FoodPro Preloader

Kako narediti živali iz plastelina: preživite čas z otrokom


Mnogi starši pomotoma verjamejo, da bi morali biti z učenci vključeni le učitelji - najprej v vrtcu, nato v šoli. Toda če želite, da se otrok resnično razvija in nima težav z učenjem v prihodnosti, morate začeti doma. V številnih družinah je edini prosti čas gledanje televizije ali risank, igranje iger na računalniku. Kaj pa ustvar

Mnogi starši pomotoma verjamejo, da bi morali biti z učenci vključeni le učitelji - najprej v vrtcu, nato v šoli. Toda če želite, da se otrok resnično razvija in nima težav z učenjem v prihodnosti, morate začeti doma. V številnih družinah je edini prosti čas gledanje televizije ali risank, igranje iger na računalniku. Kaj pa ustvarjalnost? Na primer, modeliranje gline iz živali ali drugih številk in znakov je dober način za razvoj finih motoričnih sposobnosti prstov, razmišljanja, domišljije. Ni težko odložiti pol ure za delo z vašim otrokom. Ali veste, kako narediti živali iz plastelina?

Kaj potrebujete?

Najprej pripravite delovno mesto. Delajte bolje na mizi. Na njej je treba raztegniti velik list papirja za risanje (potem čiščenja ni več potrebno). Zaloge s papirnatimi prtički, da obrišete roke. Iz orodij boste potrebovali lesene zobotrebce, kupčke in tako naprej. Plastelin mora biti mehak, da lahko otrok iz njega pripravi nekaj. Naučite ga gnetiti z rokami. Kako narediti živali iz plastelina, če ne posvetimo časa za pripravo? Dojenčka je treba učiti in mešati barve, tako da se bo pred njim odprlo več priložnosti. Iz dveh kosov različnih barv, se izkaže, da je enostavno dobiti nov odtenek.

Kje začeti?

Kako narediti živali iz plastelina? Takoj ne uspe. Začeti bi morali s preprostimi oblikami. Na primer, izdelajte palačinke z otrokom. Vse kar morate storiti je, da odtrgate majhen kos materiala iz majhnega in ga raztegnete s prstom. Ko se otrok nauči, da to ne dela na mizi, ampak na teži, v rokah, lahko nadaljujete. Nemogoče je razumeti, kako narediti živali iz gline, če ne razložimo drobtinam, kako zviti valjaste figure. Pokažite mu, kako odtrgati koščke materiala in jih zavrteti z dlanjo na mizo, nato pa v rokah. Rezultat so tako imenovane "klobase". Potem lahko greš na valjanje žog. To bo zahtevalo večjo skrbnost otroka. Kos plastelina se z dlanjo potegne po obročasti poti brez uporabe prstov. In kroglice se nato z lahkoto spremenijo v kocke, če jih “zapečatite” na mizi in ustvarite obraze.

Nekaj ​​primerov

Ko se ukvarjate z najpreprostejšimi odtenki in številkami, lahko začnete razlagati, kako narediti živali iz plastelina. Poskusimo narediti mačko. Vzela bo eno plastino kroglo, en valj in štiri "klobase". Žoga je glava, valj je telo živali, "klobase" pa so noge. Ne pozabite na rep. Vse to je medsebojno povezano, na glavi pa je potrebno narediti ušesa - samo dva tucka. Oči in usta se zlahka potegnejo z zobotrebcem.

Ko otrok razume, kako narediti živali iz plastelina, se lahko premaknete na ljudi, pa tudi na različne predmete človeškega življenja. Ko ste dovolj usposobljeni, lahko ustvarite cele slike. Ni razloga, da bi govorili o prednostih takšne zabave. Prvič, to je odlična priložnost, da se s svojim otrokom komuniciramo z njim, da se približamo. Drugič, modeliranje plastelina je ključnega pomena za njegov razvoj.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike