FoodPro Preloader

Naredi si sam mavčne obloge: izdelujemo izvirno dekoracijo doma


Kaj bi lahko bilo zanimivejše od tistih, ki so bile ustvarjene samostojno? Ne samo, da lahko okrasijo hišo, ampak tudi služijo kot vir ponosa za lastnika. Poleg tega, ko se načrtujete sami, lahko naredite tako stvar, ki ni le lepa, ampak tudi edinstvena, edinstvena. Vendar je treba razumeti, da ustvarjanje spominkov zahteva večjo natančnost in skrb. Ja,

Kaj bi lahko bilo zanimivejše od tistih, ki so bile ustvarjene samostojno? Ne samo, da lahko okrasijo hišo, ampak tudi služijo kot vir ponosa za lastnika. Poleg tega, ko se načrtujete sami, lahko naredite tako stvar, ki ni le lepa, ampak tudi edinstvena, edinstvena. Vendar je treba razumeti, da ustvarjanje spominkov zahteva večjo natančnost in skrb. Ja, in fantazija bo treba v celoti uporabiti za izdelek izkazalo res izvirno in oko-lov. Tema našega pogovora je torej obrt. S svojimi rokami lahko ustvarite pravo mojstrovino iz sadre. Ne želite poskusiti?

Čudovit hobi

Figurice iz DIY ometa so zanimiv in fascinanten hobi, ki vam bo omogočil, da se s svojo glavo potopite v ustvarjalni proces, s čimer boste dobili čudovit okras za vaš dom ali vrt. Poleg tega vas bodo mavčne figurice obdržale zelo dolgo, v skoraj vseh pogojih, ki ne morejo zadovoljiti ustvarjalca teh izdelkov neposredno.

Kaj je potrebno za ustvarjanje mavčnih številk?

Da bi zamislili resničnost, ne potrebujete toliko. Z vsemi razpoložljivimi orodji, ki so skoraj vedno na voljo, se lahko spopadete z vsem. Če v sebi začutite prebujen talent in ste pripravljeni dokazati se kot kipar, potem boste potrebovali naslednje materiale:

  1. Skulptura mavca. Ta dokaj vzdržljiv material je idealen za ustvarjanje oblik. Lahko ga kupite v specializiranih prodajalnah.
  2. Voda Najpogostejši, iz pipe.
  3. Plastelin za modeliranje. Uporabite lahko tako poseben kot otroški izdelek.
  4. Folija (primerna za običajno hrano).

Poleg zgoraj navedenih zalog, za ustvarjanje obrti s svojimi rokami iz mavca bo treba zaloge na potrebna orodja. Potrebovali boste:

• rezervoar za mešanje mavca in vode;

• oster pisarniški material ali običajni kuhinjski nož;

• krtača za barve (izdelana iz trdne ščetine, srednje velikosti);

• ravna gladka deska;

• ravno majhno rezilo iz lesa ali kovine.

Prvi koraki pri ustvarjanju izdelkov iz mavca

Po pripravi vsega, kar potrebujete za modeliranje, lahko greste neposredno na sam proces, po katerem bo vaša hiša okrašena z mavčno obrtjo. To ni tako težko narediti z lastnimi rokami, kot se zdi na prvi pogled. Seveda, ne pozabite na natančnost, tako da pridobijo želeni videz.

Prva stvar je, da položite ploščo na ravno površino in oblikujete želeno obliko iz gline. S tankim nožem je treba obkrožiti konektorsko črto vzdolž celotne figure. Nato vzdolž načrtovane linije nežno potisnite majhne koščke folije. Seveda morajo biti tesni. Zaradi folije bo mogoče preprečiti adhezijo sadre. Ko so številke popolnoma utrjene, se folija lahko odstrani, ne da bi se pri tem zelo potrudili.

Vlijemo v vodo in dodamo mavec. Hkrati je treba mešanico nežno mešati, dokler ne doseže stanja tekočega testa za palačinke ali tanko kremo. Samo iz takšne mase lahko s svojimi rokami ustvarjate obrti iz sadre, ki vas bodo navdušili s svojo lepoto in trajnostjo.

Z majhno krtačo nanesemo na glineno figuro omet po plasti. Z utrjevanjem prvega sloja se nanjo nanese naslednja, nato še ena in druga.

Zaključna faza

Število slojev, ki jih je treba uporabiti pri ustvarjanju obrti z ometom, je odvisno od tega, kakšno moč želite dati izdelku. Ko postavimo zadnjo plast, bo potrebno nekaj časa pustiti sliko, dokler se končno ne strdi. To lahko traja približno trideset minut. Po tem času, je treba odstraniti vse nepotrebne iz figure in ponovno odloži plovilo do končnega sušenja. Nato bo možno iz mavčne baze odstraniti obliko mavca.

Dokončane, dobro posušene ometne obrti oddajajo rahlo zvonjenje pri tapkanju. Številke lahko pobarvamo ali pustimo v izvirni obliki. V tem primeru je vse odvisno od vaše domišljije in ustvarjalnosti.

Bodite ustvarjalni in uživajte!

Obrti, izdelane iz mavca, izdelane z lastnimi rokami, so običajno veliko bolj zanimive in originalne od standardnih, kupljenih v trgovini. Poleg tega jih lahko izdeluje celotna družina, ko vsakdo lahko doda nekaj svojega - edinstvenega, edinstvenega in nepričakovanega. Upamo, da bodo vaše mavčne obrti, mojstrski tečaj, ki so ga izdelali zgoraj, postali vreden okras v notranjosti in bodo zaslužili svoje mesto med ostalimi izdelki, ki ste jih ustvarili sami.

Na koncu bi vam želel veliko sreče v tem kreativnem in zanimivem procesu, upamo, da vam bo prinesel veliko užitka in vam dal dobro razpoloženje.