FoodPro Preloader

Slikanje zidov z lastnimi rokami. Notranjost okrasimo


Tipičen prostor, standardno pohištvo, dolgočasna notranjost. Kdo med nami ne želi izbiti iz okvira vsakdanjega življenja in dolgčas in ustvariti drugačno domače okolje, izvirno, dinamično, ustvarjanje razpoloženja. Ena od tehnik, ki čudežno pretvarjajo prostor, je slikanje zidov z lastnimi rokami. Okrasite s

Tipičen prostor, standardno pohištvo, dolgočasna notranjost. Kdo med nami ne želi izbiti iz okvira vsakdanjega življenja in dolgčas in ustvariti drugačno domače okolje, izvirno, dinamično, ustvarjanje razpoloženja. Ena od tehnik, ki čudežno pretvarjajo prostor, je slikanje zidov z lastnimi rokami. Okrasite stene s slikami lahko ustvarite zelo izvirno, edinstveno notranjost. V otroški sobi »odprite vrata v pravljični svet«, v spalnici, s pomočjo simbolnih podob, ustvarite vzdušje, ki spodbuja dober počitek in sprostitev, v dnevni sobi pa je izvrstna notranjost. Za tiste, ki niso močni v slikarstvu, bodo pripravljene šablone, ki jih lahko kupite v trgovinah ali naročite preko spleta, pomagale ustvariti zidno sliko z lastnimi rokami v notranjosti stanovanja.

Ena izmed najbolj zanimivih tehnik, ki ustvarjajo edinstveno notranjost, je slikanje z vabami, pri uporabi svetlobe in sence ter perspektive ustvarja učinek volumna in realnosti podobe. Takšna slika je narejena z akrilnimi barvami, ki so brez vonja, hitro se posušijo, ležijo plosko, stabilno in trajno. Če ste sposobni risati, potem slikanje zidov z lastnimi rokami je priložnost za ustvarjalno samoizražanje in ustvarjanje edinstvene notranjosti. Kje začeti?

Priprava na delo

Pred začetkom slikanja morate pripraviti steno - temelj, »platno«, na katerem se bo prikazalo slikovno delo. Stena mora biti zelo ravna in gladka, brez razpok in majhnih pomanjkljivosti. Na kratko opišite zaporedje priprave stene. Najprej se odstrani stara barva, barva, omet ali apno. Po tem so vse razpoke napolnjene s kitom na osnovi mavca. Vse nepravilnosti se brusijo z brusnim papirjem. Nato se nanese plast izravnalne mase, po kateri se posuši, stena pa se znova posipa in nato nanese plast zaključnega kita. Pred nanosom vsake plasti je stena obdelana s premazom za boljšo oprijemljivost plasti. Ko je stena popolnoma gladka, položite plast akrilnega premaza, ki bo postal osnova za uporabo slikarstva. Torej, popolnoma gladka, snežno bela stena je pripravljena za nadaljnje delo.

Risanje slike na steni

Risbo je treba najprej narisati na papirju. Nato jo prenesite na steno in povečajte sliko na želeno velikost. Obstaja še en, enostavnejši način. Poiščite diapozitiv z želeno parcelo. Projicirajte ga na steno z grafoskopom in s svinčnikom ali premogom sledite obrisom risbe. Zdaj lahko začnete delati z barvami. Barve se nanesejo z naravnimi ščetinami. Velike količine se lahko pobarvajo s spužvami ali samo s čisto krpo. Najprej narišite ozadje in velike oblike. Barve so pomešane na paleti, s čimer dosežejo potrebne odtenke in debelino barve. Da bi bila slika realistična in glasna, ustvarite svetlobo in senco z uporabo gladkih prehodov barvnih odtenkov. Po delu skozi glavne podrobnosti, nadaljujte na manjše, skrbno risanje vseh elementov.

Končana risba je prekrita z zaščitnim akrilnim lakom, ki ščiti sliko pred različnimi poškodbami in vlago. Lak nanesemo z mehko krtačo v eno smer. Po lakiranju celotne stene se polira s suho krtačo.

Slikanje sten z lastnimi rokami z uporabo akrilnih barv ni zelo težko, zlasti za tiste, ki imajo umetniške sposobnosti in lahko risajo. Uporabite lahko že pripravljene šablone za barvanje sten, ki dopolnjujejo zasnovo z majhnimi elementi po želji.

Do-it-yourself slikanje sten je monumentalna oblika umetnosti, ki zahteva precej fizičnih in časovnih stroškov. Če duša prosi za navdih, hočeš narediti nekaj izvirne umetnosti in temu pripeti otroke, potem pa lahko svetuješ slikanje na kamnu.

Kamnita slika

Počivajte na morju ali v bližini reke, bodite pozorni na velike, ploske in gladke "mladiče", ki ležijo ob obali in vsakič padejo pod noge. To je odličen material za ustvarjalnost.

Tako gladko in gladko prodamo. Površino razmaščite z alkoholom ali acetonom in temeljni premaz z akrilnim premazom ali lepilom PVA, razredčenim z vodo. Nato s svinčnikom uporabimo katerokoli risbo, z akrilnimi barvami narišemo vse podrobnosti in pokrijemo z lakom. Delo je pripravljeno. Poslikane kamne precej velikih velikosti lahko okrasijo notranjost. Predmeti za slikanje so lahko zelo različni. Navdušite se lahko za tradicionalne ljudske obrti, neverjetne fantastične ploskve, ki privlačijo s svojo svetlostjo, izvirnostjo in enostavnostjo izvedbe. Na primer, slika Severodvinsk uporablja tradicionalno ljudsko simboliko - ptico Sirin, drevo življenja, morsko deklico, ognjeno rdeče leve. Z izbiro in prikazom ločenega elementa slike lahko ustvarite zelo izvirno kreacijo.

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha.  Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov.  Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca