FoodPro Preloader

Obrt iz naravnega materiala: ideje, teme, tehnike


Narava okoli nas ne daje le lepote za zaznavanje, ampak tudi ideje za ustvarjalnost. Dejansko, iz naravnih materialov, zbranih na sprehod v jesenskem parku, so najbolj pravi mojstrovine. Ni potrebe, da bi porabili denar za nakup komponent, vse daje naravi brezplačno. Hoja po morju, lahko zberete školjke in morske kamenčke različnih barv in oblik. In

Narava okoli nas ne daje le lepote za zaznavanje, ampak tudi ideje za ustvarjalnost. Dejansko, iz naravnih materialov, zbranih na sprehod v jesenskem parku, so najbolj pravi mojstrovine. Ni potrebe, da bi porabili denar za nakup komponent, vse daje naravi brezplačno. Hoja po morju, lahko zberete školjke in morske kamenčke različnih barv in oblik. In koliko daril je prejetih iz jesenskih dreves. To so kostanj in želodov, stožcev in "helikopterskega" javorja, da ne omenjamo raznolikosti listov in vejic.

Ročne obrti iz naravnih materialov zahtevajo predhodno delo, saj lahko sadje skriva skrite žuželke, ki so se tako odločili za zimo. Da, in ne želim, da bi otrok delal na sliki umazanih listov. Morski prodniki in školjke imajo plast soli, iz katere se morate tudi znebiti, preden se lotite sestave naravnega materiala. V članku bomo obravnavali več izvirnih del iz različnih vrst daril narave in kako jih predoblikovati, tako da se slika ali volumna slika ohrani dlje.

Kako pripraviti gradivo za ustvarjalnost?

Če po morju počitnice ste prinesli celo vrsto lepih školjk in kamnov, potem jih morate temeljito izplakniti iz peska in vreti 10 minut v vodi. Torej pridi ven vse odvečne soli, ki se lahko kasneje pojavijo na kramp z belo cvetenje.

Z želodom in kostanjem je tehnologija predelave drugačna. Če ročno delo iz naravnega materiala opravlja otrok, je bolje delati s svežim sadjem. Da bi bili čisti, jih lahko obrišete s suho krpo. Za dolgoročno ohranjanje ročnih del iz takšnih delov jih je najbolje peči v pečici. Potem bodo vse žuželke, ki se skrivajo znotraj, propadle.

Jesenski listi izbirajo svetle barve, saj ko se posušijo, izgubijo nasičenost odtenkov. Liste je treba posušiti in jih položiti med liste knjige. Postavite tovor na vrh. Usklajeni prazni deli bolje likajo železo skozi list papirja, da se končno znebite padca vlage.

Vendar pa obstajajo umetniki, ki ustvarjajo lepe slike z uporabo le svežih cvetnih listov in listov. Nastale slike iz naravnega materiala se lahko fotografirajo le, ker se bodo zelo hitro posušile in izgubile lepoto. Poglejmo to vrsto ustvarjalnosti.

Slika iz svežega cvetja

Za ustvarjanje tako svetlega in spektakularnega pava je umetnik uporabil izklesane vejice praproti, listov in cvetnih listov, zlasti perunike. Če se odločite za ponavljanje mojstrske mojstrovine doma, lahko zamenjate dele s podobnimi rastlinami, ki rastejo v naši državi.

Začnite z nižjimi dolgimi listi. Poleg izklesanih "perja" so opazne svetle lise, značilne za pavsko-moško perje. Na vsakem elementu jih je treba ponoviti simetrično. Imajo dolge liste iz osrednje točke v različnih smereh glede na vrsto sončnih žarkov. Nato začetek ptičjega repa poteka iz enakih listov ovalne oblike. Delo na sliki naravnega materiala se konča s telesom pava. Narejen je samo iz cvetnih listov svetlega irisa. Krona je nastala iz prašnikov velikega cvetja. Kljun in glava sta narejena z izrezovanjem potrebne oblike s škarjami.

Otroška slika listov

Predšolski otroci ne bodo mogli ustvariti takšne holistične obrti iz naravnega materiala kot profesionalni mojster, lahko pa naredite spektakularno ptico. Za to potrebujete svetlo rumene liste lipe, akacije in vrbe. Velik element je položen tako, da palica iz lista služi kot njen kljun.

Na mestu repa se nahaja vejica listov akacije, majhna in tanka plošča kontrastne barve pa jasno označuje krilo. Vloga očesa se izvaja z gumbom, preostali elementi slike pa so preprosto narisani z oznako.

Jesensko drevo

Za ustvarjanje obrti iz naravnega materiala "jesen" se uporablja in majhne granulacije, na primer, proso. Za improvizirane liste je bilo večbarvnih, morate barve jedrca. To je zelo preprosto, tudi otrok ga lahko obvlada. V ločenih majhnih pakiranjih zaspite na peščici žit. Nato se v vsaki postavi ena žlička gvašne barve zelene, oranžne, rumene in celo rdeče barve, torej vse osnovne barve jeseni. Nato morate vezati vrečko in roko, da obrišete vsa zrna na barvi. Barvne kroglice, ki se nahajajo na prtičku, se posušijo. Ko je vse suho, jih morate obrisati v roki, tako da bo presežena barva poškropljena in da se ne bo našlo nobenega zrna. Večbarvni "listi" so razporejeni v različnih posodah za nadaljnje delo.

Na modrem kartonu se z označevalcem označi drevo z vejami in hribom na tleh, na katerem raste. Nato se na mestih, kjer je predvideno polaganje zrn, papir prevleče s PVA lepilom. Ostaja le, da zaspite proso in ga rahlo pritisnite z dlanjo. Slika je pripravljena!

Sova iz naravnega materiala

Če želite delati na figurici sova, morate pripraviti velik borov stožec za ptičje telo, želodec za oči, semena javorja za perje nad očmi, podobne obrvi, droben stožec za nos. Ptičja krila so izdelana iz koščkov ravnine lubja.

Takšna ptica iz naravnega materiala se zbere z uporabo gosto PVA ali pištolo za lepilo. Pri delu z borovimi storži je majhna skrivnost. V parku ni vedno mogoče izbrati potrebnega obrazca za obrt. Stožec ob sušenju se nagiba k razkrivanju in lahko pokvari zamisel avtorja mojstrovine. Lahko svetuje, kakšna pripravljalna dela je potrebno izvesti z gradivom. Če borovega stožca ujeti zaprta, in morate bujne, potem morate kuhati v ponev za 20-30 minut, pustite, da se ohladi, dajanje v toplo mesto, na primer, v bližini kamina ali na radiatorju. Udarec se bo popolnoma razvil in bo veličasten.

Če, nasprotno, morate imeti stožec z zaprtimi tehtnicami za delo, potem ga je treba spustiti v toplo lepilo in ga nekaj časa držati. Po sušenju bo grudica ostala zaprta tudi po daljšem skladiščenju.

Če otrok dela na obrti iz naravnega materiala in ga ne boste obdržali dlje časa, potem bodo storili samo čisti stožci, ki so zbrani v parku. Da bi sova stala enakomerno, se vrh stožca reže, nato pa ob obračanju obrne navzdol.

Sneško iz sadja in zelenjave

Jesen ljudem daje bogato žetvijo različnih sadežev. To so zelenjava, sadje in jagode. Z razvojem ustvarjalnih sposobnosti otroka lahko z njimi ustvarjate figure živali ali drugih predmetov. Na primer, za takega snežaka, kot na fotografiji, so uporabili tri jabolka različnih velikosti. Predelani so bili tako, da je bil snežak bel. Meso se takoj obdeluje z limoninim sokom, saj po nagnjenju nagiba k temnejši. Ta sok izhaja iz sadja. Za sestavljanje delov uporabite zobotrebce.

Gumbi in nos so narejeni iz rezin korenja. Vloga vedra na glavi se izvaja z rezanim robom kumare. Usta so narejena iz rdeče paprike. Roke odrežemo od belega dela por. Iz lesenega nabodala in tankih vejic grma je metla pletena z nitmi. Plovilo je veliko in spektakularno. Lahko jo posnamete, pokažete njenemu očetu in zvečer jeste z vso družino.

Izvirni jež

Tak zanimiv jež iz naravnega materiala lahko naredi človeka, ki ga dobro obvladuje dleto. Konec koncev so bodice ježa izdelane iz vej, rezane pod ostrim kotom. Telo ježa se zbira iz dlakavih kokosovih vlaken, zavitih v kroglo. Da bi telo ostalo močno, se v notranjosti skriva pena, ki je odrezana od spodaj. Jež bo tako trdno stal na nogah.

Gobec je koničast, s konicami nosu in očmi. Za montažo elementov s pomočjo pištole za lepljenje. Takšne obrti se lahko hranijo dlje časa. Tako ga lahko uporabimo za dekoriranje sobe v prostoru ali dnevnem kotu v vrtcu ali šoli.

Gobe ​​iz različnih materialov

Z dekorativnimi gobami lahko okrasite stene sobe ali hišice, navdušile bodo obiskovalce jesenske razstave v šoli ali vrtcu. Izdelujejo takšne obrti iz naravnih materialov hitro in preprosto, preprosto morate predhodno sestaviti potrebne elemente dekorja. Posušeno seno lahko kupite v hišni trgovini ali si izposodite od svojega morskega prašiča. Tanko vejo lahko izrežete s sestavljanko. Zberite marelične jame - po okusnem uživanju tega koristnega sadja. Lahko jih posušite na soncu na balkonu. Lepo so shranjene vso zimo, tako da jih lahko uporabljate za ustvarjalnost iz naravnih materialov skozi vse leto.

Kot podlaga za gobe je mogoče izbrati debel karton in vzorec, izrezan iz vlaknene plošče. Trava se lahko prilepi na PVA in razširi debelo plast na nogo glive. Nato se trava nanaša in pritisne z dlanjo. Spodnji del obrti lahko okrasite s kupom suhih robinov ali storžkov. Pokrovček gobe se prilepi z rezanimi kosi ali mareličnimi jamami. Bolje je uporabiti lepilno pištolo za pritrditev delov. Če je po sušenju lepila pokrov obložen z akrilnim lakom, bo učinkovito svetil s svetlobo svetilk.

Da bi jo lahko obesili na steno na kavelj, je na zadnjo stran pritrjena zanka iz naravne konopljine vrvi. Popolnoma se prilega celotnemu ansamblu naravnih materialov.

Mi pomagamo pticam

Lažna in mrzla zima je težka za naše pernate prijatelje. Prijazni ljudje se trudijo, da bi jim pomagali v tem težkem času. Izdelava hranilnikov iz naravnih materialov ni tako težka. Razmislite o eni najlažjih in najbolj priljubljenih možnosti na svetu. Potrebovali boste silikonsko posodo za peko tortic katere koli konfiguracije. V vdolbino naložite "prigrizke" za ptice. Lahko so zrnje ovsa ali proso, surovo sončnično seme, jagode in koščke sadja, drobno narezano. Uporabite lahko komercialno dostopna zamrznjena sadja in zelenjavo.

Nato se vse to zlije z vodo in se zamrzne v zamrzovalniku. Ne pozabite na konec vstaviti tanko vrv, da se v podajalniku tudi strdi. Po zamrznitvi bo voda dobila končni podajalnik. Če ga ne morete vzeti iz rezervoarja, je dovolj, da silikon potopite v toplo vodo. Hang podajalniki so lahko na različnih vejah drevesa. Ptice bodo z kljunom z veseljem izbrale okusne elemente iz zamrznjene mase.

To zdravljenje bodo uživale vse ptice, in kot lahko vidite, je takšna poslastica hitra. Glavna stvar je, da se ne leni in kuhamo vse sestavine. Ne pozabite, da je ptice nemogoče nahraniti s kruhom, saj ptice iz njega razvijejo tumorje in nato umrejo. Njihova naravna hrana je zrnje in plodovi dreves, ki niso predelani, ampak surovi. Hvaležni bodo za vašo skrb!

Cvetje iz naravnega materiala

Cvetlični aranžmaji lahko ustvarijo različne darove narave. To je lahko ročno izdelan kos lubenice ali šopek obarvanih stožčkov v različnih barvah. Lahko naredite sliko cvetja iz kostanja in želoda, semena javorjevih listov in listov akacije. Za izdelavo volumetrične šopek vam ponujamo naslednjo različico, sestavljeno iz jesenskih listov.

Za sestavo je najbolje, da poberem liste različnih konfiguracij. Lahko so okrogle in izrezljane. Šopek bo dodal svetlo poudarjeno točko vključitvi rdečih jagod planine v sestavo. So trdni in dolgo ohranjajo svojo svežino in obliko.

Šopek je narejen na osnovi močnih vej, ki so rane z vrtnicami iz velikih lipovih listov. Med listi papirja se predhodno posušijo in izravnajo. Vsak list je prepognjen in zvit s slamo. Naslednji elementi so naviti na prejšnje, s čimer se poveča premer vrtnice. Na koncu pritrdijo na vejo zvito cvetlico in jo vežejo z močnimi najlonskimi niti.

Da ne bi videli niti, trak valovitega papirja zelene barve navijemo na dno vrtnice in še naprej na vejo. Njeni robovi so pritrjeni na zadnji zavoj s pomočjo PVA lepila ali pištole za lepljenje.

Ko se zbere 5 ali 7 cvetov, je možno oblikovati šopek z dodajanjem listov drugačne konfiguracije, na primer istega rovana. Lahko jih izrežete z drevesa na veji z gomilom jagod. Tudi piščanci bodo lepo izgledali.

Na koncu dela so vsi spodnji elementi povezani v tesen sveženj. Lahko ga okrasite z navijanjem listov.

Zaključek

Kot je razvidno iz besedila članka, lahko ideje za ustvarjalna dela črpajo iz kontemplacije same narave. Če pogledamo darila polj in dreves, bo fantazija povedala možnost obrti iz naravnih sestavin. Pred uporabo se prepričajte, da opravite predhodna dela, saj lahko materiali vsebujejo nepovabljene goste v obliki ličink ali jajc žuželk. Za varnost zdravja tako otroci kot odrasli uporabljajo samo znane rastline, ki niso strupene. Ustvarjalnost bi morala prinašati samo veselje in biti varna.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike