FoodPro Preloader

Papirni labod origami: shema, opis in priporočila


Umetnost origami je stara kot papir, ki je glavni material pri izdelavi figur v tej tehniki. Kljub temu, da ima beseda "origami" japonske korenine in je prevedena kot "zložen papir", se Kitajska šteje za prednika te umetnosti. Kot mnoge vrste uporabnih umetnosti, origami nima le estetske, ampak tudi versko-simbolne funkcije.

Umetnost origami je stara kot papir, ki je glavni material pri izdelavi figur v tej tehniki. Kljub temu, da ima beseda "origami" japonske korenine in je prevedena kot "zložen papir", se Kitajska šteje za prednika te umetnosti. Kot mnoge vrste uporabnih umetnosti, origami nima le estetske, ampak tudi versko-simbolne funkcije. Samurajske papirne figurice so bile dane na srečo, dolgo časa so črke vstavili v žerjavsko figuro, tako da so hitro prišli do naslovnika in se niso izgubili na cesti.

Eden od najbolj priljubljenih papirjev origami je danes labod. Simbolizira čistost, čistost, iskrenost in plemenitost. Poleg tega je par labodov povezan z zvestobo, zato se njihove podobe in številke pogosto uporabljajo kot okraski za poročne obrede.

Materiali

Da bi papirni labod uporabili s tehniko origami, moramo imeti potrpljenje, ročno spretnost in domišljijo ter list papirja. Od njega je odvisno, kakšna bo številka, ali bo obdržala obliko, koliko dodatkov lahko naredimo iz nje. Kljub dejstvu, da je bila dokazana možnost dodajanja papirja več kot 7-krat, lahko gostota materiala včasih celo ne omogoči, da se 3-krat zloži. Zato je treba k izbiri papirja pristopiti odgovorno in paziti na naslednje parametre:

 • Gostota Čim je papir bolj trden, je z njim težje delati, vendar pa so gubice ohlapno pritrjene na ohlapen papir, tako da lahko izdelek enostavno izgubi obliko.
 • Debelina. Lepenka je primerna za izdelavo grobih oblik, na primer škatel. Za ustvarjanje bolj elegantnih številk je bolje izbrati tanjši papir. Precej tanjši je, lažje se bo zložil, vendar bo lažje raztrgati.
 • Struktura Izdelki iz sijajnega papirja izgledajo zelo lepo, na mat papirju pa je lažje popraviti nenatančnosti dodajanja, kar vodi do nekoliko površnega videza, vendar jasnejše zmogljivosti. Če izberete barvni papir, je bolje izbrati pisarniški papir za tiskalnike ali klasično mat. Prevlečen slabo zložen in barva na mestih zavojev razpokana in izbrisana. Številke iz takšnega papirja so neestetične.

Idealen papir origami mora biti gladek, gost in tanek.

Swan Možnost 1

To je najlažji način za dodajanje papirnega laboda. Za origami začetnike takšne številke po shemi ustrezajo več kot druge.

Proizvodnja

Da bi naredili laboda, potrebujete 1 kvadratni list papirja. Takšna figurica iz lista, velikosti 15 * 15, izgleda bolje, toda za začetnike je bolje izbrati večjo velikost.

 1. Papir postavite pod kotom navzdol. Poravnajte stranske vogale skupaj, oblikujte pregib v sredini od zgoraj navzdol in ponovno poravnajte list na mizi.
 2. Bočni koti morajo biti centrirani tako, da zgornje strani romba sovpadajo s pregibno črto. Izdelek položite na mizo z licem navzdol.
 3. Spodnji kotiček je sklenjen, poravnan z osrednjo linijo. Linija upogibanja mora biti na ravni spodnjega roba prepognjenih ploskev, slepa pa mora biti v obliki enakokrakega trikotnika. Nato delite ukrivljeni kot na 3 dele in upognite vogal navzdol na ravni spodnje tretjine.
 4. Rezultat prazen prepognjen na pol.
 5. Vsaka stran je prepognjena na pol, tako da se strani ujemajo. Preverite, ali je origami prazen papirni labod s shemo.
 6. Nato morate določiti dolžino vratu in trupa. V ta namen mora biti obdelovanec na dolgi strani prepognjen na pol.
 7. Za tvorbo vratu je treba obdelovanca ukriviti diagonalno, tako da v eni točki poteka skozi linijo prejšnjega ovinka, na drugi točki pa pride v stik z linijo dodatka spodnjega vogala.
 8. Dolgi kot zavrtite vzdolž diagonalne črte. Ta del dela se upogne navzgor za približno 45 °. Nato upognite vrat po liniji 1/2 podrobnosti. Kot se razlikuje za dodatnih 90 ° in bo vzporeden z repno črto.
 9. Zdaj morate oblikovati kljun. V ta namen zgornji del vratu upognite tako, da je kot med dvema deloma dela in ga razdelite na 3 dele, upognite kot na višini 1/3. Kot, ki naj bi segel iz obdelovanca za tretjino.
 10. Če želite sliki dati dokončan videz, morate narediti še 2 dodatka. Prvi je na višini polovice vratu, glede na nastalo linijo pa mora biti del upognjen, kar pomeni 90 ° naprej. Zadnji dodatek je narediti tik pod notranjim krakom kljuna. Podrobnosti enakega ovinka. Tako bo glava laboda postavljena vzporedno z dnom vratu.

Ostaja, da se rahlo poravna rep in krila, če je potrebno, barve kljuna in pripravi oči. Swan je pripravljen.

Možnost 2. Dobra ptica

Za bolj izkušene obrtnike imajo možnost, da na podlagi trikotnika naredijo očarljivega laboda. Dobrohotno bitje, zamrznjeno na zavihku svojih kril, je presenetljivo v svojem realizmu. Kako narediti tak labirint origami iz papirja v stopnjah, ki so opisane spodaj.

Proizvodnja

 • Trikotna slepa (1/2 kvadratna) se upogne na pol.
 • Strani se kombinirajo s središčem, naredijo še dva pregiba.
 • Razdalja med vsakim ovinkom in robovi mora biti razdeljena na polovico in dodatne zavoje. Skupaj jih je 7, ki se razlikujejo od vrha.
 • Na osrednjem pregibu zložite podrobnost na pol.
 • Kot zgornje polovice obdelovanca se poveže z vrhom obdelovanca.
 • Nato nadaljujte z oblikovanjem prvega krila. Na zgornjem trikotniku so 3 pregibne linije. Potrebno je narediti še 2 dodatna odlaganja, ki povezujejo spodnji rob prve modre črte z zgornjim robom zelene in druge modre črte. Zložite vzdolž nastale linije s kratkim ovinkom na vrhu.
 • Naslednje pregibne linije: od dna zelene črte do konkavnega kota obdelovanca in vstran. Iz zgornjega vogala mora biti enaka razdalja kot modra premična linija. Prestavite zgornji del obdelovanca in ga zložite vzdolž zgornjih linij.
 • Spodnji vogal krila se zloži na pol in se upogne v obdelovancu.
 • Prenesite origami labodovo krilo iz papirja od leve proti desni.
 • Na stičišču krila s telesom položite pregib, zavijte na levo.
 • Spodnji kot zavijanja navzgor.

 • Preverite rezultat s shemo.
 • Obrnite element navzdol. Ponovite korake 5-12, da ustvarite drugo krilo. Vsa dejanja morajo biti izvedena zrcalo.
 • Rep Kratek kot med krili je razdeljen na 3 dele, zadnja tretjina pa je upognjena navznoter.
 • Spodnji vogal v nastali prazni del je prav tako upognjen v prazno.
 • Preverite rezultat z origami vzorcem papirnega laboda, prekrižajte krila proti repu.
 • Spustite krila navzdol. Od črte krila navzgor pod kotom 45 ° upognite daljši kot.
 • V skladu z dobljenimi linijami ga upognite tako, da se vrat dvigne za 90 °. Vsak trikotni del vratu je prepognjen na pol, tako da so robovi znotraj dela.
 • Upognite zgornjo tretjino vratu pod kotom 45 ° in jo upognite.
 • Zgornji del kota spustite navzdol, tako da je glava 90 ° od vratu.

 • Odvijte stranice trikotnika od znotraj, s čimer povečate širino glave.
 • Razdelite glavo na 4 dele, zložite del navznoter 3/4 od roba in ga vrnite nazaj na polovico, tako da tvorite kljun.
 • Na krilih upognite sprednji del vzporedno z robom in jih premaknite naprej.
 • Na vratu zložite polovice obdelovanca, tako da ustvarite potreben ovinek. Na repu, da bi polkrožna krat. Na krilih oblikujte pregibe, kot je prikazano na zgornji sliki.
 • Preverite rezultat s shemo.

Papir iz labodnega origamija, izdelan z lastnimi rokami po taki shemi, lahko postane ne le okras namizja, ampak tudi simbolno darilo vaši ljubljeni osebi.

Možnost 3. Par labodov

Še ena zanimiva varianta origamija je slika para labodov. Za njegovo izdelavo potrebujete barvni papir. Za dosego želenega učinka mora biti material naslikan samo na eni strani.

Proizvodnja

Z lahkoto je tako enostavno narediti takšne origami labode v skladu z navodili.

 • Najprej morate narediti osnovne ekscese. Če želite to narediti, je treba kvadrat dvakrat diagonalno zložiti, nato poravnati papir in ponovno zložiti dvakrat, vendar na pol. Potem položite list z belo stranjo proti sebi, tako da bo vogal kvadrata na dnu. Diagonalni ovinek mora biti razdeljen na 6 delov. Na levi polovici kvadrata naredite 2 pregiba. Ena - bližje centru po 2/6, zložljivi list na sebi, in drugi - bližje robu, skozi 1/6, upogibanje stanja iz samega sebe (1-3).
 • Obrnite list (4).
 • Ponovite korake od 1 do 3, da oblikujete simetrične gube. Ponovno obrnite list (5).
 • V desni polovici razdelite srednji del središča na polovico in upognite pločevino proti sebi (6).

 • Zložite obdelovanec vzdolž pregibnih linij. Preverite s sliko. Spodnja polovica mora biti obarvana, zgornja pa bela. Zložite element na polovico skupaj (7).

 • Zložite obdelovanec na polovico, nato naredite še en ovinek na razdalji 1/4 od dolžine desne polovice. Z dna se mora sekati s prejšnjim ovinkom. Upognite se vzdolž črt na desni strani slepega dela, da oblikujete vrat belega laboda. Na tej stopnji bo obarvan (8).
 • Vrat mora biti upognjen vzdolž črte, ki povezuje polovico labodovega prsnega koša s kotom med telesom in vratom. Nato prepognite obe strani vratu po polovici dolžine, upognite papir navzven, na stičišču vratu pa s trupom upognite kot med njimi (9-11).
 • Prenesite krila na končni labirintski origami vrat, obrnite del (12).

 • V drugi polovici obdelovanca prav tako dvignite kot, da se oblikuje vrat drugega laboda, nato ga zložite na polovico in upognite spodnji vogal. Zgornje krilo premaknite v levo (14-16).
 • Če se malo pomaknete nazaj, ovijte vrat, ki je vzporeden s črto krila, ovijte vrat na levo. Drugi vrat je podoben kot (17).

Preostali vrat do linije infleksije razdeljen na 3 dele, in na višini spodnje tretje spet ovinek. Oba vratu morata biti vzporedna drug z drugim (18).

 • Zdaj morate oblikovati glavo. V ta namen je treba zgornje vogale razdeliti na polovico in upogniti. Glave se morajo soočiti druga z drugo (19).

 • Na glavi raztegnite zgornje gube, povečajte širino kota (20), nato dvakrat zložite „zadrgo“, da oblikujete kljun in spustite stranske robove glave navzdol (21).

 • Zgornji del vratu prepognite na pol, upognite robove navznoter. V tem primeru je potrebno oblikovati želeno krivino dela (22).

 • Na krilih se oblikujejo gubice (23-24).

Swan par je pripravljen.

Modularna

Druga vrsta origami je modularna. Papirnati labod v tej tehniki je sestavljen iz več enakih delov, pritrjenih brez dodatnih materialov, velikost izdelka pa se bo razlikovala le s številom uporabljenih modulov. V tej tehniki lahko izdelate popolnoma vsako plovilo, njegova oblika in velikost pa sta odvisna samo od domišljije.

Modul

Tudi otrok se lahko spopade s proizvodnjo delov za volumetrične figure, zato lahko celotna družina sodeluje pri ustvarjanju papirnatega laboda iz modulov.

 1. Pravokotni list, prepognjen na pol.
 2. Po obdelovancu prepognite na polovico.
 3. Spustite zgornjo polovico strani in jih poravnajte s pregibno linijo.
 4. Flip element.
 5. Upognite zunanje robove spodnjega dela dela in poravnajte stran s spodnjo črto trikotnega dela.
 6. Zložite spodnji del obdelovanca, da naredite trikotnik.
 7. Zložite ga na pol. V notranjosti mora biti spodnja linija upogiba, zunaj pa 2 žepa.

Skupščina

Najpogostejša figurica v tej tehniki je papirnati labod. Modularni origami, ne glede na obliko končnega izdelka, se izvaja po splošnem načelu. Modul mora biti oddaljen od vas. V bližini osrednjega kraka so 2 žepa. V spodnjem desnem kotu drugega modula morate vstaviti v levi žep, v desni pa v levi kot naslednjega modula. Tako so vsi moduli pritrjeni. Izdelek mora biti sestavljen iz podnožja navzgor, medtem ko bo stojalo na osrednjih pregibih modulov prve vrste. Da bi bilo delo trdno, morajo moduli vedno povezovati vogale sosednjih delov, razen vratu. Da bi jo ustvarili, so preprosto vstavljeni drug v drugega po vrsti stolpa. Kar se tiče oblikovanja labodovih figuric, je treba upoštevati naslednje načelo: število modulov mora biti večkratno 9. Od teh se 3 deli premaknejo na krila, dva na rep in eden na prsni koš.

Ustvarjanje kakršnih koli origami ročnih del, narejenih iz papirja - laboda, njihovega para ali drugih številk - prispeva k razvoju vztrajnosti, pozornosti, prostorske domišljije in fine motorične sposobnosti, ki ugodno prizadene ljudi vseh starosti. Torej je ustvarjanje takšnih številk lahko velika zabava za vso družino.

Kako narediti lestenec iz niti z lastnimi rokami: mojstrski razredS svojimi rokami naredimo magnet na hladilniku. Tri zanimive možnosti za to dodatno opremoMartinichka to naredite sami iz prejeKako vezati klobuk za novorojenčka. Navodila in nasvetiCrochet letna bluza - elegantna in udobnaMojstrski tečaj, kako narediti origami 8. marca z lastnimi rokamiIzbira obleke za jesenske počitnice: Lesovičkina nošaKako hitro in enostavno šivati ​​krilo z elastiko?