FoodPro Preloader

Šola hladno vogali storite sami


Oblikovanje učilnice je sestavni del dela učitelja. Vsak učitelj skuša dati svojemu vogalu individualnost, v njem poudariti svoj ustvarjalni potencial in talent oblikovalca. Glede na skromen proračun in monotonost vzorcev je mogoče svojo idejo uresničiti le ustvarjalno - z lastnimi rokami narediti hladne kotičke. Kako n

Oblikovanje učilnice je sestavni del dela učitelja. Vsak učitelj skuša dati svojemu vogalu individualnost, v njem poudariti svoj ustvarjalni potencial in talent oblikovalca.

Glede na skromen proračun in monotonost vzorcev je mogoče svojo idejo uresničiti le ustvarjalno - z lastnimi rokami narediti hladne kotičke.

Kako narediti kotiček

Najprej se morate spomniti enotnih zahtev za oblikovanje vogalov v razredu. Prav tako ne pozabite na razlike v predstavitvi informacij, njene posebnosti na osnovni, srednji in višji ravni.

Tukaj je nekaj osnovnih zahtev, kako narediti hladen kotiček z lastnimi rokami. To je:

 • estetika;
 • ustvarjalni pristop;
 • odraža največje število interesnih področij študentov;
 • skrbno izbiro in pripravo informacij ob upoštevanju njihove pomembnosti in pomembnosti;
 • informacije o usposabljanju.

Iz zgoraj navedenega je jasno, da ne bi smeli imeti samo nekaj risb in člankov, temveč tudi potrebne in koristne informacije, ki bi vsebovale hladen kotiček. Ročno izdelane fotografije stojal so predstavljene spodaj.

Namenski kotiček

Učilnica je namenjena pomočniku učitelja pri organizaciji izobraževalnega procesa. Da bi to dosegli, bi morale informacije, ki se nanj nanašajo, prispevati k doseganju določenih ciljev:

 • največja razširitev pogledov študentov;
 • učinkovito in kakovostno delo s starši;
 • izboljšanje rezultatov izobraževalnih in obšolskih dejavnosti;
 • razvoj ustvarjalnega potenciala, uresničevanje ustvarjalnega potenciala študentov;
 • zbiranje razreda, dvig kolektivizma;
 • oblikovanje estetskega okusa študentov.

Kako narediti hladen kotiček z lastnimi rokami

Proizvodni proces stojnice obsega več zaporednih faz:

 • izbor tem;
 • izbor potrebnih delov, ki določajo njihovo skupno število;
 • ustvarjanje vzorca prihodnjega stojala na papirju;
 • izbor materialov za izdelavo stojala;
 • delo na izdelavi vogala;
 • montaža ali montaža stojala;
 • polnjenje hladnega kota z informacijami.

Najprej morate začeti ustvarjati vzorec bodočega stojala na papirju. Risanje z barvnimi svinčniki, označevalci ali barvami, kakšen bo kul kotiček. Ustvarjanje lastnih rok vam daje priložnost, da otroke povežete s tem procesom. Soustvarjanje bo zbližalo študente, jim pomagalo razkriti svoj ustvarjalni potencial in prispevalo k razvoju estetskega okusa in domišljije.

Izbira predmetov

Izbira tem je treba sprejeti z vso odgovornostjo. Voditi ga je treba po starostnih značilnostih otrok, njihovih interesih, željah, velikosti območja, na katerem se nahaja vogal razreda. Izdelava lastnih rok vam omogoča, da izberete vse vrste tem in stilov izvedbe.

Tema vogala za osnovne šole je lahko povezana s fantastičnimi liki, risanimi liki in drugimi stvarmi. Glavni pogoj - svetlost barv in enostavnost izvedbe.

Na primer, lahko uredite vogal v obliki sonca z žarki, vlakom s kočijami, drevesi, cvetličnim poletom, mavrico in podobno. Vse je odvisno od domišljije učitelja in njegovih ustvarjalnih sposobnosti.

Predmeti za stojnice študentov srednjega in višjega vodstva so strožji. S svojimi rokami lahko naredite odlične vogale v obliki knjige, matematičnih, jezikovnih, literarnih, športnih ali umetniških simbolov.

Študenti sami lahko predlagajo tudi teme za stojnico, ki temeljijo na njihovih željah in interesih. Glavna stvar za učitelja je prisluhniti mnenju vseh in izbrati temo, ki je sprejemljiva za večino.

Izbira potrebnih materialov

Po odločitvi glede vsebine je treba izračunati skupno število oken, v katerih bodo informacije postavljene, in tudi naslov vsakega odseka v skladu s splošno sprejetimi zahtevami o tem, kaj naj bo kul v šoli. Ustvarjanje lastnih rok tako stoji daje veliko domišljije in ustvarjalnosti.

Izbira surovin za izdelavo stojala je odvisna od stanja finančnega vidika in potenciala učitelja.

S skromnim proračunom in velikim ustvarjalnim potencialom učitelja lahko naredite popolno stojalo z enostavnimi materiali. Popolnoma podvržen obdelavi kartona, vezanega lesa, tkanine, debelega papirja.

Spodaj je eden od primerov, kako lahko z osnovnimi šolami s svojimi rokami uredite hladne kotičke.

Teme vogalnega razreda: "Družina mravelj"

Hladni kotiček je sestavljen iz treh stojal in je gozdna čistina, kjer mravlje trdo delajo. Trava, cvetje in druge potrebne dekoracije so lahko tkanine. Drevo in mravljišče s svojimi prebivalci so iz debelega papirja ali kartona.

Na osrednjem stojalu vogala je velik mravljišče. Nad njim lahko pritrdite kos z besedami "Naša prijazna ekipa" ali "Naš razred."

Število mravlje se mora ujemati s skupnim številom študentov v razredu. Fotografije za vsakega učenca lahko postavite na vogalno stojalo, dekleta in fantje pa označijo rožnati in modri trak.

Fotografije učencev se lahko razvrstijo v obliki drevesa, katerega krona sestavljajo fotografije z dodatkom listja. Listi so lahko tudi iz papirja ali tkanine. Izpopolnjuje sestavo močnega soda, izrezanega iz kartona ali iz papirja v tehniki apliciranja ali origami. Pod drevesom lahko postavite urnik lekcij in klicev.

Na drugi strani stojnice lahko naredite »cvet uspeha« z majhnimi nasveti za učence in jagode z gobami, na katerih lahko navedete imena razredov na dežurstvu, otroke, ki nimajo bolniškega dopusta, in tako naprej.

Poleg tega je treba na stojnici pustiti stojnico za postavitev izobraževalnih informacij, rojstnodnevne pozdrave, dosežke učencev in priporočila za starše. Velika spodbuda za razvoj ustvarjalnih sposobnosti bo prisotnost bloka "Naša ustvarjalnost" ali "Kreativni uspeh študentov".

V tem primeru vam ni treba preživeti časa in narediti absolutno vse z lastnimi rokami, dovolj bo samo izbrati pravega izvajalca, mu razložiti vse nianse naročila, nato predložiti vlogo in prevzeti dokončan izdelek po določenem času.

Namestitev ali namestitev stojala

Če je dovolj gotovine, lahko stojalo naročite pri specializiranem podjetju, ki izdeluje stojala, tako predloge kot po meri.

Namestitev zaključene učilnice se lahko opravi samostojno, s sodelovanjem staršev učencev, s strani osebja šole ali drugih organizacij.

Glavna zahteva za montažo stojal je brezpogojno spoštovanje varnosti in skladnost z vsemi pravili varnega obratovanja. Stojala morajo biti trdno pritrjena na steno, brez ostrih vogalov in vsebovati materiale, ki lahko poškodujejo otroke ali škodijo njihovemu zdravju.

Cool kotiček v šoli, ročno izdelan

Pri polnjenju informacijskih kotičkov v učilnici je treba upoštevati vse zahteve za to vrsto podatkov ter starostne značilnosti in interese otrok.

Ne smemo pozabiti, da se sporočila na tribunah obvezno sistematično posodabljajo. Za uresničitev te zahteve se lahko študentje povežejo z dodelitvijo odgovornosti in zagotovitvijo lastnega stojnega dela.

Odgovornosti za posodabljanje izobraževalnih informacij, urnike razredov in podatke za starše so v celoti dodeljene učitelju.

Na stojalu lahko najdete ne le risbe in besedila, temveč tudi tematske fotografije, ki bodo s svojimi rokami naredile precej izvirno, hladno igro v šoli. Študenti sami lahko ponudijo tudi fotografijo na stojnici, ki bo bistveno povečala stopnjo njihovega sodelovanja pri splošnem delu.

Pravočasna in kakovostna posodobitev, kompetentna predstavitev besedila pomaga ohranjati zanimanje učencev in staršev za razredno življenje, prav tako pa močno poenostavlja delo učitelja, zaradi česar je bolj učinkovit in ploden.

Skladnost z vsemi zgoraj navedenimi zahtevami je jamstvo za uspešno in kakovostno delo. Izdelane hladne vogale z lastnimi rokami bodo prinesle veselje in zadovoljstvo. Ni treba biti strah ustvarjati in fantazirati, ker je zmožnost učitelja in nadarjenost učitelja tista, ki določata uspešnost začetega dela.

"Večni šah": razlaga terminologije in drugih groženj kralju v šahuKako igrati sudoku: korak za korakom rešitev za sestavljankoKako narediti zajček obleko za dekleta z lastnimi rokamiObrti za dacha. Kako narediti laboda iz pnevmatike?Izvirna prijava z otrokom, starim 5 let: opis, zanimive ideje in povratne informacijeKako narediti pravo čarobno palico?Božični venec iz storžkov. Venček storžkov: mojstrski razredKako narediti stožca