje iz običajnih časopisnih ali sijajnih revij. Tiskano izdajo izrežite na liste enake velikosti. Za zvijanje cevi boste potrebovali kovinsko palico, na koncu pa uporabite iglo za pletenje brez očesca. Pripravite tudi PVA lepilo in krtačo. Igla je nameščena na robu časopisnega lista in papir se začne zavijati diagonalno. Preostali vogal je namazan z belim lepilom in pritrjen na zadnji zavoj cevi. Če želite delati tudi na najmanjši škatli, morate narediti vsaj 100 delov. Če je potrebno, lahko vedno naredite še nekaj kosov.

Prvi koraki

Za začetnike bo delo lažje opraviti na kartonskem dnu. Če želite to narediti, pripravite dva enaka pravokotnika, lahko uporabite valovitega kartona. Na dnu, na razdalji 5-6 cm od roba, so cevi zlepljene, razporejene vzporedno druga z drugo, kot na spodnji sliki.

Ko so bili deli okoli oboda za prihodnje tkanje, so tudi lepilo obeh cevi pod kotom. To bo začetek tkanja, nato pa pokritje praznine z drugim kartonskim pravokotnikom, omalteriziranim z lepilom. Na popolno sušenje obdelovanca lahko naložite majhno obremenitev, kot so knjige ali paket papirja za tiskalnik.

Kako tkati škatlo

Prva vrstica je tkana na ravno prazno. Kotne cevke so ovite okoli palic, ki se držijo ob straneh. Na zgornji sliki je jasno razvidno, kako poteka tkanje. Vsaka vrstica je tesno pritrjena na prejšnjo, tako da škatla ni polna lukenj. Po prvi vrsti tkanja se cevi upognejo pod pravim kotom. Vstavite lahko ustrezno veliko škatlo, tako da je na voljo podpora, in pritrdite zgornje robove cevi na obloge za oblačilo, tako da med delovanjem ne padajo. Ko se ena cev konča, se podaljša z lepljenjem naslednjega na njegov rob. Ko je dosežena želena višina škatle, so navpične cevi prepognjene navznoter za delo in prilepljene na robove škatle. Plovilo je lahko pobarvano z akrilnimi barvami v vseh barvah in po sušenju dodatno prevlečeno z akrilnim lakom.

Samostojno škatlo se lahko uporablja na različne načine: barva ali pusti v prvotni obliki, barva dna ali lepilo s krpo. Lahko fantazirate, kolikor želite, vse je odvisno od vaših ustvarjalnih idej. Vso srečo!

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike