FoodPro Preloader

Kvačkanje za kvačkanje za začetnike - značilnosti, sheme in priporočila


Kvačkani vzorci so zgrajeni na podlagi različnih tehnik. Ledeno pletenje je eno izmed njih. Njena milost je v svoji preprostosti. Vendar pa obstajajo nekatere nianse, ki vam omogočajo, da ustvarite resnično elegantne stvari za vašo garderobo ali dom. Osnove osnove Kvačkanje kvačkanje kvačkanje je izmenjava več zank in stolpcev v nekaterih vzorcih. Pravilo

Kvačkani vzorci so zgrajeni na podlagi različnih tehnik. Ledeno pletenje je eno izmed njih. Njena milost je v svoji preprostosti. Vendar pa obstajajo nekatere nianse, ki vam omogočajo, da ustvarite resnično elegantne stvari za vašo garderobo ali dom.

Osnove osnove

Kvačkanje kvačkanje kvačkanje je izmenjava več zank in stolpcev v nekaterih vzorcih. Praviloma so podobni vzorcem v celicah ali enobarvnem vezenju. Če želite ustvariti stvari v tej tehniki, morate vedeti, kako se prilegajo zračne zanke (VP) in dvojne kvačkane (Art. N.).

Zračna zanka je osnova za vse kvačkanje. To se doseže s potegom navoja skozi delovno zanko brez dodatnih ukrepov. Več teh elementov ustvari verigo.

En sam kvačkanje poteka tako:

  • Delovni nit se vrne preko kljuke, kot za nadaljnje pletenje. p., tako da ne pride v notranjost.
  • Kavelj je vstavljen v platno in ga ujame na drugi strani.
  • Po tem se izkaže, da ima orodje tri delovne zanke: novo, glavno in glavno.
  • Na naslednji stopnji se navoj potegne skozi prvo od njih, na kljuki pa sta še dve zanki.
  • Na koncu jih morate plesti, tako da je na delovnem orodju samo ena zanka.

Torej se izkaže, da je nekoliko izbočen nad robom mreže. Potem je ostalo samo, da razstavite vzorce in sheme, da bi kvačkanje začelo.

Vrste lednega pletenja

Pleteni izdelki v tej tehniki so lahko na različne načine: ločeni motivi iz središča, pravokotno platno z obraznimi in žuborenjimi zankami v krogu, kot je nogavica ali rokavica. Vsak od njih ima svoje značilnosti.

Če pletite ločen motiv od centra, ga morate pravilno pretvoriti v kvadrat. Za ta dodatek so zanke v vsaki vrsti izdelane samo na vogalih z enako razdaljo med njimi, da ne motijo ​​geometrije. Na primer, naredimo začetni obroč in verigo od 3 v. za dviganje. Potem v istem obroču smo plesti 7 žlici. n., ki jih izmenjujejo z enim stoletjem. n) Zadnji stolpec po 1 v. povežemo se z verigo vzpona, ki se veže v drugo zanko.

Druga vrsta je: 5. predmet za dviganje, 1 žlica. n., 2 v. Določba 1 čl. št., 5 v. Določba 1 čl. n na istem mestu kot prejšnji stolpec. Še naprej plesti po tem vzorcu, dokler serija ni končana. Na enak način se izvede naslednje, v vsakem pa se doda število celic iz zračnih zank in dvojnih kvačk.

Široko perilo iz kvačkanja je še lažje. Potrebno število zank v eni verigi je treba zbrati. Izračun se izvede tako, da so na voljo 4 zanke osnove za eno celico. Prav tako je treba zapomniti o verigi dviga. V njih je število zank 4. Torej, štetje petih zank od kavelj in pletene eno kvačkanje v njem. Nato delamo po shemi: 2 c. Določba 1 čl. n Ko je vrstica končana, obrnite ponjavo in na enak način prepletite novo, začenši z dvižno verigo.

Kvačkani kvačkani kvačkasti vzorec je enak kot prejšnji, le da je veriga zračnih zank podlage povezana z obročem. V tem primeru bo pletenje vedno na sprednji strani, tkanine ni treba obrniti na koncu vsake vrstice.

Kako so ustvarjene slike

Osnove ledenega pletenja je ustvarjanje karirastega spleta, ki ga lahko "prebarvamo". Naj bo precej preprosta. Ta celica, ki jo je treba napolniti, se ujema nekoliko drugače. Ob ustvarjanju prve dvojne kvačkine ni potrebno izdelovati verige zračnih zank. Namesto tega so pleteni z dvema dvojnima kvačkama za polnjenje in tretja je njegova zunanja značilnost.

Toda nadaljnje ustvarjanje vzorca na platnu je izmenjava napolnjenih in praznih celic. Zato lahko v tej tehniki ustvarite najbolj nenavadne risbe, ki jih lahko prenesete v zvezek v celici.

Kje dobiti vzorce?

To je samo s tem vprašanjem Loin kvačkanje najbolje obvladuje. Lahko najdete primere končnih izdelkov in jih prenesete na tetradni list. Za lažje štetje si lahko sami narišete ornament ali pa si ogledate enobarvne vzorce križanja. To so odlične možnosti za njihovo prevajanje v končni izdelek. Tudi nekateri vzorci čipk s čipkami iz večih parov so lahko koristni.

Še vedno je precej težka možnost. Vzemite končno črno-belo risbo in nanj nanesite mrežo celic. Večina bo popolnoma prevedena v obliko sheme. Z enakimi celicami, ki bodo delno napolnjene, je vredno narediti to: če so pobarvane več kot 50%, jih popolnoma pobrusite, če je manjše od te številke - pustite belo.

In še en odtenek: sploh ni potrebno, da se glavni vzorec napolni s celicami, ker ustvarja preveč transparenten izdelek, ki ni vedno primeren v nekaterih elementih oblačil. Lahko tudi "prebarvate" ozadje, pri čemer ostanejo samo celice, ki jih potrebujete za ustvarjanje vzorca. To bo pomagalo privezati precej gosto platno z majhnimi poudarki na lesu.

Najtežje za delo

Pomemben del shem za pletenje v ledjih nima strogega poročila (ponavljanje elementov vzorca). Zato izkušeni mojstri priporočajo skrbno spremljanje števila praznih in napolnjenih celic, saj je to najtežje za delo.

Še težje bo, če boste plesti tkanine ni v krogu. V tem primeru je treba shemo prebrati od desne proti levi, nato pa od leve proti desni. Če tega ne storite, bo vzorec razmazan in risba se bo spremenila v abrakadabro. Da ne bi zmedli v procesu dela, razen za shemo, kavelj in nit, vzemite s seboj še en svinčnik ali svinčnik. Na začetku lahko označite tiste vrstice, ki bodo pletene v nasprotni smeri. Lahko tudi izbrišete tistega, ki je že pripravljen. To bo omogočilo, da se med delom ne bo zmedel in ne bo zašel.

Kaj lahko povežemo?

To je samo v tem trenutku, fantazija ne omejuje obrtnika. Crochet pletenje tehnika omogoča ustvarjanje različnih gospodinjskih predmetov. Najpogosteje se pletene obleke (predvsem plažo), serviete in prti, posteljna pregrinjala, torbice in celo zavese.

Uporaba te tehnike vam omogoča izvajanje najbolj nenavadnih idej. Na primer, lahko pletite vrh ali bluzo z vzorcem vaše najljubše živali ali cvet, ali pa naredite dolgo krilo do tal, ob robu katerega se bodo dvigovali lepi cvetlični okraski.

Ampak ne pozabite, da so vsi ti izdelki precej pregledni, zato je bolje, da skrbite za kontrastno podlogo vnaprej, da ne boste videti vulgarni s skoraj golimi deli telesa, ki bodo vidni skozi vzorec.

Značilnosti razvoja tehnologije začetnike

Čeprav pletenje kvačkanje in se zdi precej preprosta tehnika, ima tudi svoje nianse. In če bodo zanemarjene, bo delo imelo zelo malo vrednosti.

Torej je treba vsako naslednjo dvojno kvačkanje pletiti v zgornji del stolpca prejšnje vrstice. To zagotavlja ustvarjanje jasnih linij v naših kvadratih.

Če je potrebno zapolniti celico, se lahko notranji stebri spnejo pod verigo zračnih zank, ki se nahaja spodaj. To bo pospešilo delo in ne bo pritegnilo zank, ki se bodo natančno raztezale od uvedbe delovnega orodja v njih.

Vbodov ne preveč privijte in dvignite kljuko, ki se ujema s številko preje. Če se to ne stori, lahko postane platno pretežko in grobo, kar ni značilno za pletenje. Biti mora lahek in naraščajoč, in ne obesiti težkega dela.

Najbolj prefinjene stvari izhajajo iz tankih niti. Za te namene, odlično "Iris" ali "kamilica", lahko uporabite drugo prejo, vendar ne debelejši od kavelj 1, 5-2 mm. Debelejše možnosti se zdijo pretežke. Edina ustrezna uporaba je prevleka za blazine na blazinah. Očitno volnene in frotirne preje niso primerne za to tehniko.

Če upoštevate ta priporočila, bo kvačkanje za kvačkanje za začetnike postalo le blagoslov v učenju značilnosti dela s kvačkanjem.

Uporaba tehnologije v notranjosti

Če potrebujete originalne zavese na pokriti terasi, in zanje v istem slogu sedežne garniture, namizni prti, morda pa tudi ogrinjala na kavču in stoli, potem ste našli idealno pot do življenja.

Med drugimi načini kvačkanja je ta videti najbolj izvrstna. Seveda je treba opraviti še veliko dela, če pa začnete na začetku hladnega vremena in v dolgih zimskih večerih boste porabili le uro ali dve dela, do pomladi boste imeli eleganten komplet za vsak prostor, ki ga morate izboljšati.

Seveda, v tem primeru je vse malo pretirano, lahko pa na večerih na kavču zavežete blazino. In, verjemite mi, da bo donosno izstopati iz ozadja nakupov, čeprav stanejo veliko denarja.

Zaključek

Zgoraj smo podrobno razčlenili hrbtni del hrbta. Koristni nasveti izkušenih obrtnikov vam bodo pomagali hitro in enostavno obvladati to tehniko. Ima kar nekaj praktičnih aplikacij: od otroških oblačil do posteljnih pregrinjal do velikih postelj in zaves.

Glavna stvar je, da se spomnite, da se mora kavelj in preja ujemati, tako da bo izdelek čim bolj lahek. Sledite vzorcu ali sliki, ki jo dobite dobesedno skozi nekaj vrstic. Toda tudi če se odločite ignorirati to izkušnjo - pojdite za to. Morda boste tako ustvarili nekaj, kar vam nihče ne bi mogel storiti.