FoodPro Preloader

Otroška kapa s pletenjem ušes: opis po korakih


Naglavna obleka je v hladni sezoni nujni pripomoček. Danes so posebej priljubljeni izdelki, ki jih izdelujejo sami. So edinstvene, privlačne, ohranjajo energijo toplote, ker se v iglo prihaja njena duša. Vezati otroško kapo z ušesi z iglami za pletenje pomeni ustvariti modno oblačilo, v katerem bo vaš otrok srčkan in privlačen. Takšni

Naglavna obleka je v hladni sezoni nujni pripomoček. Danes so posebej priljubljeni izdelki, ki jih izdelujejo sami. So edinstvene, privlačne, ohranjajo energijo toplote, ker se v iglo prihaja njena duša. Vezati otroško kapo z ušesi z iglami za pletenje pomeni ustvariti modno oblačilo, v katerem bo vaš otrok srčkan in privlačen. Takšni izdelki so lahko okrašeni z dodatnimi kroglicami, dekorativnimi gumbi ali drugimi pletenimi elementi. V tem klobuku lahko varno fotografirate.

Značilnosti otroške kapice

Pleteni, otroški klobuk z ušesi bo zaščitil vašega otroka pred prodornim vetrom. Otrok ne bo potegnil pokrivala, ker je pritrjen na glavo s privlačnimi kravatami. Za otroka je pomembno, da vsi izdelki ustrezajo njegovi velikosti. To še posebej velja za kape. Konec koncev ima vsak otrok svoje telo in iskanje prave možnosti je tako težko kot za odraslega. Majhen pokrovček bo slabo pokrival čelo in zadnji del glave, skozi katerega bo morda preletela velika kapica, zlasti v ušesih. In to lahko vodi do trajnega otitisa in prehladov.

Če mati je malo iglo, potem ni težko za njo, da neodvisno plesti otroški klobuk z ušesi ustrezne velikosti. Poleg tega, stvari, ustvarjene z lastnimi rokami, je značilna posebna toplina, kar pomeni, da bo vaš otrok udobno in toplo tudi v hudih zmrzali.

Priprava za pletenje

Če želite ustvariti topel klobuk, morate izbrati dobro prejo. Zaželeno je, da njegova sestava vključuje samo volno. Poleg tega je bolje izbrati tisto, kjer je oznaka "Baby". Pogosto je ta preja mehka, prijetna za telo, se sploh ne nabada - idealna za otroke.

Z preje odločil, zdaj morate izbrati ustrezno velikost igel. Če želite to narediti, smo plesti vzorec z več možnostmi igel, izberite ustrezno. Zdaj bomo ustvarili vzorec z izbranimi iglami za pletenje z vzorcem, ki bo uporabljen za dokončanje celotne glave. V skladu z njim opravimo ustrezne meritve. Ne pozabite, da je ta postavka potrebna, ker je glavna stvar pravilno izračunati število zank.

Izračun zanke

Merimo obseg otrokove glave. Na primer, 43 cm, zdaj odštejemo 2-3 cm od te številke in jo delimo s 4. Tako je 40/4 = 10 cm, dva dela sta ušesa, tretji je presežek, ki tvori sprednje kape in zadnje zanke, četrti je pred kape. .

Za koherenten vzorec izračunamo, koliko zank je 1 cm, pri čemer je gostota pletenja 22 x 32 = 10 x 10 cm.

Vzorec

Vsaka mati ve, kaj potrebuje njen otrok. To velja tudi za vzorec, narejen iz napere otroške kapice. Vzorec vzorca je lahko drugačen. Lahko vzorec glave plesti s preprostim obraznim satenom, na vrhu katerega lahko okrasite izdelek z biseri, okraski, gumbi, itd. Če želite pletkasto klobuk, na primer, z "pletenico" vzorec, morate začeti plesti iz druge vrste. Ali po dlesni.

Pletilni klobuki

Razmislite primer pletenja otroški klobuk z ušesi. To bo trajalo približno 100 g preje, 50 g na hank. Pletenje narejeno z 2, 5 mm iglami za pletenje. Uporabljate lahko tako krožno kot založno.

Prvi koraki z ušesi:

 • Če želite to narediti, pridobili 7 zank, in plesti več vrstic, dodal vzdolž robov 1 zanke v vsaki vrstici.
 • Ko bo igle 23 zank, je treba pletenje odložiti. Višina je približno 6, 5 cm.
 • Zadnja vrstica mora biti napačna.

Po istem načelu vežemo 2. oko. Po chgeo morate med seboj povezati dve ušesi, ki tvorita zadnji del pokrovčka:

 • za to, smo plesti obraza vrsto 1. uho;
 • Zbiramo na napere 12 zank in pletemo sprednjo stran 2. ušesa.

Na tej stopnji je potrebno oblikovati prednji del otroške kapice z ušesi z iglami za pletenje. Shema prihodnje risbe bi morala biti že pripravljena, ker bo zelo kmalu prišla prav:

 • Zdaj na igle 5 zank. Zdaj smo pletene 8 vrstic kapice, dodal 1 zanko v vrstici. Tako dobite lep prehod od ušes do sprednjega dela izdelka. In za temi vrstami bo varno zaprt vrat otroka.
 • Zdaj na igle 66 zank.
 • V 9. vrstici smo plesti 66 zank in zaposliti še 22. Na tej stopnji se pletenje zapre v krogu in prenese na krožne igle.
 • Pletemo platno z višino 10, 5 cm, kar je dovolj za pletenje otrokovega klobuka z iglami za pletenje za otroka, mlajšega od enega leta.

Tepre začnejo zmanjševati zanko. Če želite to narediti, je treba število zank na igle razdeliti na 8 klini. Na začetku vsakega klina zmanjšamo skupaj 2 zanke. Na primer, v pokrovčku 88 zank. Zato v 1 klin - 11 zank. Odštejemo se na ta način:

 • 1 čas zmanjšajte 1 zanko v vsaki 4. vrsti.
 • Ko odštejemo po 1 zanki v vsaki 2. vrstici.

Zaradi takih rezov bo na iglih ostalo 16 zank. Zdaj skupaj zlezemo vsaka 2 zanka, preostalih 8 zank pa preprosto zategnemo skupaj z delovno nitjo. Z brazdaste strani, nežno skrivamo nit, jo popravimo.

Sedaj zavrtite 2 vrvice za strune. Robovi pokrovčka so lahko kvačkani z enim kvačkanjem. Sew šivi, pompon, kroglice.

Zaključek

Če želite ustvariti eleganten, privlačen klobuk za vaše drobtine, morate pripraviti malo preje, igle za pletenje in dobre volje. Verjemite, vaš otrok bo udoben in topel. Če želite plesti klobuk za ostre zimske zmrzali, strokovnjaki svetujejo, da bi podloga toplega flisa.

Crafts iz kroglic iz niti - lepa in cenovno dostopnaZaključni element - šiv "zadnja igla"Kako narediti ameriški lok?Potonika iz kroglic: fotografija, shema tkanja, mojstrski tečaj za začetnikeRokavice z vojaškimi čepiKompleti za križno šivanje "Ryolis": značilnosti, prednosti, noviceKako šivati ​​povodnega konja: vzorci, navodila po korakih, videoKako plesti nogavice: korak za korakom navodila za začetnike