FoodPro Preloader

Nitna nit - izbira najboljših mojstrov


Vezenje je enak ustvarjalni proces kot pisanje poezije ali risanje slik. Ni presenetljivo, da vsaka obrtnica želi uporabiti le najboljše materiale za vezenje: najlepše platno, udobne iglu in kakovostne niti. Zahvaljujoč odlični kakovosti so nitke med nitkami zelo priljubljene. Glavno o nitki Konci nitk so sestavljeni iz popolnoma merceriziranih, t.j. p

Vezenje je enak ustvarjalni proces kot pisanje poezije ali risanje slik. Ni presenetljivo, da vsaka obrtnica želi uporabiti le najboljše materiale za vezenje: najlepše platno, udobne iglu in kakovostne niti. Zahvaljujoč odlični kakovosti so nitke med nitkami zelo priljubljene.

Glavno o nitki

Konci nitk so sestavljeni iz popolnoma merceriziranih, t.j. podvrženi kemični obdelavi, naravnemu materialu - bombažu, lanu, tako da niso le svetli in sijoči, ampak tudi trajni. Na platnu padejo ravne šive, ne da bi izdelale vozle in nepotrebna tesnila, zato so bili izdelki, vezeni z nitnimi nitkami, vedno prepoznavni po natančnosti. Barva, ki se uporablja za nitke, je odporna, niti na soncu praktično ne zbledijo, ohranijo svojo prvotno, svetlo barvo. Prijetno je dejstvo, da je barva nitke ogromna. Na primer, nitne nitke vsebujejo 495 različnih barv na barvni karti! Nit je zgoščen s šestimi tankimi navoji, ki jih je po potrebi mogoče ločiti in kombinirati z različno barvo niti.

Različni materiali za izdelavo nitke

Sodoben trg ponuja veliko število različic nitk, ki jih proizvajajo popolnoma druga podjetja. Danes obstaja več osnovnih vrst materialov, iz katerih so izdelane te niti. Najpogostejši so bombažna nitka. To je zelo močna, svilnata nit, ki pri umivanju ne izgubi barve. Ogromen plus je veliko različnih barv bombažne nitke. Belina je običajno pastelne barve, vendar so tudi trajne in zanesljive za uporabo. Zobna nitka se je uporabljala za bolj obsežne slike, ne pa za uporabo bombaža. Nit iz volnene nitke je kot nalašč za vezenje blazin, odej, tapiserij ali posteljnine. Akrilna struktura je podobna volni. Edina odtenka, material za proizvodnjo, je pridobljen s kemikalijami in ne z naravnimi sredstvi. Melange floss se uporablja, če potrebujete drugačen spekter barv v eni niti, in fluorescentne barve dajejo sliki svetlobo in svetlobo.

Pravila za delo z nitko

Da bi se izognili neželenim presenečenjem, sledite preprostim, a zelo pomembnim pravilom pri delu z nitmi. Pred začetkom dela jih je treba preskusiti na obstojnost - navlažite snop niti v toplo vodo in ovijte v belo krpo. Če niti ne puščajo sledi, so kakovostne in z njimi lahko delate brez težav. Končane vezenine ne smete oprati v pralnem stroju ali z belilom, zato lahko izdelek izgubi barvo ali barvo. Prav tako ne smete likati mokrega vezenega izdelka z vročim železom, niti bodo natančno lakirale, vezenje bo nepreklicno poškodovano. Bolje je, da konice za nitke ločite druga od druge, tako da jih ločite po barvi in ​​jih označite s številko barve koluta ali kulečka. Ko boste pripravljeni na novo vezenje, se bo tako enostavno odločiti o prisotnosti potrebnih niti.

Izračunavanje nitke za vezenje

Vezenje z nitnimi nitkami zahteva poseben izračun, da lahko obrtnik predhodno založi potrebno količino za delo. Za vezenje v dveh nitih za izdelavo enega križa je potreben 1 centimeter niti. Zelo enostavno se je spomniti: en križ zahteva en centimeter. Vendar je malo verjetno, da bo kdo ročno preštel križe pred delom. Uporabite lahko naslednje informacije: na 1 kvadratnih metrih. Vezenje dobi približno 50 križi. Območje prihodnje slike je mogoče izračunati kot Številni vzorci za vezenje vsebujejo informacije o velikosti vezenega izdelka. In po tem, ko je zelo enostavno izračunati število zvrhov niti, vedoč, da je en skej pogosto sestavljen iz 8 metrov.

Lepe in lahke papirne hišeRavne in volumetrične obrti iz žit na temo "Jesen"Torej samo plesti pulover!Izdelava plenice za motorje z lastnimi rokamiKako narediti papirnate metulje z lastnimi rokami?  Tri lahke potiFoamirana krona naredite samiDomače obrti so improviziraneKako pravilno pico kvačkanje.  Možnosti