FoodPro Preloader

Obrti za mlajše otroke: opice iz storžkov


Narava nam ponuja veliko število materialov, ki jih lahko uporabimo pri ustvarjanju najbolj izvirnih in lepih elementov dekorja. Na primer, opice iz storžkov bodo čudovite obrti, ki jih je mogoče izdelati z vašim otrokom. Ročna obrt "Opica" za majhne otroke Izdelava obrti iz naravnih materialov ni tako zahtevna. Pred

Narava nam ponuja veliko število materialov, ki jih lahko uporabimo pri ustvarjanju najbolj izvirnih in lepih elementov dekorja. Na primer, opice iz storžkov bodo čudovite obrti, ki jih je mogoče izdelati z vašim otrokom.

Ročna obrt "Opica" za majhne otroke

Izdelava obrti iz naravnih materialov ni tako zahtevna. Pred tem pa je treba z otrokom hoditi v park in poiskati stožce ali druge naravne sestavine.

Oblikovanje takšnih obrti ima številne prednosti:

  • otrok izbere materiale, s katerimi želi delati;
  • sprehodi na svežem zraku pozitivno vplivajo na telo otrok;
  • takšne vaje ugodno vplivajo na razvoj otroka (vztrajnost, gibalne sposobnosti, fantazija).

Potrebni materiali

Za izdelavo opic iz stožcev bo potrebno majhno vejico in, seveda, tri stožce. Ena izmed njih, največja, je primerna za opičje tele, dva manjša pa sta potrebna za izdelavo glave in druge majhne detajle (oko, ušesa in izliv).

Majhne opice

Ko so izbrani vsi materiali, jih je treba medsebojno povezati. Najprej je treba ločiti majhne dele za oko, nos in ušesa. Lahko jih popravimo z nožem ali škarjami, tako da se vsi predmeti prilegajo velikosti. To delo je bolje, da ne zaupate otroku, naj mu pomaga (poskuša na ready-made elementov na glavo opice iz stožci). Plovilo je skoraj pripravljeno, majhni deli so prilepljeni na glavo, ki ga je treba pritrditi na glavno izboklino.

Ko so vsi deli dobro pritrjeni in je lepilo suho, morate popraviti rep. Po končanem delu je najbolje, da plovilo pritrdite na neko podlago, tako da je stabilna in ne pade. V ta namen je primerna prevleka iz škatle ali kozarca. Montirajte opico na stojalo, lahko uporabite glino ali lepilo. Če je igrače še vedno nestabilna, potem lahko greš v drugo smer, tako da na vrhu pritrdimo nit in naredimo božično dekoracijo.

Opica iz stožcev in gline

Smešne obrti so lahko iz gline in storžkov. Vendar pa odsotnost prve komponente ne sme preprečiti izdelave opice. Ta material je enostavno zamenjati z običajno glino. Poleg tega boste morali razmisliti, kaj narediti oči. V tem primeru smo uporabili zeleno ilovico in črne kamenčke.

Najprej morate iz gline ali plastelina zaslepiti glavo opice. Dve krogli različnih velikosti morata biti navite in medsebojno zaslepljene. Povezovalna črta je skrita in izloča gobec in ličnice. Zdaj morate na glavo opice pritrditi ploske ušesa in razporediti oči z zelene gline. V njih so vstavljeni učenci iz črnih kamnov. S pomočjo zobotrebca naredimo dve nosnici in dolgo vdolbino v obliki širokih ust.

Nato je treba opico glavo pritrditi na dno stožca. Po tem pa slepi noge. Vse iste gline ali plastelina morajo zaviti štiri cevi. Na koncih sprednjih okončin so sploščene, tako da imajo obliko dlani, manjši ovali, podobni nogam, pa so pritrjeni na zadnje. Opica iz jerovega čunja je skoraj pripravljena, na koncu dela je potrebno pritrditi tace in posaditi žival na panju na polovico. V tem primeru morajo biti opičje noge kolena.

Če je bila glina uporabljena za izdelavo obrti, jo je treba pustiti, da se posuši pri sobni temperaturi. Po tem pa je za močnejše fiksiranje priporočljivo lepljenje lepila.

In če je bilo v gozdu veliko naravnih materialov, bodo opice iz storžkov le začetek otrokove ustvarjalne poti. Ustvarite lahko veliko malih živali, ki bodo okrasile vrtec, hkrati pa se bo otrok naučil, kako pravilno ravnati z naravnimi materiali.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto