FoodPro Preloader

Zaključek


Umetniški gimnastiki, za katere je šport stvar življenja, levji delež časa namenijo usposabljanju in udeležbi na tekmovanjih. V tem obdobju jim uspe uničiti več kot ducat gimnastičnih kopalk. Zato se matere mladih športnikov nenehno srečujejo s problemom pridobivanja "oblačil". In če je z obrazcem za trening vse bolj ali manj jasno (lahko ga kupite v športni trgovini), potem so obleke za tekmovanja naloga »z zvezdico«. Rešite ga lahk

Umetniški gimnastiki, za katere je šport stvar življenja, levji delež časa namenijo usposabljanju in udeležbi na tekmovanjih. V tem obdobju jim uspe uničiti več kot ducat gimnastičnih kopalk. Zato se matere mladih športnikov nenehno srečujejo s problemom pridobivanja "oblačil". In če je z obrazcem za trening vse bolj ali manj jasno (lahko ga kupite v športni trgovini), potem so obleke za tekmovanja naloga »z zvezdico«. Rešite ga lahko tako, da želeno obleko prilagodite lastnim rokam.

Kje začeti?

To bo pomagalo oblikovati kopalke za ritmično gimnastiko. Toda preden to storite, morate kupiti ustrezen material in nit (ustrezen najlon). Običajno za šivanje teh oblačil izberemo biflex ali mrežo, poliamid pa lahko uporabimo v kombinaciji z lycro in bombažem. Oglejmo si podrobneje, kako zgraditi vzorec kopalk za ritmično gimnastiko.

Najprej se bomo odločili za skico kostuma (to je pomemben trenutek, saj tehnični odbor sprejema pravila glede njihove zasnove in rezanja).

Posebne lastnosti

Torej mora vzorec kopalke za ritmično gimnastiko ustrezati naslednjim odtenkom:

 1. Pravilna zasnova, transparentnost materiala za kopalke od vratu do prsi ni dovoljena.
 2. Prepovedane gimnastične kopalke s tankimi naramnicami.
 3. Na prsih največja globina reza ne sme biti pod sredino prsnega koša, na hrbtni strani - konec lopatic.
 4. Dno kopalke ni mogoče rezati, nad dimnimi pregibi.
 5. Kopalke za ritmično gimnastiko je treba prilagoditi konturam telesa, ne smejo puhasto krilo.
 6. Kostumi morajo biti na obeh straneh enake dolžine, pokrivati ​​noge, lahko pa uporabite različne vzorce ali ornament.

Seveda lahko svojo nalogo poenostavite, saj bo na internetu za majhno količino vedno obstajal osnovni že pripravljen vzorec kopalke za ritmično gimnastiko. Toda, če ste se kljub temu odločili, da boste samostojno potovali, vam bodo pomagala podrobna navodila za rezanje in šivanje. Ne biti odveč in strokovni nasvet.

Nasveti

Da bi kopalke lahko sedele takoj po rezu, morate zelo natančno meriti in izdelati vzorec, ki natančno ustreza velikosti.

Poleg tega:

 • Športni kopalke se šivajo brez pikado in samo z glavnimi šivi, saj (čeprav ne bistveno) zadržujejo gibanje, kar ni zelo primerno za telovadce.
 • Bolje je, če je podnožje trdno, potem je primerno, da šivate krilo na vrhu in ga prilagodite višje ali nižje za ugodnejše prileganje.
 • Izrez rokavov naj bi tesno prilegel pazduho.
 • Bolje je, da krilo postane asimetrično (hrbet je daljši od spredaj).
 • Prefinjena elegantna oblika sama po sebi izgleda drago in donosno, nato pa morate izdelek okrasiti na minimum, kar bo prihranilo na potrošnem materialu.

Kopalke za ritmično gimnastiko: navodila po korakih

Vsak vzorec se začne z merilom. Torej, izmerite in zabeležite: obseg prsnega koša, pas, dolžina rokavov.

 1. Naslednji korak je izdelava predhodnega vzorca vzorca na papirju. Če želite to narediti, vzemite najbolj udobne hlačke vašega mladega športnika in jih na obeh straneh izrežite po konturi na papirju, nekoliko povečajte vratni izrez na bokih. To se naredi tako, da v času predstave nič ne zadrži gibov telovadke.
 2. Stara majica hčerke bo pomagala pri oblikovanju zgornjega dela kopalke. Potrebno ga je postaviti ob vzorec hlač na papirju in podobno krožiti okoli konture (opazovati sorazmernost obeh delov kopalke). Rokavi s kratkimi rokavi so podaljšani do želene velikosti vzdolž stranskega šiva.

Nastali vzorec se razreže in nanese na tkanino. Dodali smo 2 cm dodatkom, izrežemo ločene polovice kopalke. Da ne bi pokvarili pletenine, je bolje, da vzorec obkrožite s kredo.

Zaključna faza

Poskusimo na hčerinem "skice" kopalke s hčerko (po pometanju) in označimo predvideno globino vratu s kredo, izmerimo njen obseg in izrežemo ustrezne trakove za podlage (približno 5 cm široko).

Nato vzorec kopalke za ritmično gimnastiko vključuje obdelavo stranskih, spodnjih in ramenskih šivov. Naslednji korak je zviti vrat. Izvaja se tako, da se pritrdi na zarezo predhodno izrezanega traku iz pletenega materiala (oba dela tkanine morata biti obrnjena drug proti drugemu). Vlečeni trak je treba nalepiti na izdelek, nato slediti (obrnjeno navzgor).

Temu sledi trim spodnji del hlačk in rokavice kopalke. Na tej stopnji je pomembno, da ne pozabite vstaviti bombažnega filca. Končna faza je oblikovanje pasu z gumijastim trakom tako, da se prosto giblje in ne ovira gibanja.

Vzorec kopalke za ritmično gimnastiko, navodila korak za korakom, za ustvarjanje katerih je navedeno zgoraj, je mogoče narediti na druge načine.

Preberite še eno preprosto možnost.

Zaporedje faz

 1. Izdelava skice kopalke z deli za označevanje, lokacijami bleščic in nakita.
 2. Izdelava vzorcev vseh fragmentov izdelka iz mreže (hrbet, spredaj in dva spodnja dela). Pri rezanju delov je zelo pomembno, da si zapomnite dovolilnice.
 3. Izrežite iste dele, toda neposredno iz tkanine, ki mora biti raztegljiva in elastična (raztezanje, lycra, biflex).
 4. Zapis fragmentov tkanine in mreže, njihova pritrditev na šivalni stroj.

Dekoracija in dekoracija

Gradnja vzorca kopalk za ritmično gimnastiko je osnova za ustvarjanje kostumov za tekmovanje. Okraski so originalni in relevantni za predmet predstave. Obstaja več načinov, kako narediti gimnastično kopalko edinstveno:

 1. Končna obdelava z bleščicami in okraski - kamenčki se nanesejo s posebnim lepilom na vnaprej oblikovan vzorec na obleki.
 2. Slika na tkanini gimnastičnega kopalke je izvedena pred šivanjem odlomkov kopalk.
 3. Akrilna barva je prav tako sposobna narediti obleko za edinstvene predstave. Na vlažen material nanesemo barvo s krtačo, ki jo predhodno razredčimo na tekoče stanje (bolje je, da prvič vadimo na nepotrebnem kosu tkanine). Da bi se izognili širjenju barve, ga je treba takoj posušiti s sušilnikom za lase. Prednost te metode je, da se kopalke s neuspešnim vzorcem lahko sperejo in prebarvajo.

Za zagotovitev, da je akril trdno pritrjen, gre v vroče železo skozi krpo skozi krpo (vendar šele potem, ko se barva posuši).

Zaključek

Če povzamemo črto, lahko opazimo, da je vzorec kopalke za ritmično gimnastiko, ustvarjen z lastnimi rokami, naloga za ljubečo mater. In spretne roke, domišljija in prirojen okus vam bodo pomagale pri krojenju in oblačenju obleke, tako da bo vaša hči na tekmovanjih naredila neizbrisen vtis na občinstvo in sodnike.