FoodPro Preloader

Ročno izdelan zaznamek


Danes lahko v trgovinah za ljubitelje igel kupite veliko sodobnih svetlih in enostavnih materialov. Eden od najbolj prijetno je čutiti. Njegovo nežno strukturo so takoj oboževali ročno izdelani mojstri. Pri delu s toplo snovjo iglo lajša živčno napetost, delo s klobučevino pomirja in sprošča. Ja, in i

Danes lahko v trgovinah za ljubitelje igel kupite veliko sodobnih svetlih in enostavnih materialov. Eden od najbolj prijetno je čutiti. Njegovo nežno strukturo so takoj oboževali ročno izdelani mojstri. Pri delu s toplo snovjo iglo lajša živčno napetost, delo s klobučevino pomirja in sprošča. Ja, in izdelki so svetli, pisani in slikoviti.

Kaj se počuti?

Klobučevina - to je najboljša klobučevina, ki je narejena iz volne ovčjega, spodnjega ali kunčjega krzna. Pokrivala, prevleke za torbe, proizvodne obloge za opremo so izdelane iz naravnega filca.

Toda obrti so narejeni iz umetne protipostavke. Njegove lastnosti so enake. Je mehka in ima občutljivo strukturo, različne debeline. Izdelujejo mehke igrače iz takšne klobučevine, šivajo obleke za punčke, krasijo fotoalbume, izdelujejo volumetrične rože in sadje. Felt lahko lepilo notranjost škatle ali skrinje za dragulje. Iz nje so izdelane kroglice, zapestnice in lasnice. V tem članku bomo pogledali, kako lahko ustvarite zaznamke za klobučevine za knjige.

Možnosti

1. Standardni klasični pravokotni zaznamki. Vzorec se zašije na podlago, izrezano iz filca. Lahko je samo enake vrste slik jagod ali sadja ali pa ustvarite sliko zgodbe, na primer, šivajte polkrog meseca na vrhu ozadja modrega nočnega neba, dodajte nekaj zvezd. Na dnu čutilnega zaznamka lahko dodate nekaj pisanih hiš. Več majhnih delov pri delu, bolj barvita končni izdelek izgleda.

2. Druga možnost je zaznamek iz klobučevine za knjige, narejen z lastnimi rokami, s trakom. Tukaj sta dve podrobnosti - glavna, ki je vstavljena v knjigo, in dodatno majhno velikost, ki bo postavljena na trak in obešena z zunanje strani knjige. V majhnem delu lahko uporabite katerokoli geometrijsko obliko in predmete, kot so cvet, srce, jabolko itd.

3. Zaznamek iz klobučevine na elastični trak. Glavna podrobnost je velika in obsežna. Slika se nahaja na naslovnici knjige, gumi, zašiti na obe strani izdelka v krogu, pa vse strani preberejo skupaj. Ta možnost je najbolj neprimerna za objavo knjig, saj je sploh ne izkrivlja.

4. Zadnja različica zaznanih zaznamkov je vogal, ki je postavljen na rob strani. Šivajo jo iz dveh pravih trikotnikov, pri čemer hipotenuza ni prišita. Toda ta možnost pri premikanju knjige in njenem navpičnem shranjevanju lahko pade. Takšen zaznamek se lahko uporablja samo, če je knjiga tiho na nočni omarici in čaka, da jo ponovno vzame za branje.

Enostavni zaznamki

Felt je primeren za delo z dejstvom, da se njegovi robovi ne delijo. Izdelke lahko bodisi sešijejo ob robu ali pa jih ne zdravimo. Vse je odvisno od želje gospodarja in njegove domišljije. Fotografija prikazuje dva zavihka, ki sta podobna standardnim različicam. Okrašeni so preprosto, takšne jagode in sadje lahko narišete sami, tudi brez vzorca.

Da ne bi bili vidni na hrbtni strani šivov iz šivalnih elementov, je izdelana druga plast enake oblike, na koncu dela pa so sešiti skupaj na straneh.

Tudi zaznamki klobučevine so lahko okrašeni s podrobnostmi, ki jih držijo na dnu. Tak izdelek se seveda ne more več oprati, vendar ima ta možnost tudi pravico do življenja.

Zaznamek s trakom

Če želite to narediti, morate kupiti čutilo zahtevanih barv, trak, nit, iglo, vzorec šablone. Za izdelavo zaznamkov čutnih vzorcev lahko uporabite tiste, ki so namenjeni za papirnate aplikacije, analogi tkanine. Ko so vzorci pripravljeni, se konture delov nanašajo na material.

Nato škarje izrežejo elemente zaznamka, šivajo glavno sliko in majhen detajl, ki bo prišit na trak. Nato je trak pritrjen na enega in drugega dela. Ostaja le, da odrežemo hrbtni strani zaznamka in šivamo na dveh njegovih delih.

Vzorec leva

Razmislite o tem, da naredite zaznamek klobučevine za knjige na vzorcu leva. Za delo na tej sliki boste potrebovali svetlo oranžno ali temno bež in rjavo barvo. Najprej se vzorec prenese na list debelega papirja. Nato odrežite vsak del s škarjami. Postavimo na koncu izdelano predlogo na list klobučevine in jo izvlečemo s preprostim svinčnikom ali kredo. Potrebno bo samo izrezati podrobnosti z ostrimi škarjami. Rezanje na listu klobučevine je preprosto, saj se material ne raztegne in je tanek.

Nato morate pravilno določiti vse podrobnosti aplikacije in videti, kako bo izgledal končni izdelek. Če je vse delovalo pravilno, lahko začnete skupaj pritrditi dele. To je mogoče storiti s pomočjo navojev, šivalnih kosov. Bolje je, da za delo vzamete niti za vezenje, ki jih izberete po barvi.

Aplikacijo lahko opravite tudi z lepilom. Končno sestavo lahko likamo skozi bombažno tkanino, vendar ne zelo vroče. Glina bo trajala dlje in bo trajala dlje. Toda lepljeni izdelek ni več mogoče oprati z onesnaževanjem.

Prav tako lahko šivate trak ali elastični trak za priročno uporabo na izdelanem traku klobučevine na vzorcu.

Dekliški vzorec

Za izdelavo takšne figurice iz klobučevine boste potrebovali več listov različnih barv - črno, rumeno, turkizno, rožnato, belo. Vsaka podrobnost se previdno prenese z risbe na material in se razreže po konturi. Potem morate vse podrobnosti natančno šivati. Tanke črte se šivajo z nitmi.

Ko je celotna slika narejena, jo morate obrisati po konturi, da dobite vzorec na zadnji strani. Preden šivate oba kosa skupaj, morate vstaviti trak ali elastično notranjost.

Kotni zaznamki

Zelo enostavno je označiti dva enaka trikotnika. To morajo biti enakokračni desni trikotniki. Najprej so narisani z ravnilom in svinčnikom na kosu kartona, s čimer naredijo vzorec. Nato ga prenesite na list klobučevine in izrežite vzorec vzdolž kontur.

Na eni izmed trikotnikov, ki se bodo šteli za zunanjo stran, postavite kateri koli vzorec. To so lahko preprosti cvetovi, lepljeni ali zašiti okoli robov figure. V centru lahko imate večji del. Potem se robovi trikotnikov zašijejo, tako da hipotenuza ostane brez. Vse, čuten zaznamek, narejen z lastnimi rokami, je pripravljen!

Postavili so takšen zaznamek v spodnji ali zgornji kot strani, zato je bolje vzeti veliko hkrati, da ne bi strgali občutljivega lista. Kotne zaznamke lahko izdelate tudi v obliki živali, src, kvadratnih ovojnic itd.

Zaznamki na elastičnem traku

Najbolj primerna možnost za knjigo. Potrebovali boste občutek, potreben za podobo cvetja in ravno elastično trak, ki se dobro razteza. Ne bi smelo biti preveč gosto, sicer se bodo strani knjige deformirale med napetostjo ali se bo rob občutenega dela raztrgal. Kot slika je lahko slika velike živali ali sadja.

Ljubijo obrtnike, da proizvajajo volumetrične rože, pri čemer uporabijo rezane dele, cvetne liste, ki so sešiti samo na eni strani. Ker zaznamek ne bo znotraj knjige, je lahko izdelan iz poljubne velikosti in glasnosti. Zaradi tega je ta možnost privlačnejša za ustvarjalce.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike