FoodPro Preloader

Spregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankami


Včasih na trgih in v trgovinah prodajajo potrebne gospodarske stvari po visoki ceni, čeprav jih je mogoče izdelati ročno. Danes bomo govorili o tem, kako kvačkati krpico s podolgovatimi zankami za kopanje in pomivanje posode. Vrste krpic Stanovanje. Takšni modeli so lahko pravokotne ali ovalne oblike, samo podolgovate zanke so med seboj razporejene skozi 5-6 vrstic. Curv

Včasih na trgih in v trgovinah prodajajo potrebne gospodarske stvari po visoki ceni, čeprav jih je mogoče izdelati ročno. Danes bomo govorili o tem, kako kvačkati krpico s podolgovatimi zankami za kopanje in pomivanje posode.

Vrste krpic

 • Stanovanje. Takšni modeli so lahko pravokotne ali ovalne oblike, samo podolgovate zanke so med seboj razporejene skozi 5-6 vrstic.
 • Curvy. Te krpe so obojestranske, pletene so s pomočjo bujnih stebrov in dolgih zank ali samo s pomočjo vlečenja zank v vsaki vrsti.
 • Enostransko. Za razliko od prejšnjih dveh je ta model ustvarjen enostransko z obračanjem dela levo in desno. V tem primeru se lahko dolge zanke nahajajo na eni ali dveh straneh.
 • Slika. Ta kvačkanje kvačkane podolgovate zanke v nenavadni obliki. Lahko spominjajo na rokavice, noge, jagode, cvetje, miši, ježe, medvede, geometrijske oblike. Pogosteje se uporabljajo za masažo in kopanje otrok.
 • Gospodinjstvo. Za te modele je značilno trdo pletenje v kombinaciji z bujnimi vrstami in podolgovatimi zankami. Uporabljajo se lahko za pomivanje posode, čiščenje ploščic, ploščic, plinskih peči, ponorov.

Za kopanje in gospodinjstva kupite polipropilen, sintetične niti in za otroške krpe, vprašajte svetovalca za lan, sisal.

Enostranska ličja

Začetniki bolje začnejo z enostavnim modelom. Kako kvačkati gobico z podolgovatimi zankami na eni strani? Razmislite več.

 1. Začnete plesti z ročajem, tako da vtipkate verigo zračnih zank želene dolžine in jo večkrat povežete s kvačkami.
 2. Nato pokličite število zank, enakih širini krpe.
 3. Povežite se z drugim koncem ročaja.
 4. Pletene vrstice petih ali šestih stolpcev brez enojnega kvačkanja, obračanje dela bodisi z obrazom ali z notranjostjo navzven.
 5. Nato se premaknite na glavni vzorec podolgovatih zank in kvačk.
 6. Nadomestite vrstice glavnega vzorca in kvačkanja.
 7. Ko dosežete želeno dolžino, se premaknite tudi na šest vrstic brez podaljšanih zank.
 8. Končajte delo s pletenjem ročaja.

Če pletenje gobo konveksno na eni strani, potem se prepričajte, da so bile zanke na sprednji strani. Če želite dobiti volumen z obeh strani, postavite zanke v vsako vrstico, porazdelite jih po obrazu in enakomerno navzven. Krpica je lahko pletena tako, da so ob robovih štirih do petih zank natipkani z enojnimi kvačkami, v sredini pa je glavni vzorec. Rezultat je konveksen izvirni vzorec.

Gusta kvačkana goba z podolgovatimi zankami

Bujni modeli so mehkejši, še posebej, če jih podpirate v vreli vodi. Ujemite, kot sledi.

 1. Pokličite verigo zračnih zank (širina krpe je polovica prepognjene linije).
 2. Povežite se v krog.
 3. Nadomestne podolgovate zanke z enojnimi kvačkami v vsaki vrstici.
 4. Po doseganju želene dolžine krpice iz vsakega roba, 2-3 centimetrov pletene s stebri brez nakida.
 5. Dokončaj pletenje peresa.

Kako narediti podolgovato kljuko za krpico?

 • Pletene kolone brez nakida.
 • Naredite pokrovček s palcem (to bo osnova raztegnjene zanke), medtem ko boste na kazalcu imeli delovni nit.
 • Držite zanko v napetem položaju in jo zavarujte z zračno zanko.
 • Pletene naslednji stolpec brez nakida.
 • Prilagodite zanko.
 • Ponovite vse.

Podolgovate zanke je treba pritrditi z enojnimi kvačkami ali zračnimi zankami, saj bodo, ko jih drgnete, niti v prostem gibanju, celoten volumen pa bo šel na napačno stran. Za gostoto, lahko plesti gobo z izmenično podolgovate zanke in volumetrični stolpci.

Kako kvačkati gobico s podolgovatimi zankami za gospodinjske potrebe

Za pranje depozita se bo popolnoma približala umazanija in spaljene gobice iz propilena. Ni jih treba plesti velike, je dovolj deset do petnajst centimetrov v dolžino ali premer. V teh modelih je bolje izdelati dve strani: ena bo mehka zaradi podolgovatih zank, druga pa trda zaradi bujnih ali navadnih stebrov.

Za kvadratno, okroglo ali ovalno krpico lahko vzamete shemo vsakega prtiča ali motiva. Samo vrstice morajo biti pletene z izmeničnimi bujnimi stebri (pletenje več kot pet dvojnih kvačk v eni zanki), podolgovatimi zankami in enojnimi kvačkami. Poskusite sestaviti tečaje na eni strani. Robovi krpe so lahko okrašeni z obokanimi vrstami. Zaključna dela z vezanjem repne zanke.

Mimogrede, nekateri mojstri podolgovatih zank zamenjajo verigo zračnih zank: naredili so eno kvačkanje, vezali verigo 8-10 zank in se na izhodni točki zaprli, nato pa jo fiksirali s kolono in nadaljevali vzorec. Rezultat so očesci. Vendar ta metoda ni primerna za kopanje, saj je izdelek zelo težak.

Bast hedgehog

Poglejmo, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankami za otroke. Delo se začne z repom. Ko vtipkate 15 zank in jih povežete z enim samim stolpcem, jih zaprete v krogu. Nato pletite v krogu 3 vrstice z dodatkom (3, 15, 30). Nato nadaljujte s pletenjem telesa ježa iz 15 vrstic: 12 stolpcev brez nakida iz trebuha in 18 podolgovatih zank iz hrbta.

Potem zmanjšati zank, ustvarjanje gobec samo iz posameznih kvačkanje skozi vrsto: razrezane na 15 zank, vozlane vrsto, narežemo na 7 zank, naslednji krog nespremenjen, narežemo na pol in potegnemo v eno zanko.

Zdaj prerežite nit z robom, da iz nje oblikujte brke, ki jih boste pritrdili na gobec. Vezite oči in nos.

In še ena stvar na koncu: če želite dobiti mehki izdelek, izberite debelejši kavelj, če je težak, potem tanek. Najboljša možnost je kavelj št. 4-6 in nit v dveh dodatkih.