FoodPro Preloader

Železniško modeliranje - kaj je to?


Era v železniškem modeliranju ni bila tako velika. Prve modelirane železnice so se pojavile leta 1840 in so bile tako imenovane "poti za preproge". Modeli električnih vlakov so se pojavili okoli začetka 20. stoletja, vendar je njihova podobnost s prvotnimi prototipi pustila veliko zaželenega. Dane

Era v železniškem modeliranju ni bila tako velika. Prve modelirane železnice so se pojavile leta 1840 in so bile tako imenovane "poti za preproge". Modeli električnih vlakov so se pojavili okoli začetka 20. stoletja, vendar je njihova podobnost s prvotnimi prototipi pustila veliko zaželenega. Danes so modeli vlakov veliko bolj realistični. Danes modeli ustvarjajo modele železniških prog, ki pogosto ustvarjajo resnične kraje in zgodovinska obdobja. Za tiste, ki radi delajo svoje roke, je železniško modeliranje idealen hobi.

Kaj je bistvo tega hobija?

Njegovo bistvo je v rekonstrukciji realnih železniških tirov z modeli same železnice in vlakov ter postavitev pokrajin. Ljudje, ki so bili vključeni v to, so dobili vzdevek „železniški modelarji“ ali „vzorčni železniški delavci“. Z dovolj sredstev in navdušenjem lahko celo ustvarijo modele polne velikosti!

Modeli lahko zberejo vzorčne vlake in ustvarijo pokrajino zanje. Prav tako lahko upravljajo svojo miniaturno železnico. Pri nekaterih modelarjih je cilj izgradnje tlorisa, da ga končno odpre, kot da bi bila prava železnica (če je bila zasnova zasnovana na domišljiji graditelja) ali kot prava železnica (če postavitev temelji na pravem prototipu). Če modelarji raje modelirajo prototip, lahko reproducirajo cestne reprodukcije prave železnice v miniaturi, pogosto z uporabo prototipov tirov in zgodovinskih kart.

Zapisi o modeliranju železnic

Postavitve segajo od improviziranega kroga ali ovalne do realističnih reprodukcij resničnih krajev, spretno oblikovanih po prototipu. Največji model pokrajine je v britanskem muzeju Pendon v Oxfordshireu, kjer je bil leta 1930 zgrajen model Vale of White Horse. V muzeju je tudi eden najzgodnejših slikovnih modelov - dolina modela Mader, ki jo je zgradil John Ahern. Zgrajena je bila od poznih 30-ih do zgodnjih 50-ih let prejšnjega stoletja, in izkazalo se je tako lepo in realistično, da so o njej pisali na obeh straneh Atlantika v revijah Model Railway News in Model Railroader. Bekonskot v Buckinghamshiru je najstarejša modelna vas, ki vključuje modelno železnico iz tridesetih let prejšnjega stoletja. Največja modelna železnica na svetu je Miniatur Wunderland v Hamburgu, Nemčija. Največja ureditev žive pare z železnico, ki je dolga 40 km, je »Vlakovna gora« v Chilohinu, Oregon, ZDA. Opazni so tudi eksponati muzeja za železniško modeliranje San Diego.

Modeliranje krajine

Umetnost železniškega modeliranja vključuje tudi modeliranje krajine. Nekateri modelarji posvečajo pozornost urejanju njihove ureditve, ustvarjanju fantazijskega sveta ali resničnega življenja, pogosto s poudarkom na njegovem zgodovinskem videzu v določenem obdobju. Krajinsko oblikovanje se imenuje "krajinska konstrukcija" ali "modeliranje krajine".

Konstrukcija pokrajine vključuje pripravo podlage s široko paleto gradbenih materialov, vključno z zaščiteno žico, mrežo iz kartonskih trakov ali rezbore iz polistirena. Dekorativna podlaga je nameščena na sub reliefu. Tipične baze vključujejo litega ometa, mavca, hibridno papirno kašo (papier-máché) ali lahka pena ali steklena vlakna, kakor tudi vse materiale, uporabljene pri tvorbi geodetske pene.

Modeliranje tal

Dekorativna podlaga je prekrita z nadomestki za pokrov tal, ki je lahko statična. Modeli ustvarjajo imitacijo trave, maka, iglavcev, goseničnih balastov in drugih scenskih pokrovov tal. Material, ki se uporablja za simulacijo cestnega balasta, je običajno finozrnati površinski granit. Material, ki posnema barvno travo, je ponavadi prekrit z žagovino, lesnimi ostružki ali z mleto peno. Za modeliranje grmičevja lahko uporabite peno ali naravne lišaje ali komercialne materiale za širjenje. Alternativni material za travo je statična trava, ki se premika s statično elektriko.

Modeli zgradb in kamenja

Stavbe in objekte je mogoče kupiti v obliki kompleta ali iz kartona, balsovega lesa, lipe, drugega mehkega lesa, papirja, polistirena ali druge plastike. Drevesa so lahko izdelana iz pelina, ki je zalepljen po modeliranem listju, lahko pa jih kupite tudi v končni obliki od specializiranih proizvajalcev. Vodo lahko modeliramo z uporabo poliestrske livarske smole, poliuretana ali valovitega stekla. Kamnine se lahko izlivajo iz mavca ali plastike s peno. Ulitki so obarvani s posebnimi barvami ali ženskimi sencami.

Modeliranje podnebja in vremena

Nekateri izkrivljajo končne modele, da posnemajo umazanijo in obrabo vozil, konstrukcij in opreme. Železniški vagoni v mestih nabirajo blato iz gradbenih in avtomobilskih izpušnih plinov ter grafitov, avtomobili v puščavi pa so lahko izpostavljeni peščenim viharjem, ki pokvari ali sperejo barvo. Model, ustvarjen v okoljskih pogojih, komajda vsebuje toliko detajlov reljefa, kot se lahko prototip prilagodi v resničnem življenju, izpostavljen dnevnim vplivom vremenskih in drugih naravnih (in umetnih) pojavov.

Obstaja veliko metod za simulacijo učinkov vremena, ki vključujejo barvanje, brušenje, drobljenje in celo uporabo kemikalij za korozijo. Nekateri procesi ustvarjanja vremena očitno ne trpijo zaradi pomanjkanja ustvarjalnosti, vendar je to že odvisno od spretnosti oblikovalca.

Umazanija, rja in znaki poškodb

Spreminjanje kupljenih modelov je običajno. Vsaj, sprememba je namenjena zmanjšanju "plastičnosti" v videzu modelov. Modeliranje umazanije, rje in obrabe prispeva k realizmu. Nekateri modelarji posnemajo madeže goriva na rezervoarjih ali korozijo na škatlah za baterije. V nekaterih primerih lahko dodate sledi nesreč ali popravil, kot so udrtine ali sveže izdelani nadomestni deli, zreli modeli pa se lahko skoraj ne razlikujejo od njihovih prototipov iz prave fotografije.

Ventilatorji železniškega modeliranja

Obstajajo vzorčni železniški klubi, kjer se navdušenci najbolj pogosto najdejo. Klubi javnosti pogosto prikazujejo najboljše modele. Ena specializirana industrija se osredotoča na velike tehtnice in merilnike tlaka, običajno z uporabo sledi od 3, 5 do 7, 5 palcev (89 do 191 mm). Modeli na tej lestvici so pogosto ročno izdelani in poganjajo se s paro ali hidravliko, motorji pa so dovolj močni, da imajo več deset umetnih potnikov.

Tehnični model železniškega kluba (TMRC) na Tehnološkem inštitutu v Massachusettsu je v 50. letih 20. stoletja prvič omogočal avtomatsko krmiljenje prehoda poti s pomočjo telefonskih relejev. Je pravi laboratorij železniškega modeliranja.

Ljubitelji tega hobija imajo svoje »kraje romanja«, tako ali drugače povezane z zgodovino modeliranja. Običajno so ti kraji le družba modelarjev, razpršenih po svetu. Najstarejša družba je model Železniški klub, ustanovljen leta 1910. Nahaja se v bližini Kings Crossa v Londonu. Poleg modelov železnic vsebuje tudi okoli 5.000 knjig in periodičnih publikacij, namenjenih modeliranju železnic. Zgodovinsko železniško društvo v Butterlyju, v bližini Derbyshirja, je specializirano za zgodovinska vprašanja in ima arhive, namenjene zgodovini tega hobija, ki je na voljo članom kluba in vsem.