FoodPro Preloader

Kako narediti konja iz papirja z lastnimi rokami?


Prišlo je leto konja in ta simbol se je vse bolj začel pojavljati v domovih različnih ljudi. Mnogi so popolnoma prepričani, da ta žival ni samo talisman prihodnjega leta, temveč je sposobna prinašati bogastvo in srečo v vsak dom. Zdaj je vse bolj mogoče videti podkve, ki ščiti družinsko ognjišče pred zlobnimi silami. Kupuje se al

Prišlo je leto konja in ta simbol se je vse bolj začel pojavljati v domovih različnih ljudi. Mnogi so popolnoma prepričani, da ta žival ni samo talisman prihodnjega leta, temveč je sposobna prinašati bogastvo in srečo v vsak dom. Zdaj je vse bolj mogoče videti podkve, ki ščiti družinsko ognjišče pred zlobnimi silami. Kupuje se ali izdeluje samostojno. Ta proces je zelo preprost. Toda kako narediti konja iz papirja, tako da postane vreden okras v notranjosti? Lahko ga preprosto izrežete iz papermana, obesite na steno in lepo okrasite ali pa naredite tridimenzionalno sliko in jo postavite na najbolj vidno mesto.

Japonski motiv

Ena najstarejših umetnosti japonske kulture je origami. V sodobnih šolah se ga celo učijo otroke. Konec koncev, ta tehnika ni samo sposobna razviti ustvarjalne sposobnosti otrok, ampak tudi za usposabljanje fine motorične sposobnosti prstov, pa tudi, da vsadek občutek natančnosti. V vsaki notranjosti lahko taka dekoracija postane določen poudarek, ki bo zagotovo pritegnil pozornost. Vse kar potrebujete je bela ali barvna pokrajina in škarje.

Navodila za izdelavo papirnega konja

- Najprej moraš upogniti pločevino in iz nje narediti trikotnik. Po dveh nasprotnih vogalih je treba kombinirati in del, ki je ostal - odrezati.

- Upognite nasprotne vogale in ponovno naredite trikotnik, vrnite list na prejšnji položaj.

- Upognite izvirni trikotnik tako, da dobite kvadrat, in upognite odvečni del, da označite ovinek.

- Kot zavihanega lista mora biti ukrivljen. Osnova naj bo v obliki kvadrata.

- Sedaj morate narediti peterokotnik, upogibati obliko in zaviti oster kot navzdol z bazo.

- Akutni kot mora biti odrezan, da se izvede več koncev.

- En konec mora biti prepognjen in rezan, da se oblikuje konjski gobec.

- Da bi dobili noge, morate zložiti en konec v obliki tankega traku in ga obrnite na stran. Tudi ostale noge.

- Po končanem delu lahko sliko okrasite sami. Kroglice se lahko uporabljajo za oči in resice za grive. Pomagalo vam bo, da na spodnjem diagramu naredite konja brez papirja.

Telo konja

Takšna dekoracija se bo odlično ujemala z vsako notranjostjo. In za to boste potrebovali težek papir, konjski vzorec, kos žice, gumbe, barve, čipke, volno in lepilo.

Navodila za izdelavo konja iz papirja in žice

- Predloga s sliko živali mora biti pritrjena na karton, previdno odrezana in odrezana. Za to je bolje uporabiti pisarniški nož.

- Ker je možno, da je konj iz papirja ne samo bel, potem je bolje, da okrasite karton takoj. Tukaj lahko uporabite svojo domišljijo in izberete katero koli barvo. Obrti, izdelani s tehniko »trde krtače«, so zanimive. Torej dobite čudovite prehode v senci, površina pa bo porozna.

- Zdaj lahko pritrdite grivo in rep. Volnene niti popolnoma izpolnjujejo vlogo repa, kot griva pa se lahko uporablja tudi guipurna tkanina.

Zdaj je treba vse podrobnosti skrbno povezati s tanko žico.

- Dokončana oblika se lahko pritrdi na karton ali se lahko uporabi za volumetrično uporabo. Glasnost lahko ustvarite s pomočjo gumbov, ki jih je treba prilepiti na papir.

- Glavno ozadje je lahko karkoli. Vse je odvisno od domišljije osebe.

Gremo torej skozi kratek mojstrski tečaj "Kako narediti konja iz papirja." Kot lahko vidite, nič zapletenega. Glavna stvar je, da skrbno preuči vse dekorativne elemente za dekoriranje izdelka. Zelo pomembno je, da ne kršimo tehnologije dela. Vse elemente dekorja lahko spremenite po vaših željah. Ne bojte se narediti nekaj svojega. Samo takšna dodatna oprema je lahko odlično darilo za vaše prijatelje ali čudovita dekoracija za vaš dom.

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha.  Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov.  Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca